Management Consulting: The Project Driven Mindset module - sesiuni gratuite

A 9-a generație de cursanți începe cursurile programului TEE Executive MBA din Cluj-Napoca

Comunicat de presă, 13 februarie 2023

 

A 9-a generație de cursanți începe cursurile programului TEE Executive MBA din Cluj-Napoca

 

  • Profesori de la 10 universități vor preda în cadrul programului
  • Media de vârstă a cursanților este de 36 de ani
  • Media anilor de experiență în management este de 15 ani

 

A noua generație de cursanți începe programul Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham și organizat în Cluj-Napoca de Transilvania Executive Education. Programul este 100% britanic, predat de experți internaționali și români cu experiență academică și de business. Startul cursurilor este în 11 februarie a.c., cu modulul Induction, susținut de Dr. Andrew Taylor, director programului Executive MBA.

Cei 19 manageri şi antreprenori care vor studia la Executive MBA lucrează în domenii precum: financiar-bancar, IT, marketing, energie, educație, cercetare și inovație, software development, farmaceutic, health & wellness, inginerie mecanică și industrială etc. Media de vârstă a acestei grupe este de 36 de ani, iar cea a anilor de experiență în management, de 15 ani. Patru dintre cursanți sunt bursieri, datorită implicării Băncii Transilvania și a Evergent Investments.

 

Dr. Andrew Taylor, director Executive MBA, declară: „Suntem încântați să primim în comunitatea noastră 19 lideri talentați care își doresc să investească în educația lor. Cele 12 module ale programului predate de experți români și internaționali de la 10 universități partenere aduc noțiuni noi și idei de business practice care creează valoare companiilor în care lucrează, companii cu impact pe piața din România și nu numai.”

 

Pentru al nouălea an la rând, cursurile programului Executive MBA din Cluj-Napoca atrag profesioniști din cele mai importante companii din Transilvania, contribuind la dezvoltarea mediului de business. În 2022, 4 alumni ai programului implicați în proiecte academice internaționale s-au alăturat grupului de profesori internaționali format din experți de la 7 universități din Austria, America, Columbia, Franța, Marea Britanie și România pentru a preda cursurile programului acreditat de Universitatea Buckingham. 10 speakeri au contribuit la experiența de predare a celor 8 module derulate în 2022.

 

Transilvania Executive Education a fost lansată în 2015 de Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania și Electrogrup. De-a lungul anilor s-au alăturat acestui demers educațional Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Emerson, Endava, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC) și Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC).

 

 

Contact presă TEE: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

Ultima sesiune EMBA gratuită în cadrul modulului Disruptive Innovation!

Câștigătorii burselor TEE Executive MBA  

Cum a decurs procesul de evaluare în cadrul competiției pentru una din cele 4 burse EMBA

Competiția pentru una dintre cele 4 burse parțiale oferite de Banca Transilvania și Evergent Investments la TEE Executive MBA a adunat anul acesta 17 aplicații care au intrat într-un proces complex de evaluare în care au fost implicați alumni ai programului Executive MBA, reprezentanți ai celor doi sponsori, profesori din cadrul programului dar și reprezentanți ai mediului de afaceri.

 

Cele mai bune 10 aplicații au fost selectate pentru evaluarea finală, etapă urmată de interviuri online cu fiecare candidat finalist. Am punctat credibilitatea, inovația și viabilitatea planului de afacere, originalitatea și argumentele aduse în cadrul eseului, calitatea scrisorii de recomandare, iar pentru experiența profesională am punctat complexitatea rolului, implicarea socială, experiența educațională, dar și rolulul business-ului în societate.

O atenție suplimentară am oferit-o interviurilor cu cei mai buni 10 candidați, acolo unde i-am cunoscut pe finaliști, am aflat motivația din spatele ideii de a se înscrie în acest program și povestea parcursului lor profesional.

 

Le mulțumim membrilor comisiei de evaluare pentru implicarea avută în acest process. Am avut alături de noi lideri din diverse domenii care zi de zi identifică și evaluează talente și afaceri care devin staruri ale mediului de business din România. Câteva rânduri despre experiența din acest rol: 

 

- Andrew Taylor, Directorul programului TEE Exec. MBA: „În fiecare an primim aplicații tot mai interesante, foarte bine scrise, cu atenție la detalii care ne fac să credem că cei care le scriu își doresc să câștige. Ce urmărim cu interes? Vrem să vedem rezultate bune în afaceri, dar și dorința de învățare și implicare socială, recomandări detaliate și eseuri bine scrise de candidații care sunt la curent cu contextul geopolitic și înțeleg imaginea de ansamblu a unui business. Interviurile ne-au oferit ocazia să trecem dincolo de informațiile scrise și să aflăm poveștile candidaților, pasiunile lor și mai ales de ce vor să studieze un Executive MBA alături de noi. 

 

- Alina Maria Negru, EMBA, Director General Emerson Cluj și alumna a programului Executive MBA: Mă bucur că am avut șansa să citesc aplicațiile candidaților pentru bursele Executive MBA, a fost o experiență interesantă. Am fost impresionată de răspunsurile la întrebarea din eseu legată de provocările pentru 2023, provocări la care cu siguranță câștigătorii vor găsi răspunsuri prin studierea acestui program. Felicitări tuturor celor care s-au înscris, apreciez efortul depus în redactarea aplicației. Cu siguranță a fost un exercițiu interesant, iar pasiunea și implicare s-a văzut.”

 

- Aurel Bernat, CEO BT Assets Managements, alumnus al programului Executive MBA și profesor al modulului Economie și antreprenoriat în cadrul programului TEE Exec. MBA: M-am bucurat să fac parte din comisia de evaluare a aplicațiilor din acest an. A fost o plăcere să văd CV-uri și planuri de afaceri extrem de bine pregătite de la candidați cu experiență solidă. Am văzut planuri de afaceri pe care sper ca cei patru câștigători le vor dezvolta în cadrul programului.”

 

- Catalin Iancu, Director general adjunct al EVERGENT Investments, partener al programului din 2015 și sponsorul celor două burse parțiale: Am remarcat încă din start o abordare detaliată și riguroasă a criteriilor de departajare. Parcurgerea planurilor de afaceri ale candidaților a fost o experiență particulară. Diversitatea backgroundurilor s-a reflectat din plin în intervalul de idei, dar și în formularea sau susținerea lor. Mai mult decat atat, am remarcat entuziasmul candidaților și dorința evidentă de a-și continua educația antreprenorială.”

 

- Ioan Alin Nistor, conferențiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai, alumnus al programului Executive MBA și profesor în cadrul modulului de Finante și contabilitate pentru manageri al TEE Exec. MBA: Fiecare generație aduce ceva în plus, este mai matură atât din punct de vedere educațional, cât și din perspectiva dezvoltării profesionale și a spiritului antreprenorial. Ideile de afaceri structurate în planurile prezentate vin cu idei inovatoare sau îmbunătățiri de procese demne de a fi luate în considerare de companii. A fost o reală plăcere să particip la procesul de selecție și să observ, de asemenea, profesionalismul candidaților în abordarea realităților din mediul economic actual. Îi felicit pe toți și abia aștept să ne vedem în sala de curs, precum și în mediul de business.”



Cei 4 câștigători vor fi anunțați în 9 decembrie, și vor face parte din cea de-a 9-a generație de cursanți Executive MBA din Cluj!

 

 

 

 

Programul Executive MBA are noi generații de absolvenți

Programul Executive MBA are noi generații de absolvenți

În 25 noiembrie a.c. va avea loc în Cluj-Napoca, în Aula Magna UBB, ceremonia de absolvire a celei de a cincea și a șasea generații de cursanți Executive MBA University of Hull din România. Evenimentul va reuni - pe lângă absolvenți - alumni, cursanți actuali, bursieri și parteneri ai programului. 80% dintre cei peste 20 de absolvenți au avansat în carieră după finalizarea programului.

 

Andrew Taylor, Managing Director, Transilvania Executive Education: “Suntem foarte mândri de cele două generații de absolvenți, mai ales pentru că jumătate dintre absolvenți au terminat MBA-ul cu Distinction, ceea ce indică seriozitatea managerilor din România și dorința lor de a excela. În plus, în fiecare grupă am avut studenți care au primit pe durata studiilor premii pentru activitatea academică. Suntem bucuroși să vedem determinarea managerilor români de a se ridica la standardele de excelență globale, acesta este și motivul pentru care TEE va continua să deschidă oportunități educaționale pentru cei ca ei”.

 

Şcoala de business a fost lansată în Cluj-Napoca, în 2015, printr-un parteneriat între The University of Hull, Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania şi Electrogrup. Începând cu anul 2021, un nou partener s-a alăturat programului Executive MBA, Universitatea Buckingham. Transilvania Executive Education, organizația care derulează programul în România, este susținută de Emerson, Camera de Comerț Româno-Britanică, Camera de Comerț Româno-Olandeză și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. 

 

Următoarea generație Transilvania Executive Education MBA, program acreditat de Universitatea Buckingham, va începe cursurile în februarie 2023.

 

 

Interviu cu bursierii TEE – Daniela Șuhanea

Interviu cu bursierii TEE

Modulul de Systemic Management: Seeing the Big Picture - sesiuni gratuite deschise

Până în 25 noiembrie se poate aplica pentru patru burse de 32.000 de euro, la TEE Education MBA

Până în 25 noiembrie se poate aplica pentru patru burse de 32.000 de euro, la TEE Education MBA

Comunicat de presă, 16 noiembrie 2022

 

  • În 17 noiembrie, începând cu ora 18.30, va avea loc Q&A Session online
  • Valoarea totală a burselor este de 32.000 de euro
  • Cursurile încep în 15 februarie 2023

 

Împreună cu Banca Transilvania (BT) și EVERGENT Investments, partener media Republica.ro, am dat startul unei competiții în cadrul căreia vor fi oferite patru burse parțiale de studiu în valoare totală de 32.000 de euro, la TEE Executive MBA - Management General. Programul este 100% britanic, iar diploma de absolvire este oferită de Universitatea Buckingham la finalul celor 2 ani de studiu. 

 

Candidații trebuie să aibă cel puțin trei ani de experiență profesională post-universitară într-un rol executiv şi să cunoască limba engleză la nivel avansat. Aceștia pot aplica până în 25 noiembrie a.c., inclusiv.

 

Calendar:

  • 17 noiembrie, în intervalul 18.30 – 19.15, pe platforma ZOOM, va avea loc o sesiune Q&A, coordonată de Andrew Taylor, directorul programului Executive MBA
  • 25 noiembrie – deadline înscrieri pe site-ul MBA
  • 26 noiembrie – 8 decembrie: Evaluarea candidaților 
  • 9 decembrie: Anunțarea câştigătorilor burselor pe site-ul și canalele social media ale Transilvania Executive Education.

 

Pentru înscrierea în competiție este nevoie de următoarele:

  1. Completarea celor doi pași din formularul de înscriere în competiție, disponibil pe website-ul TEE:

- un business plan folosind modelul din formularul de înscriere;

- un eseu care să răspundă la întrebarea: Care sunt cele mai importante provocări pe care le vor avea managerii în 2023 și ce soluții ar trebui să dezvolte/să implementeze?

  1. CV în limba engleză/sau menționarea link-ului către profilul de LinkedIn în emailul de înscriere. Este recomandată includerea în CV a tuturor realizărilor obținute pe plan profesional, academic și social.
  2. O scrisoare de recomandare, în limba engleză, din partea unui partener de business sau a unui angajator.
  3. Trimiterea documentelor menționate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 25 noiembrie a.c. (inclusiv).

 

Dacă te gândești să aplici pentru o bursă, iată câteva sfaturi: când redactezi aplicația, recomandarea noastră este să demonstrezi, în scris, că ai o gândire analitică și critică. Cu alte cuvinte, poți folosi modele, teorii pentru a identifica tipare, pentru a da sens soluțiilor propuse și poți vedea semnificațiile strategice, problemele și oportunitățile în explicații. Programul Executive MBA este conceput pentru a dezvolta această capacitate, așa încât după cei doi ani de studiu vei observa schimbari majore în stilul tău de management, dar și în comunitatea din care faci parte. Mult succes!”, declară Andrew Taylor, directorul programului Executive MBA.  

 

 

Cursurile Executive MBA încep în data de 15 februarie 2023. Sunt organizate în 12 module -  strategie, leadership, gândire sistemică, economie, complexitate, guvernanță și transformare digitală –, predate de profesori de la universități din Europa, Statele Unite ale Americii, precum și din România.

 

Transilvania Executive Education

 

 

Contact presă:

Bianca Brotei / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0747 775 825

Laura Petrehuș / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0724 567 364

Irina Bibire / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0787 869 312

Profesorii programului Executive MBA oferit de TEE - interviu cu prof. Ioan Alin Nistor

Continuăm seria articolelor utile pentru cei care vor să afle mai multe despre programul TEE Executive MBA din Cluj. Ne concentrăm de data aceasta asupra detaliilor care fac acest program unic în România

Este timpul să dăm cezarului ce e al cezarului și să vorbim despre și cu cei fără de care programul nostru Executive MBA nu ar fi același – profesorii noștri. Am adunat mai mult de 40 de experți de afaceri și academici de la 8 universități din întreaga lume pentru a proiecta și livra acest program Executive MBA. Unii dintre ei au fost de acord să vorbească despre experiența lor cu noi și să dea un mic sfat celor care își doresc să înceapă această călătorie educațională.

Următoarea clasă Executive MBA începe în februarie 2023! Vezi aici procesul de admitere!

 

Ceea ce urmează este un scurt interviu cu unul dintre cei mai apreciați profesori din România care au predat în cadrul Executive MBA-ului (conform formularului de feedback completat de studenții actuali ai programului) și care face parte din comunitatea noastră de alumni, absolvind programul Executive MBA livrat de Universitatea Hull în Cluj-Napoca – Ioan Alin Nistor (Ionuț). 

 

 

 

TEE: Povestește-ne, te rog, în câteva cuvinte, despre experiența ta academică și profesională. 

Ionuț: Sunt conferențiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Am predat la universități din Europa (Franța, Germania), dar și Asia, în special în Japonia. Sunt profesor onorific la Heilongjiang International University din China. Am fost decan al Facultății de Business timp de 8 ani.

După finalizarea mandatelor de decan, mi-am extins expertiza și în mediul privat, devenind membru în Consiliul de Administrație al BT Asset Management și BT Leasing.

Sunt Alumn al Universității Hull, din Marea Britanie, unde am terminat programul Executive MBA, precum și Fellow al Aspen Institute unde am urmat programul de Public Service Leadership. Am petrecut mai mulți ani în Japonia unde am studiat în cadrul Universității din Kobe, iar apoi am lucrat în domeniul consultanței financiare.

 

TEE: De ce ai recomanda programul Executive MBA oferit de TEE?

Ionuț: Fiecare modul din acest program este ca o unitate nouă pentru dezvoltarea cunoștințelor lor, dar și ca un tot unitar în care vor regăsi elementele de care au nevoie sau de care vor avea nevoie în cariera lor. Modulele sunt gândite de specialiști din domeniu, conținutul fiind de actualitate și pregătit special ca o întrepătrundere de prezentări, discuții, studii de caz și activități practice. Toate acestea lărgesc cunoștințele în modul de gestionare a unei companii – de la aspectele obiective, financiare, de exemplu, la cele sociale și de context cultural, la cele de gândire critică și resurse umane. Rezultatul se va vedea nu numai în dezvoltarea companiei pe care o gestionează, dar și în dezvoltarea carierei proprii.

 

TEE: Cum îi ajută modulul predat de tine pe studenții de la Executive MBA?

Ionuț: Consider că, indiferent de domeniul în care profesează, au nevoie de cunoștințe de finanțe. Chiar și pentru a-și gestiona mai bine bugetul personal sau a înțelege ce se întâmplă în mediul economic. Mai mult, atât ca antreprenor, cât și ca manager într-o firmă, a înțelege rapoartele financiare, indicatorii financiari este cel mai important pentru a înțelege starea firmei. După parcurgerea modulului de Finanțe și Contabilitate vor reuși să se uite la rapoartele financiare ale firmei și să înțeleagă ce merge și unde este nevoie de intervenția lor, să își fundamenteze decizia de investiții corect și în mod obiectiv, să facă un buget adecvat sau să analizeze care sunt posibilele surse de finanțare pentru firma lor.

 

TEE: Ce i-ai sfătui pe viitorii studenți ai Executive MBA-ului?

Ionuț: Comunicați, discutați, gândiți cu voce tare! Este locul și momentul perfect pentru a vă expune părerile și de a vă dezvolta cunoștințele și prin simpla discuție avută în timpul prezentărilor sau a pauzelor. Nu există conceptul de „întrebare greșită”. Fiecare întrebare aduce ceva în plus și vă poate ajuta în dezvoltarea abilităților personale. 

 

Modulul de Finanțe și Contabilitate este conceput pentru a-ți arăta cum să utilizați cunoștințele financiare și contabile pentru a conduce mai eficient organizația ta. În cadrul acestui modul vei explora rolul contabilității și a finanțelor în cadrul unei organizații și vei învăța cum să comunici eficient cu specialiștii din departamentele de contabilitate și financiar. La finalul acestui modul, vei înțelege procesele contabile, metodologiile, principiile și instrumentele financiare, precum și rolul pe care acestea îl joacă în afaceri. Mai mult, vei învăța terminologia utilizată în aceste domenii, precum și capacitatea de a interpreta și evalua informațiile financiare furnizate. Următorul modul va avea loc între 10 și 13 august 2023. 

 

Următoarea cohortă va începe studiile pe 15 februarie 2023.

Urmăriți blogul nostru pentru a afla mai multe despre cadrele didactice care livrează acest Executive MBA internațional aici, la Cluj.

 

 

Profesorii programului Executive MBA oferit de TEE - interviu cu Dr. Elesa Zehndorfer

TEE a fost fondat cu scopul de a dezvolta comunitatea de business din România prin oferirea programului Executive MBA validat de Universitatea din Buckingham și creat cu ajutorul feedback-ului primit de la comunitea noastră de absolvenți. Studenții noștri sunt printre cei mai talentați lideri din România cu abilitățile necesare pentru a produce o schimbare.

 

Programul Executive MBA nu ar fi același fără profesorii care ni s-au alăturat de-a lungul timpului. Am adunat mai mult de 40 de experți de afaceri și academici de la 8 universități din întreaga lume pentru a proiecta și livra acest program. Unii dintre ei au fost de acord să vorbească despre experiența lor din cadrul acestui proiect și să le dea un sfat celor care iau în considerare această oportunitate educațională.

 

Următoarea clasă Executive MBA începe în februarie 2023! Vezi aici procesul de admitere! 

 

Primul dintre experții internaționali care au participat la sesiunea noastră de interviuri a fost Dr. Elesa Zehndorfer, lector al modulului Leadership and Organisational Change. Mai jos, puteți găsi răspunsurile ei la câteva întrebări pe care i le-am adresat și recomandări cu privire la programul Executive MBA oferit de TEE.

TEE: Povestește-ne în câteva cuvinte despre experiențele tale academice și profesionale.

Elesa: Dețin un doctorat de la Universitatea Loughborough din Marea Britanie și am scris cinci cărți academice pentru renumita editura Taylor & Francis în domenii precum leadership, business, finanțe și politică. Am predat timp de mulți ani în facultăți de business și sport ale unor instituții academice de top din Marea Britanie (Universitatea Hertfordshire, Universitatea London Metropolitan, Universitatea Roehampton), iar acum sunt partener fondator al Lakeside Partners GmbH, o companie de finanțe și content writing de succes, cu sediul în Austria.

 

TEE: De ce ai recomanda programul Executive MBA oferit de TEE?

Elesa: Programul este, fără îndoială, intens pentru studenți, dar facilitează, în același timp, o legătură strânsă între aceștia și le permite să finalizeze un MBA într-un mod eficient. Formatul intensiv al modulelor de câte 4 zile livrat de specialiștii din industrie și de cadrele universitare oferă o gamă largă de cunoștințe și informații. Studenții beneficiază de o experiență inovatoare și complexă de predare care îi încurajează să experimenteze împreună noile teorii și modele, astfel încât se leagă conexiuni de business și prietenii pe viață. 

 

Campania pentru cele 4 burse oferite de Banca Transilvania și EVERGENT Investments este deschisă până pe 25 noiembrie! Află ce trebuie să faci pentru a te înscrie! 

 

TEE: În ce fel crezi că modulul predat de tine îi va ajuta pe studenți?

Elesa: Cred că studierea leadership-ului le permite studenților să obțină o imagine complexă a modului în care pot conduce ei înșiși mai eficient. Acest modul  îi pregătește pentru a recunoaște diferența dintre un lider pozitiv și unul toxic și îi ajută să înțeleagă mai bine efectul leadership-ului asupra culturii și performanței unei companii. Modulul prezintă studenților scenarii organizaționale complexe la care au fost aplicate teorii specifice leadership-ului. Natura foarte aplicată a modulului îi ajută pe cursanți să-și dezvolte cunoștințele în acest domeniu atât de criticat. 

 

TEE: Ce i-ai sfătui pe viitorii studenți MBA?

Elesa: I-aș avertiza că formatul intensiv va fi provocator, dar este o modalitate foarte bună de a învăța multe într-un termen scurt și de a face progrese de la un modul la celălalt! !

 

Modulul de Leadership and Organisational Change este conceput pentru a vă dezvolta cunoștințele despre cele mai importante atitudini și abilități care sporesc dezvoltarea continuă a indivizilor și organizațiilor, examinând o mare varietate de modele de conducere. Până la sfârșitul acestui modul, vă veți putea defini stilul de conducere într-o manieră coerentă, evalua stilul și eficiența leadership-ului în diferite contexte, prin lentile teoretice multiple și veți putea promova diversitatea și incluziunea în organizația dumneavoastră.

 

Următoarea cohortă va începe studiile cu aceste subiecte pe 15 februarie 2023.

Urmăriți blogul nostru pentru a afla mai multe despre cadrele didactice care livrează acest Executive MBA internațional aici, la Cluj.

 

Cum să aplici pentru una dintre cele 4 burse oferite de Banca Transilvania și EVERGENT Investments pentru programul Executive MBA

Ai aflat veștile bune? Ne dorim să îi cunoaștem pe cei mai talentați lideri din România, pentru a le oferi 4 burse de studiu în programul TEE Executive MBA, program 100% britanic, acreditat de Universitatea Buckingham.

 

Cu ajutorul partenerilor noștri Banca Transilvania și EVERGENT Investments, finanțăm 4 burse, care acoperă jumătate din costul programului. Facem acest lucru pentru că ne dorim să susținem educația internațională de business din România și să motivăm profesioniștii aflați în poziții de management să facă încă un pas în cariera lor.

 

Așa că dacă ai cel puțin 3 ani de experiență în zona de management al unui business/ ONG/ instituție publică și cunoști limba engleză la nivel avansat, îți așteptăm aplicația.

 

Procesul de înscriere este unul destul de simplu care nu o să îți ia prea mult timp și se bazează pe două cerințe: dezvoltarea unui plan de afaceri, precum și elaborarea unui eseu care să răspundă la întrebarea: "Care sunt cele mai importante provocări pe care managerii le vor avea în 2023 și ce soluții ar trebui să dezvolte/implementeze?". Descarcă formularul de înscriere de aici.

 

 

 Pentru a fi toate informațiile la îndemână, venim aici cu câteva sfaturi care explică care sunt așteptările noastre:

 

Planul de afacere

Acesta este conceput pentru a oferi o structură prin care să îți poți demonstra capacitatea de a elabora și de a prezenta planul unei afaceri într-un mod antreprenorial. Imaginează-ți că scrii pentru un potențial investitor, o bancă sau o agenție de finanțare. Trebuie să definești oportunitatea sau nevoia descoperită și să demonstrezi că propunerea ta poate fi un mijloc convingător prin care poate fi abordată. Amploarea problemei de afaceri sau societale nu este un factor determinant, dar trebuie să ne arăți de ce contează și care este impactul pe care l-ar putea avea propunerea ta. Prin această etapă ne dorim să vedem cum arată gândirea ta antreprenorială și cum poți dezvolta dintr-o idee un întreg plan de afaceri.
 

Eseul

Atunci când scrii eseul, recomandarea noastră este să ții cont de cele trei criterii, pe baza cărora îl vom evalua:
Definirea provocărilor și de ce acestea contează.
Explicația și oferirea de soluții practice.
Capacitatea de a demonstra, în scris, că ai o gândire analitică și critică. Cu alte cuvinte, poți utiliza modele/teorii pentru a identifica tipare, pentru a da sens soluțiilor propuse, și poți vedea semnificațiile strategice, problemele și oportunitățile în explicații.

Programul de Executive MBA este unul riguros din punct de vedere academic, iar, ideal, eseul va face referire la alte cercetări și publicații, lucru care va cântări semnificativ la evaluarea finală. La fel ca majoritatea școlilor de business, Transilvania Executive Education folosește și ea referențierea Harvard.

 

Așteptăm aplicația ta până în 25 noiembrie. Te rugăm să incluzi în mail-ul de înscriere, trimis la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. formularul de înscriere, alături de CV în limba engleză - unde este recomandată includerea tuturor realizărilor obținute pe plan profesional, academic și social, dar și o recomandare de la un manager/partener de business.

Cei 4 câștigători vor începe programul Executive MBA în februarie 2023, sperăm că și tu vei fi unul dintre ei. Mult succes!

 

Vrei să afli mai multe despre noi, ne găsești aici.

Operations and Supply Chain Management - sesiuni gratuite deschise

Operations and Supply Chain Management - sesiuni gratuite deschise

Transilvania Executive Education deschide în Cluj-Napoca prima  școală Post-MBA din România

Transilvania Executive Education deschide în Cluj-Napoca prima școală Post-MBA din România

 

Comunicat de presa, 23 august 2022

  •  Programul începe pe 7 septembrie și va avea 3 workshop-uri:
    • Strategie și inovație (7 septembrie)
    • Managementul operațiunilor și a lanțului de aprovizionare (24 octombrie)
    • Gândire sistemică în business (7 decembrie)
  • Programul se adresează persoanelor cu minim 5 ani de experiență în management
  • Fiecare workshop are loc în Cluj-Napoca

După ce în 2014 a reușit să aducă în Cluj-Napoca primul program Executive MBA 100% britanic, anul acesta Transilvania Executive Education continuă dezvoltarea oportunităților educaționale pentru zona de business prin lansarea primei școli Post-MBA din România.

 

 

 

Ideea acestui proiect este de a oferi comunității de afaceri reunite în jurul programelor educaționale TEE o oportunitate de a se întâlni din nou, într-un mediu de învățare structurat, sub îndrumarea unor experți internaționali care fac parte din echipa de predare a programului Executive MBA validat de Universitatea Buckingham.

 

Fiecare întâlnire este structurată sub forma unui workshop, organizat față-în-față, în Cluj-Napoca, timp de 6 ore (de la ora 14 la ora 20). Experții internaționali prezenți la eveniment vor aborda cele mai recente tendințe/modele pe care participanții le pot aplica în organizațiile lor a doua zi. După fiecare eveniment, se va organiza o cină de networking.

 

Înscrirea pentru fiecare workshop se face folosind acest link. Atelierele sunt destinate persoanelor cu cel puțin 5 ani de experiență în management. Prețul pentru fiecare întâlnire este de 120 euro+TVA pentru absolvenții programelor educaționale oferite de TEE și 200 de euro+TVA pentru participanții care, cu această ocazie, vor intra în comunitatea TEE.  

“Lansarea școlii Post-MBA este invitația adresată comunității TEE de a continua experiența de învățare care ne-a adus împreună. Ne dorim să construim un spațiu unde discuțiile despre strategie, inovație sau gândire sistemică să prindă viață și să contribuie la dezvoltare. Avem atât de multe de învățat unii de la altii: alumni ai programului Executive MBA, participanții în cadrul cursului de Strategie pentru o Economie Digitală al TEE, dar și de la antreprenori și manageri de succes. Vrem să ne conectăm și să construim mai departe”, declară Tiberiu Moisă, președintele Transilvania Executive Education.

 

Școala TEE Post-MBA nu include teme, credite și nu este un program educațional formal, ci o modalitate  diferită de a reuni oameni cu interese similare pentru a discuta probleme globale într-un mediu mai puțin formal.

 

Lansarea Post MBA School este încă o dovadă a faptului că programul de Executive MBA derulat de către TEE de 7 ani încoace își atinge cu succes cele două obiective principale: dezvoltarea de cunoștințe și abilități necesare perfecționării profesionale a managerilor și antreprenorilor români, pe de o parte, respectiv îmbogățirea cercului de relații de business, dar și personale”, declară Alin Băiescu, alumnus al programului Executive MBA, reprezentat al Alumnilor în boardul TEE.

 

Mai multe detalii despre program se găsesc aici.

 

Primul workshop se va desfășura pe 7 septembrie, de la ora 14 și va fi susținut de Robert Lewis, antreprenor cu peste 30 de ani de experiență și lector în cadrul modulului de Strategy and Value Creation al programului Executive MBA din Cluj.

 

Asociația Transilvania Executive Education a fost lansată în 2015 de Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania și Electrogrup. De-a lungul anilor s-au alăturat acestui demers educațional Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Emerson, Endava, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), și Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC).

Contact presă: TEE: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // UBB: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. //

BT: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // Universitatea Tehnică: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. //

Emerson: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

 

 

 

 

Strategy and Value Creation - sesiune gratuită deschisă

Strategy and Value Creation - sesiune gratuită deschisă

Cel de-al șaselea modul al programului Executive MBA validat de Universitatea din Buckingham (Marea Britanie)  și creat de comunitatea TEE, va avea loc în Septembrie 2022 

Finance and Accounting for Business - urmatorul modul EMBA

Finance and Accounting for Business - urmatorul modul EMBA

Executive Talk: Remodelarea economiei europene în noul context geopolitic

Executive Talk: Remodelarea economiei europene în noul context geopolitic

Ne bucurăm să reluăm seria evenimentelor Executive Talk față-în-față, cu un topic special, alături de experți din comunitatea Transilvania Executive Education.
 
📢 Când: 27 iunie, ora 18.30
📌 Unde? Sala T1 (cladirea FSPAC 2, str. Minerilor 85)
🎬 Pentru a participa vă rog să vă înscrieți aici: https://forms.gle/u3qh4mScy91CpQfW8
 
 
Războiul din Ucraina a disrupt într-un timp foarte scurt nenumărate sisteme sociale, politice și economice, forțând atât actori statali cât și companii sau ONG-uri să găsească soluții imediate și pe termen lung care să le asigure funcționarea și prosperitatea. Problematizând aspecte legate de sancțiunile economice, întreruperile din lanțurile de producție și decizii economice europene privind războiul din Ucraina, în cadrul acestui Executive Talk de tip panel, vom aduce în fața publicului experți din domeniul de business și academic pentru a întelege provocările care ne așteaptă și pentru a identifica soluții.
 
Astfel, vă invităm la un nou eveniment TEE, dedicat atât comunității de business, cât și membrilor din zona academică, pentru a dialoga împreună cu experții invitați despre remodelarea economiei europene în noul context geo-politic: 
 
 
 
SPEAKERI:

CORNEL BAN - unul dintre cei mai vizibili economiști români la nivel internațional, Cornel Ban predă Economie Politică Internațională la Copenhagen Business School. În cadrul programului Executive MBA pe care îl desfașurăm în Cluj, prof. Ban va preda Governance & Business Ethics. Interesele sale de cercetare acoperă teme precum politici de dezvoltare, organizații și sisteme financiare, impactul schimbării climatice asupra modelelor economice și de creștere, precum și politicile economice ale statului antreprenorial. Cornel a predat și la City University of London și Boston University, și a lucrat ca cercetător la Brown University în Statele Unite.

AUREL BERNAT este Directorul General al BT Asset Management, președintele Consiliul de Administrație al BT Pensii, membru în boardul Asociației Administratorilor de Fonduri din România și este implicat în diferite companii din România sau fonduri de capital privat. A absolvit în 2017 programul Executive MBA pe care îl organizăm în Cluj. Aurel este profesor colaborator în cadrul modulului de "Economie pentru Manageri și Antreprenori" din cadrul programului Executive MBA acreditat de Universitatea Buckingham, fiind totodată doctorand în cadrul Universității Hull.
 
📢 Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. Evenimentul se va desfășura în limba română.
 
 
Marketing in a Digital World - următorul modul al programului Executive MBA

Marketing in a Digital World - următorul modul al programului Executive MBA

În luna iunie, ne veți găsi în inima sud-estului Angliei pentru cel de-al patrulea modul al acestui Executive MBA acreditat de Universitatea Buckingham și creat de comunitățile de business și alumni TEE ...

Economie pentru Manageri și Antreprenori - sesiuni gratuite disponibile

Economie pentru Manageri și Antreprenori - sesiuni gratuite disponibile

Executive MBA în România, acreditat de Universitatea Buckingham și creat de comunitățile de business și alumni TEE ...

Cursul “Strategie pentru o economie digitală” - University of Suffolk

Cursul “Strategie pentru o economie digitală” - University of Suffolk

Aproape 20 de manageri şi antreprenori încep cursurile programului TEE Executive MBA din Cluj-Napoca

Aproape 20 de manageri şi antreprenori încep cursurile programului TEE Executive MBA din Cluj-Napoca

 

  • Programul începe în 9 februarie
  • Profesori de la 8 universități vor preda în cadrul programului
  • Media de vârstă a cursanților este de 39 de ani
  • Media anilor de experiență în management este de 16 ani

 

A opta generație de cursanți începe programul Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham și organizat în Cluj-Napoca de Transilvania Executive Education. Programul este 100% britanic, predat de experți internaționali și români cu experiență academică și de business.  Startul cursurilor este în 9 februarie a.c., cu modulul Induction, susținut de Dr. Andrew Taylor, director programului Executive MBA.

Cei aproape 20 de manageri şi antreprenori care vor studia la Executive MBA lucrează în domenii precum: financiar-bancar, IT, marketing, energie, aviație, industria ambalajelor, fabricarea de utilaje industriale, livrare etc., și sunt din Cluj-Napoca, Baia Mare, Bistrița, Sibiu și Tîrgu Mureș. Media de vârstă a acestei grupe este de 39 de ani, iar cea a anilor de experiență în management, de 16 ani. Trei dintre cursanți sunt bursieri, datorită implicării Băncii Transilvania și a Evergent Investments.

Dr. Andrew Taylor, director Executive MBA, declară: „Anul acesta aniversăm 8 ani de la lansarea programului de Executive MBA, perioadă în care peste 160 de studenți au urmat cursurile școlii noastre de business. În cea de a opta grupă de cursanți am reușit să atragem persoane extrem de talentate, care lucrează în companii cu impact și valoare pe piața din România și nu numai. Acest succes se datorează într-o mare măsură colaborării și implicării mediului de afaceri din Cluj și a comunității academice în construirea unui parteneriat solid. Dorim să consolidăm și să dezvoltăm acest parteneriat în anii care vin.”

 

Începând cu acest an, Executive MBA predat în Cluj-Napoca are un nou partener educațional, Universitatea Buckingham din Marea Britanie, dar și o nouă structură: 36 de ore de predare față-în-față se derulează pe parcursul a 4 zile, o dată la 6 săptămâni. Au fost introduse în curriculă trei module noi, relevante pentru mediul de afaceri din România:  Guvernanță și etică în afaceri, Strategiile disruptive ale noilor modele economice, și Inovarea mediului de afaceri. Alumni ai programului, dar și experți români implicați în proiecte academice internaționale s-au alăturat grupului de profesori internaționali formați din experți din peste 8 universități.  

Transilvania Executive Education a fost lansată în 2015 de Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania și Electrogrup. De-a lungul anilor s-au alăturat acestui demers educațional Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Emerson, Endava, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC) și Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC).

 

Contact presă: TEE: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // UBB: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. //

BT: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // Universitatea Tehnică: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. //

Emerson: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Câștigătorii burselor TEE Executive MBA

Câștigătorii burselor TEE Executive MBA

Comunicat de presă, 10 ianuarie 2022

 

Câștigătorul bursei Executive MBA BT Roberto Marzanati este Andrei Chifor, iar câştigătorii celor două burse parțiale oferite de Evergent Investments sunt Daniela Șuhanea și Dan Șteț.

Competiția pentru burse s-a desfăşurat în perioada 26 noiembrie – 27 decembrie 2021 şi a reunit peste 20 de candidați care au intrat în competiție pentru una dintre cele 3 burse oferite de Banca Transilvania şi Evergent Investments. Partenerul media al campaniei a fost  Republica.ro.

 

Andrei Chifor este managerul de programe al UAC Europa, Baia Mare, și are o experiență de peste 13 ani în vânzări, industria bancară și industria prelucrătoare.

Cu studii în domeniul bancar, fiscalitate, și ACCA, Andrei este un lider entuziast și dedicat, cu integritate și etică în muncă și abilități excelente de management. De-a lungul carierei, Andrei a contribuit la creșterea veniturilor, îmbunătățirea proceselor și dezvoltărea companiilor pentru care a lucrat. Mai mult, pe lângă jobul său, Andrei este implicat activ în diverse organizații neguvernamentale, încercând să îmbunătățească viața copiilor din Baia-Mare.

 

Daniela Șuhanea este CEO-ul franc.agengy și are o vastă experiență în diverse funcții manageriale.

În 2018, a lansat o agenție de marketing în Târgu-Mureș. Din acest rol, a reușit să aducă în portofoliu mari companii și a creat o rețea de profesioniști interesați de educația de business. Valorificând experiența sa vastă în marketing (de peste 13 ani), Daniela a publicat în 2021 cartea „Cu ce se mânancă marketingul?”, cu scopul de a oferi un instrument util comunității de afaceri, oamenilor interesați și studenților dornici să învețe mai multe despre acest domeniu.

 

Dan Șteț este director de vânzări și investiții – divizia de ambalaje a MTC România, și are o experiență de peste 15 ani în funcții de conducere atât pentru companii naționale, cât și internaționale.

Din aceste roluri, el a conceput și a analizat planurile de dezvoltare pentru companiile pentru care a lucrat, abordându-le intr-un mod strategic. Având o pregătire educațională tehnică, Dan și-a format expertiza în industria ambalajelor, acolo unde a contribuit la creșterea a peste 6 companii.

 

Câştigătorii se vor alătura celei de a opta grupe de cursanți Executive MBA care va începe cursurile în 9 februarie 2022.

Andrew Taylor, directorul Transilvania Executive Education şi membru în comisia de evaluare a burselor a fost surprins de diversitatea profesională a candidaților, precum şi de ideile inovatoare ale acestora. „Am primit o gamă variată de aplicații din diferite orașe din România. În fiecare aplicație, am descoperit oameni de afaceri care muncesc din greu pentru cariera lor, se implică în cauze sociale și contribuie la transformarea comunității. Suntem recunoscători tuturor celor care au aplicat, dar din păcate am avut doar 3 burse. Ne vom strădui să răsplătim toate eforturile depuse de cei care au trimis aplicații în acest an prin dezvoltarea de noi oportunități educaționale pe lângă programul Executive MBA.”

Bursa BT Roberto Marzanati în valoare de 15.000-euro acoperă taxele de școlarizare pentru cei 2 ani de studiu ai programului TEE Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham, un program 100% britanic, predat la Cluj-Napoca de experți internaționali și români, în timp ce fiecare dintre cele două burse parțiale oferite de Evergent Investments de câte 7.500 de euro fiecare, acoperă jumătate din costul programului. Cei care au aplicat pentru burse au trimis în competiție un plan de afaceri, indicând beneficiarii, sustenabilitatea afacerii și cum poate fi scalată alături de CV și o scrisoare de recomandare.

Anul acesta au fost peste 7 aplicații/pe bursă. Cei care au aplicat ocupă poziții de top şi middle management în companii din domenii variante: marketing, resurse umane, IT, energie, imobiliare, aviație, transport și turism, start-up-uri, avocatură, soluții de împachetare şi provin din diverse orașe: Cluj-Napoca, București, Bacău, Tg. Mureș, Baia Mare, Bistrița-Năsăud și Sibiu.

 

 

 

 

 

De ce să aplici pentru un program Executive MBA în Cluj-Napoca?

De ce să aplici pentru un program Executive MBA în Cluj-Napoca?

Dezvoltarea carierei, oportunitățile internaționale, comunitatea de business din cadrul programului sunt doar câteva dintre avantajele studierii unui program Executive MBA. Cu atât de multă informație la un click distanță și cu un program încărcat la muncă, suntem conștienți de nevoia unui program educațional structurat și adaptat transformărilor din mediul de business.

TEE Executive MBA este organizat în 12 module predate față-în-față o dată la 6 săptămâni (joi - duminică, timp de 36 de ore) de experți internaționali și români cu experiență atât în mediul academic cât și în cel de business. Noul program Executive MBA acreditat de Universitatea Buckingham va începe în februarie 2022. Detalii despre module și competiția de burse deschisă până în 27 decembrie se găsesc pe website-ul teecluj.ro la secțiunea Executive MBA. 

 

De ce au ales absolvenții noștri să studieze un program Executive MBA în Cluj-Napoca?

 

1. DEZVOLTARE PROFESIONALĂ

"Programul Executive MBA mi-a permis să-mi dezvolt cariera și să-mi extind rețeaua profesională. Varietatea exemplelor practice împărtășite atât de colegii cât și de profesorii mei au fost cu adevărat uimitoare.” Marius Moldovan, Director Campus @Regina Maria.

TEE oferă un program de General Management, având o curriculă aplicată și interactivă, orientată atât spre dezvoltarea carierei, a rolului tău ca lider (cu module precum “Leadership and Organisational Change”, “Economics and Entrepreneurship”, “Systemic Management: Seeing the Big Picture”), cât și spre îmbunătățirea performanței afacerii sau a companiei pe care o administrezi (cu module despre “People and Performance. Talent Management in action”, “Strategy and Value Creation”, “Disruptive Innovation: Practices and Processes”, “Management Consulting: the Projects’ Driven Mindset”, “Governance and Business Ethics”, etc). 60% dintre absolvenții de Executive MBA din Cluj au avansat în carieră în mai puțin de un an de la absolvire.

 

2. OPORTUNITĂȚI INTERNAȚIONALE

“Programul Executive MBA a fost o oportunitate extraordinară de a înțelege mediul de business din mai multe perspective, diferite de înțelegerea tehnică pe care o aveam. În retrospectivă, pot spune că acest program a reprezentat fundația pentru dezvoltarea carierei mele.” Radu Orghidan, VP Cognitive Computing @Endava.

Programul facilitează accesul la oportunități internaționale și te ajută să îți formezi vocabularul de business necesar pentru înțelegerea dinamicilor economice actuale. Folosind un model de tip “Fly-in faculty”, TEE a creat o comunitate de profesori și experți internaționali care vor preda în Cluj-Napoca, aducând cu ei o viziune globală a mediului de afaceri. În cadrul programului, vor fi implicați peste 30 de experți internaționali din 8 țări (Europa, America de Nord și Asia).

 

     

Vezi detalii despre competiția de burse

 

3. COMUNITATEA DE BUSINESS

 "Am devenit parte a unei familii mai mari de absolvenți, unde pot conta pe sprijin și sfaturi atunci când am nevoie. Programul Executive MBA a fost o experiență de anvergură, o provocare și o bucurie în același timp.” Teodor Băbuț, Group COO @E-Infra.

Fiind un program dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Buckingham și comunitatea de business din România, vei avea acces la rețeaua de alumni și la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă această comunitate. În cei 7 ani de activitate, TEE a format în cadrul programelor educaționale pe care le-a facilitat o comunitate de peste 200 de absolvenți care ocupă poziții de top și middle management în peste 50 de companii din România si Europa.

 

4. ABILITĂȚI DE LEADERSHIP

Programul MBA a reprezentat o experiență complexă de dezvoltare atât profesională, cât și personală și un mijloc de formare excelentă în leadership.” Călin Codarcea, Director Sucursală, @Lisam Systems România

Programul îți îmbunătățește abilitățile de leadership pentru a lua decizii de business informate și pentru a gestiona cu responsabilitate provocările contextului actual de business. Atât prin intermediul curriculei, cât și prin experiența profesorilor și a invitaților din mediul de business, aducem cât mai aproape de studenți exemple și conversații cu sens prin intermediul cărora îi provocăm să reflecteze la rolul unui lider într-o organizație și la mijloacele prin care chiar ei își pot îmbunătăți stilul de leadership.

 

5. GÂNDIRE STRATEGICĂ

Programul Exec. MBA este o oportunitate excelentă de a-ți structura modul de gândire, iar mie, mi-a schimbat cu siguranță mentalitatea (abordarea problemelor, luarea deciziilor și implementarea schimbărilor).”Cristinela Velicu, Director Politici de vaccinare, Key Markets Europe & Canada, @MSD România

Ceea ce face acest program special este accentul pus pe transferul de instrumente și aptitudini care să ajute cursanții să gestioneze luarea deciziilor într-o economie complexă, digitalizată și interconectată. Mai mult, programul dezvoltă gândirea sistemică -  cum să vezi imaginea de ansamblu. Acest lucru este datorat modului de predare (folosind studii de caz, dezbateri, lucrul în echipă), dar și temelor de curs pe care fiecare modul le are, concepute pentru a dezvolta conexiuni între contextul actual de business, teorie și experiența personală, justificând deciziile de business ca rezultat al evaluării critice. Prin gândirea critică se promovează găsirea de idei/soluții noi și originale.

 

6. PERSPECTIVĂ GLOBALĂ 

Viziunea mea despre lumea de business a devenit mai clară pe măsură ce expunerea mea la alte domenii a crescut. Acest lucru este datorat atât profesorilor care ne-au predat o mare varietate de module, precum și colegilor mei de clasă care proveneau din diferite industrii."  Alin Băiescu, Broker Manager @Aegon România.

Bazat atât pe experiența practică, cât și pe nivelul academic ridicat al profesorilor și experților implicați în predare, programul oferă instrumentele și infrastructura necesare pentru a fructifica oportunitățile oferite de economia globală și pentru a lucra în organizaţii şi contexte multiculturale. Cu fiecare generație de cursanți am adus în aceeași clasă persoane din top și middle management din departamente și companii din industrii diverse, tocmai pentru a avea posibilitatea de a vedea o afacere din mai multe unghiuri. Media de vârstă a celor care studiază un Executive MBA în Cluj este de 35 de ani, iar cea de experiență într-un rol de conducere de 10 ani. (detalii despre industrii și pozitia pe care o ocupă absolvenții în infograficele de mai jos)

 

           

 

Competiția pentru 3 burse în valoare totală de 30.000 de euro la TEE Executive MBA începe în 26 noiembrie

Competiția pentru 3 burse în valoare totală de 30.000 de euro la TEE Executive MBA începe în 26 noiembrie

 

Comunicat de presă, 26 noiembrie 2021

Competiția pentru 3 burse în valoare totală de 30.000 de euro la TEE Executive MBA începe în 26 noiembrie

  • Diploma de absolvire este oferită de către Universitatea Buckingham
  • Cursurile încep în 9 februarie 2022

 

Transilvania Executive Education, împreună cu Banca Transilvania și Evergent Investments, continuă să susțină educația executivă din România, prin organizarea unei competiții în cadrul căreia vor fi oferite 3 burse în valoare totală de 30.000 euro pentru programul TEE Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham din Marea Britanie. Competiția se desfășoară pe platforma Republica.ro, partener media al acestei inițiative.

  • Bursa BT Roberto Marzanati (15.000 euro) acoperă integral investiția în programul de studii;
  • 2 burse a câte 7.500 euro oferite de Evergent Investments, care acoperă jumătate din costul programului.

Noul program TEE Executive MBA, acreditat de Universitatea Buckingham din Marea Britanie, este o oportunitate educațională internațională dezvoltată împreună cu comunitatea de business din România, organizat în module de strategie, gândire sistemică, complexitate, guvernanță și transformare digitală, adaptate trendurilor generate de pandemia Covid-19 și de digitalizare.  

 

Competiția pentru bursele Executive MBA este deschisă celor care doresc să studieze în Cluj-Napoca în cadrul unui program MBA 100% britanic, predat de profesori și experți internaționali și români. Diploma de absolvire este oferită de Universitatea Buckingham. Cursanții vor face parte dintr-o comunitate alumni cu peste 200 de antreprenori și manageri de top din peste 50 de companii din România și din străinătate. Candidații trebuie să aibă cel puțin trei ani de experiență profesională postuniversitară într-un rol executiv şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

 

Calendarul este următorul:

  • 26 noiembrie – 27 decembrie a.c.: Înscriere în competiție
  • 28 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: Evaluarea candidaților 
  • 10 ianuarie 2022: Anunțarea câştigătorului bursei pe site-ul și canalele social media ale Transilvania Executive Education

Programul Executive MBA – Management General va începe în Cluj-Napoca, în 9 februarie 2022 și include 12 module predate o dată la 6 săptămâni timp de 18 luni, cu o temă după fiecare modul.

 

Pentru înscrierea în vederea obținerii unei burse este nevoie de următoarele:

  1. Completarea celor doi pași din formularul de înscriere în competiție, disponibil pe website-ul TEE:

- redactarea unui business plan folosind modelului propus aici

- redactarea unui răspuns la întrebarea din cadrul formularului de înscriere: “Cum și de ce considerați că acest EMBA vă poate ajuta în dezvoltarea ideii de afaceri?”

  1. CV în limba engleza/sau linkul către profilul de LinkedIn (includerea în CV a tuturor realizările obținute pe plan profesional, academic, dar și social).
  2. O scrisoare de recomandare, în limba engleză, din partea unui partener de business sau a unui angajator.
  3. Trimiterea documentelor menționate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în 27 decembrie a.c. (inclusiv).

 

Roberto Marzanati (1950 – 2016) a făcut parte din Consiliul de Administrație BT timp de 15 ani, începând cu 2001. A fost una dintre persoanele care au crezut cel mai mult în succesul băncii, la care a contribuit cu experiență şi know-how. În semn de respect pentru toate acestea, bursele oferite de Banca Transilvania la programe de EMBA îi poartă numele.

 

Recunoscută pentru rezultatele academice deosebite, Universitatea Buckingham este cea mai veche dintre universitățile independente din Marea Britanie. Cu o abordare inovatoare în ceea ce privește educația, este renumită pentru activitățile academice în grupuri mici, angajamentul pentru calitate și pentru o comunitate globală și diversă de învățare. În 2020, Universitatea Buckingham a fost în top 20 universități pentru calitatea predării în Anglia (The Good University Guide), pe locul 6 pentru satisfacția studenților și pe locul 3 pentru sprijinul oferit studenților.

 

Transilvania Executive Education este singura organizație din România parteneră cu 3 universități britanice. Peste 40 de cadre universitare internaționale sunt implicate în proiectarea și livrarea programelor educaționale ale TEE. De-a lungul timpului, a format o comunitate de absolvenți formată din peste 200 de antreprenori și manageri de top, din peste 50 de companii din România și din străinătate. În cei 7 ani de la lansare, TEE a reușit, cu sprijinul unor parteneri precum Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Electrogrup, Evergent Investments, Emerson, și alte companii de renume să ofere acces din România la oportunități educaționale livrate la standarde internaționale.

 

 

Transilvania Executive Education

Contact presă: Bianca Brotei / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Transilvania Executive Education are un nou partener educațional internațional în Cluj, Universitatea Buckingham din Marea Britanie

Transilvania Executive Education are un nou partener educațional internațional în Cluj, Universitatea Buckingham din Marea Britanie

                                                                                                                                                                                                   Comunicat de presă, 7 octombrie 2021

 

  • Universitatea Buckingham este cel mai nou partener al Transilvania Executive Education în Cluj-Napoca
  • TEE este singura organizație din România parteneră cu 3 universități britanice
  • Transilvania Executive Education aniversează 7 ani

 

O nouă oportunitate educațională internațională destinată mediului de afaceri și validată de Universitatea Buckingham (Marea Britanie) este adusă la Cluj-Napoca în această toamnă. În parteneriat cu Transilvania Executive Education, Universitatea Buckingham va oferi un nou program Executive MBA, dedicat managerilor cu cel puţin 3 ani de experiență de business şi care va începe în primăvara anului 2022. Cursurile vor fi despre strategie, complexitate și guvernanță corporativă.

La aniversarea celor 7 ani de activitate, TEE este singura organizație din România parteneră cu 3 universități britanice. Peste 40 de profesori și consultanți internaționali sunt implicați în design-ul și livrarea programelor educaționale. Una dintre cele mai importante realizări este comunitatea de alumni, formată din peste 200 de antreprenori și manageri de top.

Tiberiu Moisă, Președinte TEE:  „Suntem încântați că am ajuns în acest moment, să avem un al treilea partener internațional. Universitatea Buckingham va contribui la dezvoltarea programelor de educație de business în beneficiul Clujului și a regiunii. În cei 7 ani de la lansare, am reușit cu sprijinul partenerilor noștri – Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Emerson, Electrogrup, Evergent Investment - şi a altor companii de renume din România să aducem în Cluj-Napoca trei universități britanice, Universitatea Hull - 2014, Universitatea Suffolk – 2019, Universitatea Buckingham - 2021, alături de care am dezvoltat programe pentru mediul de afaceri, cu scopul de a oferi access la oportunități educaționale la standarde internaționale.”

Andrew Taylor, Managing Director, TEE: „Suntem foarte mândri de hub-ul educațional care reunește atât profesori recunoscuti internațional de la diverse universități de renume, cât și profesori și consultanți locali, care și-au unit forțele pentru a aduce educația de business la standarde globale livrată în Cluj-Napoca. Am reușit de-a lungul celor 7 ani de activitate să formăm o nouă generație de peste 200 de leaderi pentru mediul de afaceri din România.”

Universitatea Buckingham a fost fondată în 1976 și este cea mai veche dintre universitățile independente din Marea Britanie. Având o abordare inovatoare asupra educației clasice, Universitatea Buckingham a dezvoltat modelul diplomei de doi ani prin redefinirea vacanței tradiționale și economisirea de timp și bani pentru studenți. În 2020, Universitatea Buckingham a fost în top 20 universități pentru calitatea predării în Anglia (The Good University Guide), pe locul 6 pentru satisfacția studenților și pe locul 3 pentru sprijinul oferit studenților. Universitatea are peste 3.300 de studenți din peste 70 de țări. 

 

 

Despre partenerii Asociați Transilvania Executive Education

  • Universitatea Hull are peste 90 de ani de tradiţie. Portofoliul său cuprinde 50 de specializări, printre care management, medicină, ştiinţe sociale şi umaniste, arte etc. Anual, peste 20.000 de studenţi urmează cursurile University of Hull. Școala de business a Universității Hull derulează în Cluj-Napoca programul Executive MBA din 2015.
  • Universitatea Suffolk face parte din grupul universitatilor moderne din UK, cu o comunitate academică distinctă, înfloritoare, având un impact clar și imediat. Scopul lor este să transforme felul in care gandesc si actioneaza studentii, folosind cele mai bune tradiții din învățământul superior pe care le aliniaza cu lumea modernă a ocupării forței de muncă și a antreprenoriatului.
  • Universitatea Babeş-Bolyai: Înfiinţată în anul 1581, Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiţie în educaţie, cercetare şi deservirea comunităţii locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din ţară, având mai mult de 44600 de studenţi înscrişi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză, franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universităţi din România din punctul de vedere al calităţii programelor sale.
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este o universitate de elită a României, reprezentând un pol de excelență academică și științifică, unanim recunoscută în plan regional, naţional şi internațional. Structura complexă conferă universității noastre o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, brandul UTCN fiind de fapt brandul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României.
  • Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.
  • Electrogrup:Cu o experienţă de peste 20 de ani, Electrogrup furnizează soluții complete de infrastructură energetica, de telecomunicatii, construcții industriale și civile și smart-city, la nivel național și internațional. Compania face parte din grupul E-INFRA, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România, care cuprinde 5 companii și peste 600 de angajati, cu o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane euro.
  • Emerson este o companie de tehnologie și inginerie, fondată în 1890 în St. Louis, Missouri, USA care crează soluții inovatoare pentru clienții săi cu un impact major asupra unor domenii critice ale vieții precum: combaterea risipei alimentare, confortul locuințelor, IIoT, energie regenerabilă sau folosirea eficientă a resurselor naturale. În Cluj-Napoca și la locația adițională din Gilău, compania are 3 centre europene de afaceri multi-disciplinare și 8 unități de inginerie și producție cu peste 2900 de angajați care au o expertiză vastă în multiple domenii, printre care: inginerie, cercetare și dezvoltare, IT, servicii clienți, financiar.

 

Contact presă:  TEE: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // UBB: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. //   

BT: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. // Universitatea Tehnică:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  //

Emerson: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

O noua grupă de cursanți ai programului de Strategie pentru o economie digitală începe cursurile în 3 septembrie. Programul este acreditat internațional

O noua grupă de cursanți ai programului de Strategie pentru o economie digitală începe cursurile în 3 septembrie. Programul este acreditat internațional

Peste 30 de manageri din cele mai mari companii din România devin absolvenți ai programului Executive MBA din Cluj-Napoca

Peste 30 de manageri din cele mai mari companii din România devin absolvenți ai programului Executive MBA din Cluj-Napoca

5 motive pentru care să te înscrii în programul de strategie al TEE - “Strategy for the Digital Economy”

5 motive pentru care să te înscrii în programul de strategie al TEE - “Strategy for the Digital Economy”

Știm că în lunile de vară, oricât am vorbi despre strategie și inovare, tot cu gândul la concediu suntem și aptitudinile noastre sunt folosite cu precădere în planificarea vacanței de vis.  Cercetătorii britanici au și descoperit că strategiile de la job își pierd din relevanță când ai în față un cocktail bun și o mare albastră.

 

Noi, la TEE, înțelegem cât de important e strategia din spatele fiecărui concediu reușit, dar expertiza noastră e în strategia afacerilor și inovare digitală. Și nu o spunem noi, ci prima clasă de 19 cursanți care au terminat la sfârșitul lunii mai programul de scurtă durată în strategie și transformare digitală. Feedbackul lor poate fi sumarizat în 5 motive pentru care tu să te înscrii din septembrie în noua clasă de cursanți.

  1. Toți cursanții (nu exagerăm) au fost mulțumiți și foarte mulțumiți de conținutul și tehnicile de predare ale celor 4 module din programul de scurtă durată pe strategie și inovare digitală.
  2. Cursul este acreditat de o universitate din Marea Britanie, și predat de o echipă internațională de experți din mediul de business.
  3. Dintre cele mai importante instrumente de analiză predate, cursanții noștri au menționat atât clasicele modele dezvoltate de Mintzberg sau Porter, cât și abordările mai noi privind gândirea asociativă, gândirea critică, mind-mappingul, modelul Cynefin sau relevanța identificării competențelor cheie dintr-un model de business.
  4. La capitolul “main takeaways” sau chestii faine pe care cursanții le-au învățat, merită musai să menționăm aspectele de țin de “dezvoltarea gândirii strategice”, “învățarea de noi instrumente analitice”, “o mai bună înțelegere a conceptelor de business și a modului în care se construiesc strategiile în companii sau în alte instituții”, “discuții bazate pe cazuri reale”.
  5. Mentorii noștri, absolvenți ai programului de EMBA, au fost alături de cursanți pe durata celor 4 modele și le-au oferit sfaturi utile din activitatea lor de business.

Lista poate continua, dar experții britanici ne-au recomandat să ne oprim la cele mai importante 5 motive. Așadar, bucură-te acum de vacanță și din septembrie te așteptăm în noua grupă de cursanți unde vei învăța tot ce e mai important despre strategie și vei dobândi aptitudini numai bune pentru a fi cât mai perfomant la job și pentru a-ți construi următorul concediu de vis.

 

Pentru mai multe detalii, te rugăm să accesezi pagina despre curs aici. 

Financial rewards and intrinsic motivation  - Executive Talk

Financial rewards and intrinsic motivation - Executive Talk

The role of compensation or extrinsic rewards, including pay for performance (PFP) has received more and more attention in the recent literature on work motivation. A consistent strand of literature and renowned scholars, such as Daniel Pink, have raised caution about the potentially harmful effects of PFP on (intrinsic) work motivation, self-appreciation, and the creativity and sense of purpose of beneficiaries. These arguments come somehow against another strand of research and widely shared beliefs, common especially within large tech companies that afford high payment levels, that high pay allows companies to recruit and select the best candidates, set up and maintain high professional standards, and drive forward the development of innovative high-end products and fuel of the whole economy of knowledge based on creativity and creative industries.

 

We explored this tension in the last Executive Talk where our guest speaker, Roxana Corduneanu, Ph.D., Lecturer at Northumbria University (UK), discussed new approaches in exploring and understanding the relation between PFP and motivation. The talk drew on Roxana’s research experience on intrinsic motivation and financial rewards. She explored this relationship from the perspective of the Self-Determination Theory which assumes that intrinsic motivation is generated through the meeting of three basic psychological needs:

  • Autonomy (having the experience of choice)
  • Competence (having the opportunity to demonstrate one’s skills)
  • Relatedness (feeling connected with others at work)

These needs are met through the social environment, which can consist of a certain type of organizational culture, a certain type of management, job design factors, and individual differences, making motivation and effect that sits on the interplay of externally controlled sources of motivation and autonomous intrinsic motivation.

PFP is assumed to undermine intrinsic motivation by triggering perceptions of control. But can also enhance intrinsic motivation when performed in an autonomy-supportive context. The talk drawing on Roxana’s research explored this relationship and mediating factors, building on cross-sectional research conducted in the UK.

Some of the main takeaways from this research discussion:

  • PFP may be perceived as externally controlling, decreasing satisfaction with the need for autonomy, may lead to perceptions of unfairness (with employees believing that they deserve more or value more than what they received), and increase competition within organizations. But in some conditions, jobs that are high in intrinsic characteristics moderate the negative relationship between PFP and the satisfaction of competence needs.
  • PFP may be perceived as fairer in jobs that are intrinsically motivating and serve as a symbol of recognition rather than a control tool in organizations where the job context is supportive.

So, in conclusion, when thinking about PFP and motivation, please consider investing first in more positive and supportive working environments, that ensure greater task autonomy, significance, variety, and open and honest feedback, consider strategies for helping employees coping with feelings of anxiety and helplessness, consider alternative forms of reward (intangible as well as non-cash) and provide PFP for generalized rather than specific outcomes as a symbol of valuing employees overall contribution.

If you want to read more about this topic and read some of the most recent publications on PFP and motivation follow Roxana Corduneanu at https://www.northumbria.ac.uk/about-us/our-staff/c/roxana-corduneanu/ and join us for the next Executive Talk sessions.

 

 

Comunitatea EMBA - despre carti si cercetare

Comunitatea EMBA - despre carti si cercetare

In the last 6 years, we spend most of our time offering support and advice to those who decided to start an Executive MBA and choose to do it in Cluj-Napoca. Most of our students came to study this programme by recommendation, from previous cohorts and friends. What we realised over the years is that with every class that started the programme, a community was born, a community with similar believes, responsible leaders, ready to help. 

When we heard for the first time that they want to publish their best dissertations in order to make them available to the business community and to share their research methodology and results, we were very proud of them and we supported the idea. The book has a coordinator, Alin Baiescu, who guided the other 17 authors, including himself, to prepare their work for publishing, to gather all the papers in one form, to structure the book, and to keep the communication with the publishing house. It was a journey that started last August and come to light this spring, in the best shape possible. 

We dedicated the whole month of April to the launch of the Hull University EMBA community's newest book, “Shaping the Future: A Manifesto of the Romanian Future Business Artisans”, coordinated by Dr. Alin Băiescu and published by Cluj University Press, celebrating in this way the fact that in April we have the International Book Day. A special thank you to all the authors involved in writing this book: Teodor Băbuț, Alin T. Băiescu, Dan Bizubac, Ovidiu Cernea, Florian‐Udvari Antal‐Arpad, Raluca Frîncu, Marius Cornel Moldovan, Victor Liviu Pop, Florina Popîrțac, Florian Sămărghițan, Daniela Secară, Gabriel Souca, Doru Șupeală, Mirela Târnovan, Olguța‐Dana Totolici, Cristinela Velicu, Cătălina Vescan. 

Over the last four weeks, we pinpoint some of the most important contributions of the book through several weekly articles in which we presented the authors and their work and organize on-site and online meetings with the EMBA alumni community and our business and educational partners. After a restrained get together with the authors, we organised the official book launch online, which was streamed live on our social media pages - the recording is available on our youtube channel. The book launch brought together the Hull University EMBA alumni in Romania, representatives of Hull University, professors who taught in the programme, and some of our board members and partners.

We believe that this endeavour is only the beginning of a dialogue that Transilvania Executive Education and our community opened up with the Romanian business environment and other major stakeholders that encourage us to reflect on the development of our country and our ways of creating value and driving more inclusive forms of economic growth. This book together with the other educational programs that we are running are part of a wider effort of enabling the exchange of ideas and linking the talent in Cluj-Napoca and Romania with the global ideas and international business opportunities and stimulating responsible leadership and global responsibility.

The book can be ordered from here

This is the second book written by alumni of the EMBA programme delivered in Cluj-Napoca by the University of Hull. The first book - In Search of Tomorrow. Critical Thinking about the Romanian and International Business Environment was published in 2019 and covered a wide range of essays from the 3rd EMBA cohort. The book can be borrowed from our library. 

 

 

Looking forward to organising more events on this topic! 

 

 

Shaping the Future - Partea 4. Inovație și etică

Shaping the Future - Partea 4. Inovație și etică

We bring to your attention the four section of the latest book published by the EMBA graduates, which taps into the domain of innovation and ethics, and explores the emergence of new business models and innovative business practices which enable to anticipate customers’ needs and expectations and drive the delivery of better services and products. These papers and their findings shed new light on the developments taking place in Romania in the past years, showing how innovation and investment in innovation do not take place only across technology and tangible material outputs but also across how companies are managed and structured and how they think about value creation and capture new emergent trends and opportunities.

In this sense, the papers in this volume bring a new perspective to the table, showing a lot of innovation goes rather silently and unnoticed within organizations and teams changing the way they operate, communicate, share responsibilities, and capture value. Romanian managers and entrepreneurs and businesses operating in Romania seem to have grasped and adhered to the basic principles that create value for both customers as well as employees and business partners. These papers illustrate their attempts of identifying the challenges and the opportunities that would enable them to promote these new ways of producing and capturing value and institutionalize them at the level of companies and industries. As the Romanian business environment is undergoing important transformations, we are looking forward to seeing how these future business leaders will be able to shape the way companies produce prosperity for both their employees and partners as well as for customers and stakeholders. If you want to inquire more on these topics, please read the fourth section of the book and explore the findings of these three chapters.

In the first chapter of this section, Exploring Service Innovation in Flower Industry - Florina Popîrțac analyses the way a flower shop that has recently entered the cut flower market can innovate and explore new market areas by introducing better and more creative services through service blueprinting and innovation. She draws her research on critically assessing the service innovation literature and reflecting on new ways of value creation in flower delivery services.

In the second chapter of this section, New Generation of Business Incubators, a Disruptive Innovation Impact on Romanian Start‐Up Challenges, Raluca Frîncu discusses the emergence of business incubators and start-ups within a wave of emergent disruptive innovators. She is mapping out the emergence of a vibrant and dynamic start-up sector that has the potential to enhance the growth of the Romanian economy and shape the development of the country in the upcoming decade. The emergence of these innovators will nevertheless not only shape the economic development, but also the way we think about value and how we imagine prosperity.

In the final chapter of the book - Investigation on the Factors Affecting the Ethical Decision‐Making of Insurance Intermediaries, with Consequences on the Quality of the Insurance Solutions Promoted to Individual Clients, Alin T. Băiescu explores the development of the Romanian insurance market by analysing the ethical behaviour of insurance intermediaries. He analyses the factors that affect the ethical decision-making of life insurance intermediaries, based on Trevion’s “Person-Situation Interactionist Model of Ethical Decision-making in Organizations”. Comparing two distribution channels (the brokerage and the bancassurance one), the author proposes a customized and improved model that presents a wide variety of factors that influence these ethical decisions of life insurance sellers.

For more details, please order the book here. If you want to meet the authors and discuss with them the challenges and opportunities that Romanian entrepreneurs and managers are facing, join us for the book launch on Monday, 26th of April from 18:00 (RO Time) on Zoom or Facebook live.

 

About the authors

Florina Popîrțac

Florina is one of those persons who have learned how to adjust themselves according to what they want to accomplish, and this grit plays a pivotal role in everything she is doing. Her impressive ability to build relationships and continuously acquire new relevant knowledge and skills are at the core of her ability to overcome adversity and reach outstanding results. She brings over 15 years of diverse experience in Banking, Professional HR Services, and Entrepreneurship in some exciting industries. In the last seven years, she focused on establishing productive business relationships and resolving critical human capital business issues. Working with colleagues and clients, she facilitated the design and implementation of different strategies for large organizations to meet HR & Operational needs. After graduating with Distinction from the Executive MBA program at the University of Hull, she discovered a new passion for Innovation in the service processes. This new interest motivated her to build her knowledge and experience in Process innovation, and recently got her Green Belt - Six Sigma certification. Moreover, during the last few years, she successfully managed to implement projects in various areas, such as supporting basic education and literacy, disease prevention and treatment, and maternal & child health.

 

Raluca Frîncu

Raluca is a confident, independent, and dreamy person who values continuous learning, evolution, and authentic relationships. She has been endowed with creative thinking and the role that suits her best is to create long-lasting connections and partnerships. Her mission is to help create a community of genuine entrepreneurs. Raluca has over 13 years of professional business consultancy experience as Management Consultant/Project Manager/Regional Manager. Her main experience lies in providing business solutions to help organizations improve performance and efficiency with the help of EU funds. Raluca has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2019 with “Distinction” and a PMP Certification in Project Management from issued in 2016 from Project Management Institute, USA.

 

Alin T. Băiescu

Alin T. Băiescu has held different middle and top management positions (Board Member, Deputy CEO, COO, CMO, Director, Manager), in 20 years of experience in the financial and medical services industries, with international exposure, having a proven record of outstanding results in management, sales & customer services, backed by consistent back‐office expertise and excellent academic records. He worked for multinational companies as Metropolitan Life / AIG (USA), Raiffeisen (Austria), AEGON and Eureko/Achmea (The Netherlands), Garanta (Greece), but also for local organisations (Babeș-Bolyai University from Cluj, TEE - Transilvania Executive Education, POLARIS Medical).

Alin has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2019 with “Distinction”, and a Ph.D. Diploma in Finance from “Lucian Blaga” University of Sibiu (2011).

Also, he received the ACS (Associate, Customer Service) & ALMI (Associate, Life Management Institute) designations, awarded by LOMA – Life Office Management Association (Atlanta, Georgia, USA), in 2007 and 2009. Alin T. Băiescu is the founder of the first personal Blog in Insurance & Business in Romania and, till the moment, he has also published 7 books (single author, co-author, book coordinator, both at the academic level and of financial education).

 

 

Shaping the Future - Partea a 3-a. Tehnologie & Antreprenoriat

Shaping the Future - Partea a 3-a. Tehnologie & Antreprenoriat

We continue to present to you the latest book published by the EMBA community, this collection of case studies largely focused on business operating in Romania and on the Romanian economic environment, outlining not only the penetration of new business trends and the adoption of new processes and management procedures but also the growth and transformation of the Romanian business community.

The reader will see not only the transformation taking place across small, medium, and large size companies operating in Romania but also how managers and business leaders understand these transformations, how they approach new practices, how they address gender inequality, and other stringent issues that hamper the development of sustainable business models and how they make sense of a fast-changing world where old models are disrupted and new business architectures and ideas emerge.

The third part of this book is about technology and entrepreneurship. For more details, please order the book here. If you want to meet the authors and discuss with them the challenges and opportunities that Romanian entrepreneurs and managers are facing, join us for the book launch on Monday, 26th of April from 18:00 (RO Time) on Zoom or Facebook live.

In the first paper, Nurturing an Innovative Entrepreneurship Culture, through a Community of Practice, Would Improve the Local Business Development Success, Cătălina Vescan studies the emergence of new communities of practices that can improve and enhance the entrepreneurial drive of the Romanian business environment. The purpose of this research was to find out if changing the current local entrepreneurs’ mindset, through nurturing an innovative entrepreneurship culture, is possible and could improve the local business development success. For this matter, the Communities of practice concept is considered as a physical setting that provides the necessary environment to nurture an innovative entrepreneurship culture. As demonstrated in the literature review, Romania has a weak entrepreneurship culture and an even smaller percentage of innovative entrepreneurship. Also, in the researched context, the development of Communities of practice is one of the right approaches, but it is acknowledged that there are also other ways.

The findings of this research indicate that networking and applied knowledge bring value to the entrepreneur’s businesses. Communities of practice create an environment that enables the creation of innovative entrepreneurship culture, offering the applied knowledge and networking needed. Finally, improving business development success.

The second paper moves the discussion towards The Future of Designing Buildings in Romania – The Next 10 Years. The author, Victor Liviu Pop talks about the adoption of new innovative technologies in the domain of civil building design. The author took the opportunity of writing this paper to combine two very important areas of interest: one being the field where he currently is active – architecture, engineering, and construction (AEC) for civil buildings and the other, passion for advanced technology, a hobby that withstood the test of time.

The purpose of the paper is to present the methods used in the past in the AEC design field, the technologies that are currently used, and the technologies that could radically change the way the civil design will be done in the not too far away future.

In the third chapter of this section, Introducing the Perception of Sustainable Performance in Agile Software Product Development Teams, Florian-Udvari Antal-Arpad, uses an emic perspective (measuring the perception of employees) in the assessment of team performance within an agile organizational structure working in the IT industry. He shows how IT workers in Romania have developed their own understanding of agile and grafted it on a local cultural and organizational context. For almost two decades Agile software development methodologies became the industry standard, organizations stating that they work in an Agile way, arguing as having a faster return on investment, better quality products thus higher end-user satisfaction. Up until now, nobody could answer how Agile a team or organizations is. There is a gap in the literature when a team has reached a maximum sustainable pace.

The purpose of this research is to determine how to introduce the perception of team performance in an agile organization. A framework resulted to set up an agile team in such an environment to reach a high-performing state that is sustainable.

 

About the authors

Cătălina Vescan

Cătălina is a Creative Project Strategist, always paying attention to the customers’ needs and planning for success. Currently, she is Product Owner in the Culture & Performance Department at E.ON Romania. She has held various project management positions in the past 6 years in Cultural Change Programs, Customers Experience, Marketing, and IT areas, and she’s a promoter of Service Design Thinking and the Agile way of working. In her roles, she is a high achiever demonstrating excellent leadership and team management skills, enjoys a good challenge, and she is determined to find solutions for every problem using Lean tools.

As for her last academic achievements, Catalina graduated in 2020 with “Distinction” the Executive MBA program from the University of Hull (UK). Having a self-driven personality with small but steady steps, she is committed to bringing a positive change to her community.

 

Antal-Á. Flórián-Udvari

Antal wrote his first lines of code back in 1986 while still in elementary school, which explains his passion for software development. In the past 20 years of his professional experience, he worked his way up from software developer to lead several teams in parallel and bringing value in middle management positions. Collaborating both with startups and multinational corporations like Siemens, Oracle, Emerson, and Ascom resulted in the creation of innovative software products, sometimes backed up with custom hardware. Effectively bridging the gap between the business and technical worlds was his way of focusing on cost-effective results through streamlined collaboration.

Antal graduated an Executive MBA at the University of Hull (UK) with “Distinction” in 2020, has a PMI-PMP (Project Management Institute - Project Management Professional) title since 2020 and ScrumAlliance - CSM (Certified Scrum Master) certification since 2014, engineering and through studies diploma from Technical University of Cluj obtained in 2001 and 2003, several technical, leadership and management training in between.

Currently, he is on a sabbatical to care for his kids in such difficult times, but still open for exciting positions like leading a PMO or CIO/COO roles where his extensive knowledge and experience can be shared through mentoring and coaching peers and guide them in creating and reaching a shared vision towards a high performing organization, where the only constant is the continuous change. You can reach him by email at Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Victor L. Pop

Victor has held different top management and teaching positions over the last 12 years of experience. In his years of experience, he was engaged in different industries: internet service provider, web development, media production, and construction (both in design and execution). Victor Pop currently holds a Teaching Assistant at the Technical University of Cluj-Napoca – Faculty of Construction and also holds the position of Chief Executive Officer at Conpac Arhitect, a family-owned business in civil engineering.

Victor has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2019 with “Merit”, and a Ph.D. Diploma in civil engineering from the Technical University of Cluj-Napoca – Faculty of Construction obtained in 2013. He published 3 books as co-author and book coordinator, in the civil engineering field as well as in social studies.

 

 

Shaping the Future - Partea a 2-a. Oameni și organizații

Shaping the Future - Partea a 2-a. Oameni și organizații

The newest book of the EMBA community – Shaping the Future – a manifesto of the Romanian future business artisans is part of Transilvania Executive Education’ endeavour to offer an insightful perspective into the transformation of the Romanian business environment, outlining the emergence of a new generation of business leaders able to drive change in their organization and explore new possibilities and marketplaces. All the authors of this new volume published by Presa Universitară Clujeană are Executive MBA graduates of the University of Hull (UK), who studied in the program delivered in Romania between 2017 to 2020, and all the papers included in this book represent dissertations, that have been awarded a “Distinction”. The book is meant to inspire those willing to make changes in their organizations or develop a new business model but also shed light on the current development of the Romanian business environment.

The second section of the book, called People and Organizations, explores the changes that companies can make in creating more equitable and empowering working environments. In the first chapter of this section, Most Effective Strategies to Support Women Develop for Senior Leadership Roles - Olguța Totolici analyses how social values and gender norms specific to various societies and working environments can hamper or enable the accession of women in leadership positions. By assessing the working environment of Romanian companies and critically analysing the methods employed so far to map out discrimination at work, the author proposes a set of measures and frameworks of interpretation that companies can employ in order to ensure more equitable working environments.

In the ensuing paper, Relationship between Organization Culture and Leadership in Remote Saxon‐Latin Countries, Dan Bizubac looks at how the organizational culture and structure of a German company with offices in Romania is impacted and shaped by the millennial culture of its Romanian employees. Drawing on mixed-methods research, the author maps out the expectations and attitudes prevalent amongst the workforce in the Romanian offices and the convergence of these attitudes and expectations with the current management and leadership of the organization. He outlines how the leadership style is responsible for crafting a transparent and participative organization that responds to millennial expectations, and how the millennial workforce is simultaneously shaping the leadership model by asking for more transparency in communication and decision making, more flexibility, and achievement benefits that recognize and reward performance and commitment.

In the next paper, How Will the Millennials Shape the Labour Market? A Perspective of the Romanian Labour MarketDaniela Secară analyses how millennials shape the organizational structure and labour market by critically discussing the attitudes and expectations of the millennial workforce in Romania. Her research is based on qualitative data drawn from semi-structured interviews conducted with millennial employees and shows how millennials are actively changing the leadership models and organizational culture of Romanian companies by making demands for more security, guidance, and recognition. The millennial workforce is moving more rapidly towards the exploration of new possibilities and ways of expressing themselves within organizational structures, constantly pushing business and management models towards the edge.

In the next chapter, A Research on The Viability of a Consultancy Service Supporting the Preparation of Intellectual Capital Statements in Romania (As Perceived by Romanian Private Institutional Investors), Marius Moldovan explores how ready the market and the specialized workforce are in adopting a new service that audit firms could provide in an attempt of diversifying their portfolio of services and clients. The new product consists of business diagnosis services that help Romanian companies to raise finance by drawing up Intellectual Capital Statements. His findings unearth the fact that this is an emergent topic in the Romanian business environment and managers tend to have different and specific approaches to IC statements, depending on the size of the company and the specific of each industry.

In the last chapter of this section, Employer Branding as a Business Performance Driver, Doru Şupeală discusses employer branding. He shows how the evolution of the global market and the changes in value creation have led to the emergence of a new type of marketing – that practiced by employers in recruiting and retaining the best people with the best skills. He outlines how elements such as Purpose (Mission and Vision), Principles (Values, Behaviours, CSR initiatives), People (Brand’s Population), and Perks (Learning & Development, Health & Wellbeing, Work/Life Balance) are the most important parameters able to differentiate employer brands and contribute to the most attractive contemporary Employer Value Propositions. Working with Higgs’ (2004) labour market positioning matrix based on two dimensions - power of organizational culture and attractivity of total rewards he distinguishes between four categories of employers – Employer of Cash, Employer of Churn, Employer of Choice, and Employer of Values. The data resulting from this survey outlines how the expectations of employees in Romania align with the rest of the findings in Employer Branding research, confirming that people would like to work and belong to organizations that value and encourage autonomy, flexibility, and meaningful work, built on trust and authentic values, and led by managers who are able to guide and inspire through personal example and tailored advice and coaching.

 

This article represents a summary of the main ideas of each article from the second part of the book. For more details, please order the book here.

About the authors:

 

Dan Bizubac

Dan is an experienced Management Consultant and Entrepreneur for Building Businesses and Challenging the Status Quo. With more than 12 years of experience, Dan has managed to earn trust, uncover key business drivers, and find common ground as a respected advisor in Management Consulting in different environments. In his professional experience, Dan has navigated through cultural challenges while jumping from time zones in the International Business environment in countries such as Germany, United Kingdom, France, Switzerland, and Hungary to deliver exceptional and sophisticated business solutions. Wherever working with other Generations such as Baby Boomer, Gen X, or Millennial, Dan is adaptable and capable to figure out what makes teams tick, and how to transform individuals into top performers.

Dan has earned a Bachelor of Telecommunications Systems and Technologies in 2006 and a Bachelor of Constructions and Geodesy in 2014 and holds a Master Program in the field of E-Business (2013) and a Master of Signal and Image Processing studied in the French language (2013). He is a graduate from The University of Hull as part of the Executive Master of Business Administration (2019) delivered in Cluj-Napoca and he is also finishing his Ph.D. Program at the Technical University of Cluj-Napoca in the field of Industrial Engineering. He is fluent in English, French, German, and Romanian. Dan holds the Prince2 Foundation and ITIL Foundation Certificates.

Marius Moldovan

Marius has held different management positions for most of his 10 years of experience in financial audits, accounting, and tax. These roles were carried out within the financial and medical services industries, as he has worked for strong and renowned brands such as “Deloitte” and “Regina Maria”.

His practical experience in the field of finance is backed by the most acknowledged certifications issued by reputable institutions such as the ACCA “Association of Chartered Certified Accountants” (UK) – member since 2014, the IIA “Institute of Internal Auditors” (USA) – Certified Internal Auditor since 2015, the CECCAR or the CAFR (RO).  Marius graduated with “Distinction” from the University of Hull (UK) Executive MBA programme in 2017, which he attended by winning a full scholarship. His higher education track record also includes M.Sc. and B.Sc. degrees in Business Management and Finance and Banks, respectively, issued by the Babes-Bolyai University from Cluj-Napoca. Marius is highly ambitious and competitive by nature; he is attracted to challenges and will always try and find the means and ways to improve himself and the people around him. His core values revolve around continuous learning, integrity and making an impact in people’s lives. On a more personal note, Marius’s interests are centered around family, sports, and reading.

Daniela Secară

Daniela has vast experience with a demonstrated history of working in the investment banking industry, being part of BT Capital Partners since 2006, where she has coordinated major capital markets transactions on the Romanian capital market: IPOs, as well as numerous bond issuances. Strong business development professional with an Executive MBA from The University of Hull, Daniela is since 2019 the CEO of BT Capital Partners.

Before joining the corporate life, she has been a professional basketball player within Universitatea Cluj-Napoca, team that won in 2003 second place in the Romanian national league.  Basketball has offered her valuable lessons for the stages that followed in the corporate side, as such sports remain her passion and play a significant part in her life.

Doru Șupeală

Doru is a Marketing and Business strategist and consultant, Managing Director at SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili (The School for Responsible People) and Head of Marketing at AirportLabs, a Research & Development IT company with its own products and a global market, in the aviation industry.

He has an MBA with Distinction from Hull University Business School, MA and BA in Marketing from Babeș-Bolyai University, and MA and BA in Communication Studies from Transylvania University Brașov. He is a Ph.D. candidate at Babeș-Bolyai University, writing a thesis on the management of creativity and innovation in disruptive organizations (” The characteristics of culture and climate in Eastern European companies delivering market-creating innovations”), and initiated the creativity experiments named ”Fabrica de Idei” (The Idea Factory) – sessions and camps.

Doru worked in top management positions in Marketing, Communication, and Procurement in several local and multinational companies, such as Selgros, IKEA, Betfair, Onyx Beacon, Ramada Brașov, or InNuts Fund. He also worked as a journalist and editing manager at ProTV, Radio Brașov, and MixMediaGroup, and as a communication consultant for Autoliv, the biggest global producer of safety automotives.

He published a book about technology-based marketing (“Experience Makes a Difference – Proximity Marketing for Millennials” - Libris Publishing House, 2017), an academic article about employer branding (”Inspire to hire and win the war for talents” - Marketing ID Journal – 2019 - DeGruyter, Berlin), and is currently writing “Employer Branding 100% - the practitioner’s handbook” – to be published soon. You can read his ”MarkeThink & More” blog articles on www.dorusupeala.ro.

Olguța Totolici

Olguța is a high-achiever professional with a background in Legal and HR in the oil & energy industry, both in consultancy and operational management. She currently is Head of Data Protection Department in OMV Petrom as well as DPO for several companies of the group.

Olguța is experienced in leading change, developing legal and HR client-oriented services, leading large teams, and manage seven figures budgets. She is passionate about business strategy and helping people reach their potential. In her over sixteen years of professional experience, she set up newly created legal and HR departments, developed strategic approaches for her field of impact, optimized processes, and increased operations efficiency.

She is skilled in change management, labour law, HR processes, labour relations, litigation, negotiation, collective bargaining with trade unions, redundancy programs and now developing knowledge in personal data protection.

She graduated Law School from the University of Bucharest and Collège juridique franco-roumain d’études européennes of Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne. She completed her education with HR management and communication Masters, also holding a Ph.D. in Labour Law and an Executive MBA from the University of Hull. 

 

 

 

Shaping the Future - Partea 1. Strategie si schimbare

Shaping the Future - Partea 1. Strategie si schimbare

 

The newest book of the EMBA community, Shaping the Future. A Manifesto of the Romanian Future Business Artisans, is a collection of works representing not only a record of outstanding achievement by the authors but also a snapshot into the entrepreneurial and managerial experience of Romanians at this moment. The book can be order from HERE.

The first part of the book gathered the dissertation work focused on strategy and change, in different business sectors, from IT to healthcare, agriculture, green energy, and ESCO. We invite you to read the first section of the volume to explore how organizational culture is impacted when companies are preparing to occupy and explore new marketplaces and how companies are leveraging organizational change and participative work environments to capture new modes of value production.

In the first article of the volume, Readiness Assessment of an Integrated Solutions Provider for Blue Ocean Strategy Implementation – A Perspective from a Romanian ESCO, Gabriel Souca writes about the energy sector in Romania, analyzing how employees of an energy company understand innovation and energy efficiency in a sector that so far has focused mostly on raising revenues and behaving like a Red Ocean company (Kim and Mauborgne 2017). His study outlines the silent change taking place within organizations, showing how certain beliefs and approaches regarding innovation and value creation become implicit knowledge within companies without being consciously developed or recognized as such.

In the second article of this section, The Effects of Democratizing the Strategy on Decision‐Making. A Perspective from a Romanian IT Company Operating in the International Markets, the author - Florian Balogh-Sămărghițan takes an IT company as a case study for organizational change, looking at how the adoption of a more open, participative, and deliberative structure changes the way value is produced and captured and how employees perceive and manage organizational change. Drawing on semi-structured interviews, the authors is analyzing the way employees perceive and understand the transition to an open system and how organizational culture changes with an underlying new leadership style.

Teodor Băbuț, the author of the third article, An Empirical Investigation of Business Turnaround Strategy – A Case Study of the NORDWIND Company, is critically analyzing the practices employed by Romanian companies with turnaround problems, asserting that business failure is not entirely a problem of costs and allocation of resources, but a problem of management and capacity of critically thinking about value production. In the light of these findings, the author proposes several measures that managers and companies should critically think of and employ when see to address turnaround problems.

The attention of the reader is shifted towards the healthcare sector, with a special dissertation written by Cristinela Velicu on HPV Vaccination Hesitancy in Romania – A Social Marketing Perspective. Cristinela tackles the sensitive issue of vaccination by assessing the perceptions towards HPV immunization in Romania and developing a marketing and communication strategy that can be deployed by health authorities and other stakeholders to address negative attitudes towards vaccination and achieve higher immunization rates.

The diversity of the EMBA students is well represented in this book, with different perspectives on strategy and change. The next article, written by Mirela TârnovanWorkforce of the Future: Changing Organizational Structures and Value Creation. A Study Case in a Multinational Company, is exploring how the knowledge-based economy is changing the way global companies are operating, showing that employees want to work in more lean and agile structures, asking for more autonomy in decision making and more transparent and participative working environments. In this sense, her findings show that Romanian employees are embracing these changes and are not far away when it comes to understanding the new shifts and transformations in the way value is captured and produced.

The last article of this section, takes us to another important sector of Romania, Agribusiness in the digital era, written by Ovidiu Cernea. He explores the transformation of the agricultural sector in Romania, by analyzing the creation of a farmer association in the Someş area, in the north-western part of the country, which employs digital solutions to create a better experience for customers but also for developing better and more sustainable products. This development illustrates the need for the farming activity to incorporate digital solutions, sensors, and innovation on all levels in order to make this sector more competitive, farms more sustainable and improve the livelihoods of farmers and small producers.

 

 

We invite you to read more about who are the authors of this book and their professional experience.

Gabriel Souca is a C-level professional with expertise in various fields of activity: FMCG, energy or industrial production both in multinationals (FrieslandCampina Netherlands), Romanian owned companies (Prodvinalco, Energo ESCO, EnergoBit Group), or foreign-owned companies (Electroceramica). He held various positions in these companies like Procurement Manager, Executive Manager, Improvement Manager, Commercial and Supply Chain Manager, or even General Manager. In 2020 he decided to start his own consultancy company: EDS Advisors. Gabriel has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2019 with “Distinction”. As a personal touch about Gabriel, he is a passionate fan of Universitatea Cluj and is also involved in organizing cultural events together with Scena Urbana.

Florian Balogh-Sămărghițan is an experienced professional with a proven history of working in the IT industry. Skilled in business development, team leadership, IT consultancy and delivery, strategy, and HR, he has held different mid and top-management roles in various IT companies. Passionate about people and technology, his mission is to help companies create organizational systems which leverage their human talent and technological assets. He is focused on a strategic level, working with C-level to transform businesses, challenging their status quo. Florian has an Executive MBA degree from the University of Hull, graduated in 2018 with „Distinction” and a Bachelor in Engineering, Computer Science from The Technical University of Cluj-Napoca.

Teodor Babut is a very experienced Executive with over 18 years of experience in the Energy field (Oil & Gas, Renewables, Energy Infrastructure) that has held various Top and Middle Management positions (Board Member, CEO, Deputy CEO, COO, CCO, Area Manager, District Manager). He has a deep knowledge in Oil & Gas and International Business being relocated in various countries from Europe and Africa with American (NOV, ReedHycalog), Canadian (International Logging Inc.) & French (Datalog) multinational companies, with an outstanding track record of business achievements. Teodor has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2017 with “Distinction”, and a Geological Engineering Degree from Babes – Bolyai University Cluj-Napoca graduated in 2001.

Mirela Târnovan has a diversified and multicultural track record. She is a graduate engineer from the Technical University of Cluj-Napoca, the city where she also started her career with Emerson; a global multinational company providing process automation solutions. Within the company, she performed multiple roles in different locations across Europe. She worked in Sales in Netherlands and UK organizations, Project Management Office for Europe, management of strategic proposals working on major projects globally for which she has also been awarded the Emerson Presidents Award as success recognition. Most recently she moved to Emerson Dubai organization to represent Service Management Office where she drives operations initiative ensuring the organization is ready to execute projects with the highest quality. Mirela is a proud graduate with “Distinction” of the Executive MBA degree from the University of Hull (UK). She is passionate about driving results, learnings new areas of expertise but also music, reading, and exploring cities.

Cristinela Velicu is a Health policy expert with postgraduate education and training in political science, public policy, and business administration (Ph.D. in Political Science, research fellow Université Libre de Bruxelles and Executive MBA from Hull University). Accumulated progressive and diverse experience in the health sector while working in the Ministry of Health, pharmaceutical sector (MSD) and providing technical assistance to national and international bodies (WHO, The Global Fund, Deloitte). Fostered health policy improvements, evidence-based strategic reforms through input for policy design, health strategies, and policy-shaping aiming to improve access to innovative medicines and vaccines. Designed and coordinated integrated public affairs and public relations campaigns supporting access to vaccines and medicines and developed tailored social marketing campaigns to improve vaccination awareness.

Ovidiu Cernea has held different middle management positions (Regional Director, Manager, Internal Auditor, assistant professor), in his 20 years experience in the financial and banking services industry, having a proven record of results in management, sales & customer services, backed by consistent financial analysis expertise and excellent academic records. He worked for two of the top 5 banks in Romania – Banca Transilvania and BRD, but also for local university - “Babeș-Bolyai” University from Cluj – as an assistant professor. Ovidiu has an Executive MBA degree from the University of Hull (UK), graduated in 2020 with “Distinction”, and a Ph.D. Diploma in Accounting from “Babes Bolyai” University of Cluj (2014).

 

Shaping the Future - cea mai recentă carte publicată de comunitatea Exec. MBA

Shaping the Future - cea mai recentă carte publicată de comunitatea Exec. MBA

Când am început plini de entuziasm programul Executive MBA în România am pornit la drum cu două idei în minte: să ajutăm mediul de afaceri să prospere prin racordarea lui la piața de idei şi tendințele globale de business, și să încurajăm dezvoltarea unui leadership responsabil care să construiască modele de afaceri sustenabile și incluzive. Deși mai avem încă un drum lung de parcurs, credem că mediul de afaceri românesc se schimbă și a realizat multe în ultimii ani. La Cluj am ajuns la cea de-a 7-a grupă de cursanți care a început programul EMBA. Peste 130 de participanți au absolvit deja programul. Am lansat noi programe de educație executivă, am construit o comunitate și am stimulat dezvoltarea de noi idei de afaceri. Iar interacțiunea dintre experiența și talentul comunității de afaceri locale și lumea academică globală a generat o serie întreagă de discuții şi cercetări noi care ne ajută să înțelegem mai bine dinamicile economice locale şi schimbările din mediul de business din România. Fiindcă dorim ca ideile şi discuțiile generate de aceste cercetări să ajungă la o audiență cât mai largă şi să aibă un impact în mediul de business ne-am propus să publicăm o parte dintre ele în acest volum colectiv, aflat la interesecția dintre o carte de management şi business şi un număr special dintr-un jurnal ştiințific.

 

Putem vedea în aceste cercetări apariția unei noi generații de profesionişti, mult mai îndrăznețe, în căutare de noi piețe şi idei de afaceri dar şi în căutare de noi răspunsuri pentru provocările cu care ne confruntăm.Toți autorii pe care îi veți citi în acest nou volum publicat de Presa Universitară Clujeană sunt absolvenți ai programului Executive MBA al Universității din Hull (Marea Britanie). Aceştia au absolvit programul între anii 2017 și 2020, iar lucrările publicate în această carte reprezintă disertații care au fost notate cu calificativul „Distinction”. Cartea este menită să îi inspire pe cei dornici să facă schimbări în organizațiile lor sau să dezvolte un nou model de afaceri, dar şi să ne arate dimensiunea transfomărilor actuale a mediului de afaceri românesc.

Această colecție de studii de caz se concentrează în mare parte pe afacerile care își desfășoară activitatea în România și pe mediul de business românesc iar cititorul va avea ocazia să cunoască nu numai transformările care are loc în companiile mici, mijlocii și mari care își desfășoară activitatea în România, ci și modul în care managerii și liderii de afaceri înțeleg aceste transformări, modul în care abordează noile practici, modul în care abordează inegalitatea de gen și modul în care aceştia percep această lume aflată în schimbare rapidă în care modelele vechi sunt perturbate și apar noi arhitecturi și idei de afaceri. Citind aceste lucrări, cititorul va avea acces nu numai la noi date noi, la o înțelegere etnografică a companiilor românești și multinaționale analizate aici, ci și la persoanele care conduc și antrenează aceste schimbări. Capitolele din această carte descriu și analizează nu numai companiile și diferitele procese și transformări prin care trec acestea, ci şi oferă o voce oamenilor care imaginează şi proiectează aceste schimbări. În spatele proiectelor de cercetare, teoriilor, datelor și analizelor îi vedem pe artisanii acestor procese. Vedem opiniile, ipotezele, speranțele și îndoielile lor cu privire la modelul economic și de creștere actual. Vedem ce fel de schimbare ar dori să producă și cum își imaginează locul de muncă sau echipa ideală de lucru.

Volumul explorează aceste transformări de-a lungul mai multor domenii de afaceri și dimensiuni organizaționale. Aceste dimensiuni au modelat structura actuală a cărții - care este organizată în jurul a patru secțiuni principale:

  1. Strategie și schimbare;
  2. Oameni și organizații;
  3. Tehnologie și antreprenoriat; și
  4. Inovație și etică.

Această carte a fost posibilă printr-un efort comun al autorilor și a fost coordonată de Alin T. Băiescu, alumnus al programului EMBA al Universității Hull și Transilvania Executive Education.

Autori: Teodor Băbuț, Alin T. Băiescu, Dan Bizubac, Ovidiu Cernea, Florian‐Udvari Antal‐Arpad, Raluca Frîncu, Marius Cornel Moldovan, Victor Liviu Pop, Florina Popîrțac, Florian Sămărghițan, Daniela Secară, Gabriel Souca, Doru Șupeală, Mirela Târnovan, Olguța‐Dana Totolici, Cristinela Velicu, Cătălina Vescan.

Editor: Ovidiu Oltean

Cartea va putea fi comandată în curând online şi achiziționată de la librăria Universității Babeş-Bolyai.

 

Un nou program pentru mediul de business se lansează în 26 februarie: Strategie pentru o Economie Digitală

Un nou program pentru mediul de business se lansează în 26 februarie: Strategie pentru o Economie Digitală

Comunicat de presa, 25 februarie 2021

 

Transilvania Executive Education lansează vineri, 26 februarie a.c, un nou program dedicat mediului de business: Strategie pentru o Economie Digitala (Strategy for the Digital Economy). Dezvoltat împreună cu comunitatea de business și Alumni EMBA, programul se desfăşoară pe parcursul a 4 luni și se adresează segmentului middle management și următoarei generații de lideri.  

Cursurile vor fi predate de experți internaționali de la universități britanice, cu experiență academică și de business, cărora li se vor alătura, ca mentori, invitaţi din domenii diverse de business și membrii comunității de Alumni a Hull University Executive MBA din România și din străinătate. Cursurile se desfășoară în weekend, o dată pe lună, din februarie până în mai a.c.

Gabi Cretu, CEO & Fondator Evozon System, alumnus al programului EMBA: „Acest program abordează ceea ce mulți manageri au fost nevoiţi să învățe în timpul pandemiei: digitalizarea și noile stiluri de management. Singura opțiune a mediului de business este să facă față noii realități și, pentru a realiza acest lucru, trebuie să investim în educație. Mai mult, întregul program a fost conceput de profesioniști cu experiență, inclusiv de către absolvenții EMBA din comunitatea TEE, care știu direct cum o astfel de educație poate modela managerii.”

Ce oferă acest curs:

  • dezvoltarea abilităților de leadership pentru a lua decizii informate și a gestiona mai bine afacerea într-un context economic complex şi nesigur.
  • dezvoltarea gândirii analitice și critice pentru a putea identifica tendințele de business emergente și a folosi resursele organizației într-un mod eficient.
  • acces la o rețea de profesioniști şi experți internaționali cu expertiză atât în mediul de business, cât şi în cel academic.
  • un context pentru exersarea gândirii strategice, pentru poziționarea pe piețele globale şi pentru a identifica și folosi avantajele competitive ale organizației într-o manieră strategică.

 

Radu Orghidan, Vice Președinte Cognitive Computing @Endava & Alumnus of the EMBA University of Hull și mentor în cadrul programului: “Acest curs oferă instrumentele esențiale pentru a înțelege mediul de business, cu ajutorul unei comunități de experți internaționali și alumni EMBA. Cred că aceasta este o oportunitate educațională excelentă pentru Cluj și aștept cu nerăbdare să contribui la succesul programului prin susținerea teoriei cu studii de caz reale din experiență mea profesională în lumea digitală.”

Prima grupă de cursanți este formată din 19 manageri din Cluj-Napoca și Oradea. Mai multe detalii despre curs și înscriere sunt disponibile pe website-ul Transilvania Executive Education, secțiunea cursuri (https://teecluj.ro/ro/cursuri-tee).

 

 

 

Executive Talk on Local Governance and Urban Resilience

Executive Talk on Local Governance and Urban Resilience

 

During our Executive Talk with Anamaria Vrabie, director of Cluj-Napoca Urban Innovation Unit, we discussed the development of urban innovation labs and capacity mechanisms that can create a culture of innovation at the municipal level and address the growing challenges that cities and communities are facing in a time of rapidly growing urban agglomerations.

Anamaria shared with us her experience in developing and coordinating the Cluj Napoca Urban Innovation Unit, one of the first urban innovation labs in Eastern Europe, where innovation is seen as both as a means as well as a goal, and citizens are co-opted as both customers as well as co-creators of public services.

 

Anamaria Vrabie is a behavioural economist and leader of urban innovation practices with over 15 years of international experience. She is currently designing within Cluj Cultural Centre the development of Cluj-Napoca Urban Innovation Unit, the first of its kind in Eastern Europe, tackling urban mobility, urban resilience, and future work challenges. She is also co-founder of Urban INC, a think-tank advancing the practice of sustainable urban development since 2010. A native of Bucharest, she has set up and created new modes of action for delivering municipal innovation and has produced work for a range of organizations including the URBACT III programme, World Bank, the Urban Development Network, and the Urban Innovative Actions programme. She holds an MA in International Affairs as a Fulbright Scholar at The New School New York.

 

For more details about this, we invite you to read one of her most recent papers on public innovation published in the Journal of Open Innovation in 2020.

 

2020 Executive Talk Guest Speakers’ Business Advice

2020 Executive Talk Guest Speakers’ Business Advice

2020 brought us challenging times which made us transform the way business education is delivered and how the business community got together for sharing experiences and know-how. More than ever, we need to become skilled in creative problem-solving. Being guided by our mission, we share with you the insights from the 14 guest speakers we had this year, during our Executive Talks sessions and webinars, as a way of giving something back and connecting the business community with global ideas. Check out the link for each talk to find details on the speaker and the main ideas of the talk.

 

Executive Talk - The Marketing Mindset: 10 principles to Understand the Fundamental Role of Marketing in Business. Special guest: Doru Şupeală

“In a fast-changing labor market that drives value from creativity, the corporate employer brand becomes a strategic element in attracting and retaining talent and thus in reaching a higher business performance. To attract top talent, companies need to reach the status of Employer of Choice, a status built on a modern and inclusive culture that draws on collaboration, empathy, democratization, increasing level of freedom for employees and commitment to sustainable development.” - Doru Şupeală, Managing Partner at Scoala SPOR & alumnus EMBA University of Hull.

If you want to read more about this, we recommend one of Doru Şupeală’s recent articles: "Inspire to hire and win the war for talents " published in Marketing - from Information to Decision Journal, DeGruyter, Berlin. 

 

Executive Talk: Systemic Factors Influencing the Life of an Innovative Organisation. Special Guest: Ligia Cremene 

We talked about the life of organisations, the way they live and die, just like people. We analyzed a few epics fails and looked at the difference between deterministic and complex systems, and how we need to shift our mindset to make decisions in the new interconnected paradigm.
 
"Companies have a life of their own. They live and they die, just like people. Sometimes they thrive, other times they merely survive. You can tell the state of an organization by looking at the symptoms: delays, conflicts, burnout, lack of direction, not achieving goals, running in circles, avoiding growth, etc. 
Systemic leaders know how to look at the symptoms and how to listen to the organization they are part of, even before the symptoms manifest. They recognize that today’s problems are yesterday’s solutions and constantly grow and develop from that in full contact with reality.
 
Systemic leadership builds organizational fitness.
The systemic leader knows how to:
- look at systems: systems thinking, systemic perception, interconnectedness
- balance the need for short-term performance with the imperative of long-term strategic planning to transform their business – dynamic strategy
- reinvent/make the little bets that can change the course of an organization/ how to survive or when to die?
- to be in contact with reality and with the market forces/focus on context
- zoom in, zoom out, use design thinking, flexible mindset 
- what to include what to exclude and when/ is pro-active." - Ligia Cremene, Organisational Development Consultant, Transformational Coach & Therapist.
 
Check out the presentation on our youtube channel.  
 

Hull University Special Webinars - Mergers and Acquisitions

“Economic crises are putting pressure on companies willing to engage in mergers and acquisitions. These pressures can often push them to act based on reactive rather proactive strategies. In this respect, the art of strategic planning consisting in formulating strategies, implementing and evaluating their impact often leads to better results than reactive strategies based on following the best market timing.” - Special guest: Aurel Bernat, CEO of BT Asset Management and alumnus of the EMBA University of Hull.

 

Executive Talk on Performances are built with People

“Before putting anything first, companies should build healthy working environments. A company that aims to create prosperity for its customers and the wider society should also be able to create prosperity for its employees. The prosperity which is no longer measurable through material rewards but with an overarching sense of purpose, security, and wellbeing.” - Antoneta Galeş, Solution-focused Coach, art-therapist Phronetik and Mental Health Facilitator Trainer. If you want to know more about this, you can follow Antoneta’s work on https://www.antonetagales.ro/

 

Executive Talk on Complex Infrastructure Management

“Complex systems thinking is crucial in understanding the impact of large road infrastructure on the welfare and wellbeing of local communities and how quality infrastructure can contribute to a better living environment and sustainable development.” – Prof. Terri Harrington, the Sponsorship Director for the Complex Infrastructure Programme, Highways EnglandFind more on Terri’s work here: www.bettergovprojects.com.

 

Executive Talk on Managing Change in Cross-Cultural Settings

Throughout the two meetings, Diana AU Yeung (HR consultant in the banking and retail sector across the Asia-Pacific region and alumni of Hull University Executive MBA delivered in Hong Kong) walked us through her experience as the head of talent development and training initiatives for companies such as Peninsula Hotels and Hugo Boss in the APAC region, illustrating how developing a culture of shared values and mission can lead to the development of strong and committed teams even in a diverse cultural setting and a fast-evolving environment such as the luxury brands market. Diana Au Yeung has over 19 years of HR management, talent development, regional training, and consultancy experience across sectors in banking, hospitality, luxury retail, energy, construction, and property industries. She lives in Hong Kong and worked in Beijing and Shanghai.

Read more about Diana Au Yeung’s Executive Talks here:

Managing Change Peninsula Hotels

Managing Change Hugo Boss

 

Executive Talk on Entrepreneurial Municipalities

“In the upcoming decade, the entrepreneurial municipality of Cluj-Napoca should not only be actively supporting the creation of a research and development ecosystem which connects the academic and the IT & C sector but should also be contributing the development of mechanisms and instruments that would enable the community to become resilient and adaptive in front of the climate changes that will change the world as we know it.” - Cornel Ban, Associate Professor of International Political Economy at the Copenhagen Business School. For more information about entrepreneurial municipalities read Cornel Ban’s article on dependent development

 

Executive Talk on Storytelling

In this talk David Collins, Professor in Management at the University of Northumbria, Newcastle and the founder and Managing Director of Gain Insight Ltd, argues that the accounts of organizational culture prepared for managers offer a limited appreciation of the ways in which people think, feel and act, and suggests storytelling as a means of redeeming our understanding of all cultural matters. His most recent publication - The Organizational Storytelling Workbook will enrich managers and professionals with interactive features to walk practically through the process of improving their storytelling skills, including practical exercises, contemplative questions, and space to respond creatively to the state-of-the art ideas of storytelling. This Executive Talk has been a start to anyone who wants to practice and learn these skills and this workbook is the perfect companion to any executive or postgraduate course in storytelling as well as a useful and enjoyable companion to any individual manager that wishes to improve their ability and capacity for meaningful storytelling.

For more information watch the recording of the Executive Talk on our youtube channel.

 

Executive Talk on Talent Acquisition in the Digital Age

“Automation and digitalization already have an impact on the HR industry and the Talent Acquisition processes. Algorithms are transforming the recruitment processes through personality and ability tests, social media screening, gamification incorporated in various assessments, and AI tools – indicating the trends and the processes that will become the new norm in this domain.” - Radu Panait, Group HR Director @E-INFRA. For more information about the Talent Acquisition in the Digital Age watch the recording of the Executive Talk on youtube.

 

Executive Talk on DAC6

“DAC6 will have a significant impact on the field of taxation in the EU member countries and their economic partners. Romania makes no exception and will have to adapt its legislation and norms to this new directive which regulates the mandatory automatic exchange of information in the field of taxation in relation to reportable cross-border arrangements.” - Andrada Goriță, Tax Manager within the Financial Services department, and Ionuț Măstăcăneanu, the leader of the Financial Services Team within the Tax department at KPMG. For more information about DAC6 watch the recording of the Executive Talk on youtube. 

 

Executive Talk on Charisma

“Charisma can function as a great force for good, but it also possesses a dark side. Companies led by charismatic CEO's consistently underperformed those that are led by their non-charismatic counterparts. Applying theory to current business scenarios and encouraging employees to evaluate the presence and value of the charismatic forces that surround them can prevent companies from downslide towards a destructive corporate culture.” – Elesa Zehndorfer, PhD., Research Officer for British Mensa and writer.

For more information about the typologies of charisma and the tools employed to analyse it watch the recording of the Executive Talk on our youtube channel. 

 

Executive Talk on Improving Business Performance – Operations and Supply Chain Drivers

“Efficiency and productivity should not be driven simply out of cost reduction and maximizing output but rather from intelligently and carefully designed operations and supply chain processes. In this sense, the adoption of 4.0 industry features can help companies build a safer and more inspiring working environment, attain productivity growth, develop a more flexible and environmentally friendly production process, and achieve better business performances. These changes and transformations should not be seen as threats but rather as opportunities. And Romania can drive enormous benefits from automation and digitization that would change the way businesses capture and produce value and the position where Romanian companies sit in the global business architecture.” - Bogdan Sterescu, QHSE Director FCV Europe, at Emerson and Executive MBA University of Hull alumnus.

The recording of the presentation is available on our youtube channel. 

 

 

 

Recession Survival Kit [updated version]

Recession Survival Kit [updated version]

Critical Thinking. Analytical Models. Descriptive examples

This paper represents an updated version of the one published on the 15th of April 2020. To download the document, please visit the homepage.

 

As SARS-COV-2 spreads throughout the world, businesses are gearing up to adapt. More than ever, we need to become skilled in creative problem-solving.

To try and do our bit to help, we have created a compact, practical, business survival toolkit which provides analytical tools to structure your thinking/planning and examples of organisations that have successfully adapted to rapidly changing external conditions, so that you can future-proof your business in the challenging weeks and months ahead.

We propose to you three main analytical models, that will help you navigate through the current challenging situations. To better understand these models, we selected for you several examples that illustrate how businesses can become resilient, innovative, and adaptive.

 

1. Ask the Right Questions and Adapt for Resilience

Double-Loop Learning

In contrast to single-loop learning (which is often used for predictable and stable environments), which asks people how to do things right, double-loop learning asks what the right things are. Double-Loop Learning is associated with a far more fundamental question, which invites us to reconsider our basic assumptions and think beyond acting within simple patterns.

 

 

 

Picture source: https://doublelooplearning.co.uk/about/

 

TIPS: Single-loop learning stands for optimisation and efficiency, while double-loop learning stands for adaptation and resilience.

Read more: Argyris C., ‘Teaching Smart People to Learn’, Harvard Business Review, May – June 1991

 

2. Identify Your Core Competencies

To become resilient, it is important to understand your core competencies. 

Core competencies are those things that you do for your customers better than your competitors. Knowing these allows you to ask yourselves how they could be transferred into new, more distant marketplaces. It is time to adapt, not optimise.

 

Core competencies have three primary characteristics:

“First, a core competence provides access to a wide variety of markets […] Second, a core competence should make a significant contribution to the perceived customer benefits of the product… Finally, core competence should be difficult for competitors to imitate.” Prahalad, C. K. & Hamel, G., 'The Core Competence of the Corporation', Harvard Business Review, May-June 1990

 

TIPS: Consider asking and involving your employees, customers, suppliers, etc. in identifying your core competencies. 

Read more: Prahalad, C. K. & Hamel, G., 'The Core Competence of the Corporation', Harvard Business Review, May-June, 1990

 

3. Use Associative Thinking 

Whilst managers are good at using a better understanding of their core competencies to identify opportunities that are cognitively close to their business, managers need to learn to recognise similar underlying patterns in distant markets and make the cognitive leap.

What core competencies do you have that are transferable to other markets? 

For example, FujiFilm applied the Ansoff Matrix to leverage their photographic film knowledge to enter new medical and telecom devices markets.

 

Picture source: https://corporatefinanceinstitute.com/resources/knowledge/strategy/ansoff-matrix/

 

TIPS: check out the response from the defence and automotive industries in producing medical equipment for healthcare systems.  

Read more:  

Gavetti, G., ‘The New Psychology of Strategic Leadership’, Harvard Business Review, July-August 2011
HBR Video on The Explainer: Core Competence [link: https://hbr.org/video/5146717725001/the-explainer-core-competence]

 

4. Make sense of where you are and identify suitable practice

The Cynefin Framework 

It provides a framework for defining the nature of the problem, adding new dimensions for sense-making other than the usual tendency to simplify, standardize and create best practices. In a crisis, adopting a simple approach may push the business into a chaotic space, where recovery is very expensive.

 

TIPS: check out Dave Snowden’s video for how to use the framework. 

Read more: Cynefin St David’s Day 2019 articles on Cognitive Edge blog [picture source]

 

 

Becoming resilient beyond COVID-19 [examples]

 

  • Banca Transilvania has leveraged its powerful brand in a nationwide campaign meant to encourage customers to buy from local producers. The campaign #CumparaDeLangaTine/ #BuyFromProducersNearby in which bank employees talk about their favorite products and local shops promotes local businesses from bakers and flower shops to producers of handmade Christmas decorations.
  • Entrepreneurs with experience in the IT sector and multinational companies and returned migrants have created online and physical food hubs helping local producers – from vegetable farmers to craft beer producers – to sell their products online and deliver them directly to customers’ doors. Online and physical markets such as Legume Verzi, Made in Cluj, and Sat pentru Oraș reunite local producers from the surroundings of the two of the largest Romanian cities – Bucharest and Cluj-Napoca.
  • Romanian start-up from the MedTech sector XVision which uses AI algorithms to analyse lung X-rays offered its services pro bono to help speed up the diagnostic processes that assist radiologists in detecting medical afflictions created by the new coronavirus.
  • Fitbit has found new uses for its technology in the context of a decline of wearables by partnering with Stanford Innovation Lab to explore data points provide by its devices in order to help researchers detect and trace the spread of COVID-19.
  • The model of Kurzarbeit– promoted by business associations and companies in Germany has been adopted in Romania and other European countries consisting of a state-funded program that helps companies retain employees who can work reduced programs while part of their salary (up to 80%) is covered by state-funded schemes if certain conditions are met and companies benefiting from this program have seen their returns diminished during the coronavirus pandemic.
  • Farmec Cluj has leveraged its core competence in Over The Counter (OTC) pharmaceuticals and FMCG healthcare products to launch hand sanitizer brands, supplying first-line health care workers and other public servants. Aware that this crisis presents an opportunity to familiarise customers with their products and embed new brands to grab market share. Cosmetic Plant and Dacia Plant have also launched new hand sanitizer brands.
  • Taparo, a Romanian group specialized in producing furniture, has adapted several production lines and has become a leader in the production of surgical face masks, answering to the national need of basic medical equipment.
  • In a time when airports and the aeronautic industry have registered financial losses, AirportLabs, an IT start-up (company) from Cluj-Napoca, has increased its revenues by digitalizing various European airports and make more efficient the existing processes and procedures.
  • Understanding their core competencies and using associative thinking, pharmaceutical and biotechnology companies like Pfizer, BioNTech and Moderna, have used their capacities and cutting-edge knowledge in treating other maladies for developing in a record-time highly efficient vaccines against Covid-19.
  • VentilaTM project is connecting medical professionals and academics using 3D technologies provided by a start-up based in Timisoara to produce ventilators.  Can somebody use this experience, beyond the COVID-19 crisis, to create value and enter new markets?

 

Early Learning from Corona situation 

  • The end of Retail? After huge growth in online shopping will we go back to the traditional shops?  Retailers will find innovative ways to leverage their core competencies or wither and die.
  • Property value. Do we need to be in the office, the gym, or the mall physically?  Gyms & trainers using online platforms to offer interactive classes and provide new services such as nutrition and well-being services e.g. 7 Card opened an online video hub for fitness and leisure activities. Companies like Emag are looking at office space more carefully, as remote working is having a positive impact on productivity for them. How many physical spaces will be replaced by Zoom, Skype, WhatsApp, Signal, Hangouts, etc.? See how 8x8.vc are defining this crisis as an opportunity to create demand.
  • Try new things. Viziere.ro is a national platform aggregating competencies and resources for the production and distribution of face shields. Similarly, the University of Hull is working with a local moulding company to produce essential face shields to protect medical staff.  Can any of those involved use this experience, beyond the COVID-19 crisis, to create value and enter new markets?
  • Technology enables the associative leap. Giants like Apple and Google developing apps to trace the spread of infection, as a means of establishing credibility in new medical markets. Streaming is turbo-charging the convergence of tech & globalisation around media channels like TV.

 

Communicate with customers

  • Use online platforms in order to connect customers to better leverage the existing use of core competencies. Eg. online baking courses delivered by bakery shops, wine tasting courses, online cooking shows delivered by restaurants, online tours and materials promoting holiday destinations. Hatfield House Bar in Belfast started delivering draught beer directly to their customers’ front door, as have producers of bio/organic food.
  • Explore new types of products to keep your customers loyal. e.g. vouchers, membership cards, etc.
  • Ask Customers to help you identify core competencies and where associative product and market opportunities could be leveraged.
  • The commitment shown during the crisis represents an opportunity to reach beyond price if you can connect your brand(s) to customers' intrinsic needs, beyond any transactional value.
  • Give. If you are able to help customers in a time of need it is likely to be unusual and may be transformational.  Many will not forget….

 

 

How we can help you?

In this recession survival kit, we have shown how the use of 4 analytical models together can inform your decision making and enable you to thrive. 

Transilvania Executive Education encourages and enables interconnected thinking and nurtures responsible leadership. We help companies and businesses to employ models of critical and analytical thinking and apply them locally in order to become more resilient and adaptive in the face of complex challenges.

If you need help in using these models for your business, please Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. We look forward to helping you.

TEE team [Andrew Taylor, Andreea Vornicu, Bianca Opris, Ovidiu Oltean]

 

Useful websites to continue the research:

Hull University Business School Special Webinar Series on COVID19 impact

The Economist

Financial Times

Harvard Business Review 

Ziarul Financiar 

Ministerul Finantelor Publice 

World Economic Forum

Deloitte Romania

 

 

 

Executive Talk on Charisma with Elesa Zehndorfer

Executive Talk on Charisma with Elesa Zehndorfer

In the upcoming Executive Talk, on the 26th of November, from 7 pm RO time, we are meeting with Elesa Zehndorfer Ph.D., Research Officer for British Mensa, to talk about Charisma: Cult of Personality. We will discuss applying theory to current business scenarios and encourage you to evaluate the presence and value of the charismatic forces that surround us.
 
Charisma is powerful, sought after, yet elusive; it opens doors, wins elections & drives the stellar growth of companies and careers. We all know it, desire it & admire somebody who possesses it. Compellingly, charisma is not as mythical as many of us consider it to be; it can be empirically measured and taught, possesses an observable biological foundation & is situated in legitimate positions of authority. It can function as a great force for good. 
 
It can also work as a vastly destructive force. Research informs us that charisma possesses a dark side; companies led by charismatic CEO's consistently underperform those that are led by their non-charismatic counterparts, for example. Cult of personality often leads to a destructive corporate culture when the CEO is charismatic, & charisma has been observed by researchers to be related closely to narcissism & fraud. This lecture subsequently provides an introduction to charisma, applying theory to current business scenarios, and encouraging students to evaluate the presence and value of the charismatic forces that surround them.'
 
Dr. Zehndorfer has written for many publications and appeared as an expert on BBC Radio 4 on charismatic theory. She is the author of five textbooks: 'Leadership: Performance Beyond Expectations' (Routledge, 2020), 'Evolution, Politics & Charisma: Why do Populists Win? (Routledge, 2019), Emotional & Irrational Investing: Causes & Solutions (Routledge, 2017), Charismatic Leadership: The Role of Charisma in the Global Financial Crisis (2015) and 'Leadership: A Critical Introduction' (Routledge, 2014).
 
The event will take place online [on Microsoft Teams platform] on the 26th of November from 7 PM [RO Time]. Participation is free, but please register, in order to receive the access link: https://forms.gle/dULpDiqWifaYBvq59
 
Useful links
 
 
 
Executive Talk - Directive on Administrative Cooperation in the field of taxation (the DAC)

Executive Talk - Directive on Administrative Cooperation in the field of taxation (the DAC)

Updates:

 

Thank you for participating in our Executive Talk. You can find the recording on our youtube channel here

For further discussions on this topic, please contact our speakers: 

Andrada Goriță - Manager, Taxation Services, +40 744 655 843, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ionuț Măstăcăneanu - Director, Taxation Services, +40 747 333 015, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

KPMG public resources on DAC6 

 Dedicated website accessible - MDR Updates

 Summary and observations - September 2020 update

 Recorded WebEx sessions

 Euro Tax Flashes

 Guidance from your local KPMG advisor

 Frequent contacts with regulators in EU member states

KPMG: working together with our network of EU tax law specialists throughout the European Union.

 

 


 

In the upcoming Executive Talk, we are meeting with Andrada Goriță, Tax Manager within the Financial Services department, and Ionuț Măstăcăneanu, the leader of the Financial Services Team within the Tax department, @KPMG Romania.
They will discuss reporting rules and taxation within the European Union and how the new European Directive on Administrative Cooperation in the field of taxation (2018) has changed the reporting regime increasing transparency and cooperation in the way taxes are reported and calculated across member states.
The event will take place online [on Microsoft Teams platform] on the 28th of October from 5 PM [RO Time]. Participation is free, and 100% online on our Microsoft Teams channel. 


Taxation and tax reporting are policy issues that are often shadowed at the European level in the favor of other discussions that focus on regional convergence, integration, and development. However, for more integration, Europe also needs a tighten cooperation and more transparency in taxation and tax reporting. In light of the recent investigations on harmful practices and the use of offshore companies (the so-called "Lux Leaks", "Panama Papers" and "Malta Leaks"), the European Parliament has called on the Commission to introduce tougher transparency requirements for intermediaries.

In this sense, a new Directive on Administrative Cooperation in the field of taxation (the DAC) was introduced, making the automatic exchange of information in the field of taxation in relation to reportable cross-border arrangements as mandatory. The directive introduced an obligation on intermediaries and, in certain cases, taxpayers, to disclose potentially aggressive tax planning arrangements, enabling at the same time the tax administrations to exchange information on these structures. The Directive was formally adopted during the ECOFIN meeting on May 25, 2018, and has entered into force on June 25, 2018. Unfortunately, the outbreak of the current pandemic has slowed things down.

These new rules entered into force with the 1st of July 2020, when relevant taxpayers were supposed to file information on reportable cross-border arrangements the first step of which was implemented between the date of entry into force (June 25, 2018) and the date of application of the Directive (July 1, 2020). In the pandemic context, however, countries were given the option to postpone the reporting deadlines for a maximum period of six months, therefore the reporting period will start as of 1 January 2021 for the majority of EU Member States, Romania included. This allows us some time of reflection and the opportunity to discuss during this Executive Talk the effects and consequences of these reforms on the taxation regime in Romania and the rest of EU countries.

 

 

About the speakers:


Andrada Goriță is a Tax Manager in KPMG Romania for over 10 years, working in the Financial Services department. Throughout this time, she has worked mostly with banks, insurance companies, investment funds, advising them on various complex projects in national and international taxation. While working in KPMG, Andrada was seconded for 3 months abroad in KPMG’s Sydney office. She is a member of the Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), an affiliate of the Advanced Diploma in International Taxation (ADIT) body, as well as a member of the Romanian Chamber of Fiscal Consultants (CCF). Andrada holds a BA degree in Finance-Banking as well as an MA degree in Corporate Finance from the Academy of Economic Studies in Bucharest. She is part of the core DAC 6 team in Romania and will assist with the analysis of potentially reportable transactions for DAC 6 purposes and the reporting process both for KPMG and KPMG’s clients at the same time.

Ionuț Măstăcăneanu is the leader of the Financial Services Team within the tax department in KPMG Romania, as well as the leader of the DAC 6 core team of consultants. He has experience of more than 16 years in providing assistance both to local companies and to multinationals in various industries on direct tax matters, including corporate income tax, withholding tax on income derived by non-residents, tax implications of various structures, tax impact resulting from IFRS standards implementation, as well as compliance with several reporting requirements, DAC 6 included. Ionuț is a member of the Romanian Chamber of Fiscal Consultants (CCF), of the Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), and an affiliate of the Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). He holds a BA degree from Université d’Auvergne in France. He was involved in discussions carried out with the Romanian tax authorities on DAC 6 implementation requirements and has appeared as a keynote speaker on DAC 6 themes at various events.

About us:
Transilvania Executive Education is an executive education provider based in Cluj-Napoca. In partnership with Hull University, it aims to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community.
The Executive MBA delivered by the Hull University Business School is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2021. More info: www.teecluj.ro

 

Talent Acquisition in the Digital Era – Facts and Myths

Talent Acquisition in the Digital Era – Facts and Myths

Radu Panait, HR director of E-Infra Group, has delivered an Executive Talk on “Talent Acquisition in the Digital Era – Facts and Myths” on the 7th of October, bringing to the online audience arguments and examples about the changes in the Human Resources Industry and future trends in talent acquisition.

As a provider of executive education, we consider it is highly relevant to discuss talent acquisition and the transformations in the Human Resources Management industry, especially in these uncertain times generated by the Covid-19 pandemic. With more than 20 years of experience in human resources, in Romania and abroad, in companies like IBM, UTI, SAB Miller, and Ursus, Radu Panait offered a clear overview of the transformations that shaped the Human Resources Industry in the last decades and addressed the nowadays trends of digitalization in the recruitment process. Moreover, he offered an analysis of the role of social media platforms and their relevance in the talent acquisition process and how AI will transform this area of activity.

Radu brought to the forefront clear examples from the industry practices – personality and ability tests, social media screening, gamification incorporated in various assessments, and AI tools – indicating the processes that will become the new norm.

For more information please find the presentation here and watch the recording with the fruitful discussions on our Youtube channel.

About us:
We are Transilvania Executive Education. In partnership with Hull University, we aim to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community. We provide the Hull University Executive MBA delivered by the Hull University Business School, which is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2021.

Organisational Storytelling: Harnessing this powerful management and communication tool

Organisational Storytelling: Harnessing this powerful management and communication tool

We share with you some thoughts from our last Executive Talk where we discussed about storytelling. During this talk, we had the privilege and the pleasure to listen to our dear friend David Collins from Northumbria University, who also works as Managing Director for Gain Insight Ltd, a consulting company offering bespoke services on HRM, organizational change/ transformation, and the application of narratives to organizational problems.

David Collins has more than 30 years of experience working for some of the most renowned UK universities. He published extensively on topics such as organizational culture, management, and storytelling and conducted research and consulting work in various companies and organizations in the UK and across Europe, including Romania. David has recently published his sixth book - The Organizational Storytelling Workbook - a state of the art study which offers: (a) critical engagement with academic debates on organizational storytelling; and (b) a series of exercises designed to allow users to improve their capability as organizational storytellers.

During the talk, David managed to distill within a concentrated and short presentation some of the main theoretical underpinnings of management and cultural studies and some of the main findings of this book, showing us how storytelling can be used as a means of redeeming our understanding of all cultural matters and improve our management skills. David considers that storytelling can be used to harness cultural artifacts, stories, and narratives and contribute to the building of articulated and cohesive organizations. This Executive Talk can be seen as a start to anyone who wants to practice and learn these skills, while the storytelling workbook is the perfect companion to any executive or postgraduate course in storytelling as well as a useful and enjoyable companion to any individual manager that wishes to improve their ability and capacity for meaningful storytelling.

If you are interested in reading more about this, David Collins’ last book can be ordered here and you can listen to the recording of the Executive Talk on our youtube channel. 

 

About us:
We are Transilvania Executive Education. In partnership with Hull University, we aim to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community. We provide the Hull University Executive MBA delivered by the Hull University Business School, which is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2021.

More info: www.teecluj.ro

Executive Talk - Cornel Ban

Executive Talk - Cornel Ban

Last week, on Wednesday the 9th of September we hosted another Executive Talk session in which we discussed the entrepreneurial state and innovative municipalities. This is a topic that we at Transilvania Executive Education are concerned about and we felt like this is a discussion that we needed to have with our students, alumni, and the business community. Our special guest was Cornel Ban, Associate Professor of International Political Economy at the Copenhagen Business School.

Cornel Ban was previously Reader at City University of London, assistant professor at Boston University, and research fellow at Brown University in the United States. He has been writing for a while about Romania’s economic development model and is currently involved in conducting research on entrepreneurial municipalities and smart cities across European cities and regions. His most recent book, Ruling Ideas: How Neoliberalism Goes Local, (Oxford University Press, 2018) received the Political Economy Award for 2017 of the British International Studies Association.

Cornel walked us through various economic theories and growth models applied in countries as diverse as South Korean and Japan, Finland and Sweden, and invited us to overcome the obsolete economic perspective that opposes pro-state and pro-market views that dominated for a long time the economic debates in Romania. He brought to the forefront numerous examples such as the development of Samsung Electronics and Apple’s edge technology outlining the fact that all breakthrough technical innovations are the result of state-led efforts. The appearance of these innovative companies and products would not have been possible without decades of state investment in research and policies that created the emergence of innovative ecosystems. Today, there is massive evidence that entrepreneurial states not only deal with market failures but also create and shape new markets particularly in the areas of innovation, or quality of life enhancement. This aspect is critical for understanding the rise of American hegemony in the postwar period and of the Chinese challenge today. And has been excellently wrapped-up and explained by one of the most visible economists at the moment, Mariana Mazzucato, in her much-praised book “The Entrepreneurial State” . However, Cornel considers that this existing research has a major blind spot. It obliterates the role of the cities and regions. Despite the centrality of nodal cities in the global economy, work on entrepreneurial municipalities is in its infancy and needs more research. This presentation dealt with this gap by focusing on successful cases of coordination between town hall, universities, public sector services, and the private sector.  The scope of this discussion was to propose some policy lessons for Romanian cities that aspire to become poles of innovation and development and inspire decision-makers and entrepreneurs to see and imagine the entanglement between state and market in a different and more creative way.

More details about Cornel Ban's work can be found here. 


We are Transilvania Executive Education. In partnership with Hull University, we aim to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community. We provide the Hull University Executive MBA delivered by the Hull University Business School, which is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2021.


More info: www.teecluj.ro

Executive Talk - Managing Change in the Fashion Retails Industry

Executive Talk - Managing Change in the Fashion Retails Industry

Diana Au Yeung returned this Monday with the second part of the Executive Talk series on business and corporate culture in the Asia-Pacific region.

Diana is an HR consultant in the banking and retail sector across the Asia-Pacific region and alumni of Hull University Executive MBA. We discussed how change takes place in the operational model and corporate culture in the fast-changing world of fashion and luxury brands. Departing from her experience as a performance manager trainer for Hugo Boss, a luxury company that wanted to gain a strong foothold in the developing luxury market in the APAC region, Diana analyzed the dynamics of the fashion industry and the challenges that luxury brands are facing in a market where companies need to remain competitive, secure high levels of sales and develop outstanding customer experience. This week’s talk completed the previous discussion initiated by Diana on the building of consistent brand identity in the hospitality industry with a focus on the case of Peninsula Hotels, a HongKong based hotel chain.

If you want to read more about this topic you can download Diana Au Yeung’s Executive Talk presentation by accessing this link. 

 

The next Executive Talk will take place on the 9th of September, from 6.30 pm [RO time]. Our special guest is Cornel Ban, Associate Professor of International Political Economy at the Copenhagen Business School. His most recent book, Ruling Ideas: How Neoliberalism Goes Local, (Oxford University Press, 2018) received the Political Economy Award for 2017 of the British International Studies Association.

The event will take place online [on Microsoft Team platform]. Participation is free, but please register in order to receive the access link: https://forms.gle/H5AZqadGvtXSmEDU6 

Transilvania Executive Education is an executive education provider based in Cluj-Napoca, the second-largest city in Romania. In partnership with local and international actors, it aims to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community. The Executive MBA delivered by the Hull University Business School is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2021.

The Executive Talk series has been hosted by Transilvania Executive Education for almost 5 years now. These sessions are meant to offer EMBA students and the business community a blended experience that could link the notions and theories taught during lectures with case studies and experiences that are deeply embedded in the local and regional business context. The talks are delivered by guest speakers with expertise in areas and domains that are connected to the modules studied within the EMBA program, reuniting people with diverse backgrounds, from IT, banking, and manufacturing to aeronautics, engineering, and education. Some of the speakers are Romanian and working in Romania while others are international working for multinational or global companies with operations in Romania and Central and Eastern Europe. For more details please access the website/Events/Executive talk section. 

What we learned from the Executive Talk on Managing Change

What we learned from the Executive Talk on Managing Change

This Wednesday we had the pleasure to have Diana Au Yeung from Hong Kong as guest speaker to our Executive Talk on Managing Change.

Diana is an HR consultant in the banking and retail sector across the Asia-Pacific region and alumni of Hull University Executive MBA. During the online event, Diana shared with us insights from her experience as the leader of the Training & Talent Development department in The Peninsula Hotels, one of the most prominent companies in the hospitality industry from the Asia Pacific region, where she collaborated with various teams on building strong internal service culture and learning initiatives. We learned how a company with tradition can build and maintain a strong and consistent brand and what kind of management practices and organizational culture you need to develop in order to deliver top-notch bespoke hospitality services in an industry that has become highly competitive and a region with a growing number of luxury hotels.

Diana focused her presentation on how you can apply the instruments and skills learned during the EMBA program in training dedicated teams in a company that has grown globally and entered new and extremely competitive markets. If you want to read more about this topic you can download Diana Au Yeung’s Executive Talk presentation by accessing this link. 

 

 

We will continue this edition of the Executive Talk on Managing Change with the second part of the talk, where the discussion will be around Diana's experience in Hugo Boss. The talk will be delivered on the 31st of August, from 3 pm. Those who registered for the event on the 19th of August will receive automatic access to the 2nd part of the event. For those who register now for the first time, please access this link. 

Transilvania Executive Education is an executive education provider based in Cluj-Napoca, the second-largest city in Romania. In partnership with local and international actors, it aims to connect the companies and entrepreneurs in the region with the opportunities of international business and promote connected and critical thinking amongst the future leaders and professionals of the Romanian business community. The Executive MBA delivered by the Hull University Business School is the only genuine British EMBA from the Transylvania area. The program is certified by AMBA & AACSB accreditations and the modules are taught 100% by a fly-in faculty. The program was launched in 2015 and so far, has had more than 140 students and alumni enrolled in the program. A new class is scheduled to start in April 2020.

The Executive Talk series has been hosted by Transilvania Executive Education for almost 5 years now. These sessions are meant to offer EMBA students and the business community a blended experience that could link the notions and theories taught during lectures with case studies and experiences that are deeply embedded in the local and regional business context. The talks are delivered by guest speakers with expertise in areas and domains that are connected to the modules studied within the EMBA program, reuniting people with diverse backgrounds, from IT, banking, and manufacturing to aeronautics, engineering, and education. Some of the speakers are Romanian and working in Romania while others are international working for multinational or global companies with operations in Romania and Central and Eastern Europe. For more details please access the website/Events/Executive talk section. 

 

 

Noi studenți încep azi cursurile programului Executive MBA al University of Hull în Cluj-Napoca

Noi studenți încep azi cursurile programului Executive MBA al University of Hull în Cluj-Napoca

Astăzi dăm startul pentru a șaptea oară în Cluj-Napoca programului Executive MBA University of Hull. Cei 10 cursanți care încep azi programul EMBA fac parte din modelul educational britanic de tip carusel, prin care se oferă o mai mare interactivitate între cursanți, combinând mai multe cohorte de-a lungul anilor.

Cei care au ales să studieze în acest an programul EMBA au în medie 10 ani de experiență profesională, în domenii variate precum: IT, automotive, energie, administrarea fondurilor europene, retail & fashion, financiar-bancar, etc. S-au alăturat comunității noastre cursanți din diferite orașe ale României: Târgu-Mureș, Alba-Iulia, Brașov și Cluj-Napoca. Majoritatea celor admiși au experiență internațională atât în business cât și educațională. Cursanții vor finaliza studiile în ianuarie 2023, după parcurgerea celor 12 module și redactarea lucrării de dizertație.

 

Nicholas Snowden, MBA Academic Director Faculty of Business, Law and Politics, University of Hull, ne împărtăşeşte câte ceva din experiența lui de predare în cadrul acestui program: “Este întotdeauna o plăcere să predau în cadrul programului Executive MBA al Universității Hull în Cluj-Napoca. Studenții dedicați și atmosfera prietenoasă au creat un adevărat sentiment de „familie” și „apartenență” în cadrul comunității TEE, familie din care suntem extrem de norocoși să putem face parte.”

Programul de Executive MBA al University of Hull din Cluj-Napoca are ca scop dezvoltarea sustenabilă a comunității de business din Cluj-Napoca și din România, alături de promovarea educației de tip executive bazată pe dezvoltarea și aplicarea gândirii critice și asociative. Unul din elementele fundamentale ce stau la baza acestui format educațional este dat de existența rețelelor de colaborare atât între profesori și studenți, cât și între studenți și comunitatea de alumni din jurul Transilvania Executive Education. Astfel, alături de expertiza globală adusă în Cluj-Napoca de către profesorii internaționali ai University of Hull, comunitatea de business are acces la schimbul de idei și proiecte promovat de către studenți și alumni în cadrul evenimentelor organizate de către TEE.

Programul de Executive MBA al University of Hull a fost lansat în Cluj-Napoca în anul 2015, cu sprijinul Universității Babeș-Bolyai, al Universității Tehnice din Cluj-Napoca și a companiilor Banca Transilvania, Electrogrup și Emerson.

Câștigătorii burselor Executive MBA University of Hull

Câștigătorii burselor Executive MBA University of Hull

Comunicat de presă, 20 iulie 2020

Câștigătoarea bursei Executive MBA BT Roberto Marzanati este Ioana Baba, iar câştigătorii celor două burse oferite de SIF Moldova sunt Ştefan Mesaroş şi Vlad Anca. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 26 iunie - 12 iulie a.c. şi a reunit peste 30 de candidați care au intrat în competiție pentru una dintre cele 3 burse oferite de Banca Transilvania şi SIF Moldova. Partenerul media al campaniei a fost Republica.ro.

Ioana Baba lucrează în cadrul Primăriei din Alba Iulia în domeniul proiectelor cu finanțare nerambursabilă din anul 2012. Împreună cu colegii ei, Ioana identifică diverse surse de finanțare, scrie și implementează proiecte care contribuie la dezvoltarea armonioasă și durabilă a comunității locale. Ioana este absolventă a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar în această perioadă pe care a petrecut-o în structurile administrației locale şi-a completat cunoştințele tehnice cu cele manageriale, derulând şi implementând cu success proiecte importante pentru guvernanța şi dezvoltarea locală a municipiului Alba-Iulia.

Ştefan Mesaroş, unul dintre câştigătorii bursei parțiale, este Customer Solution Manager pentru România și Ungaria în cadrul conTeyor, partener global consacrat pe partea de soluții sustenabile din spectrul ambalajelor returnabile. Pe lângă experiența managerială Ştefan este mebru voluntar în cadrul Junior Chamber International Cluj din 2013, implicându-se în proiecte comunitare derulate de World Vision România şi de alte organizații preocupate de sănătatea mediului înconjurător din Cluj-Napoca şi Transilvania. În perioada mai-iunie din acest an, Ştefan a făcut parte dintr-o echipă care a livrat zilnic peste 4.000 de porții de mâncare medicilor aflați în circuitul spitalelor destinate tratării persoanelor infectate cu COVID-19.  

Vlad Anca, cel de-al doilea câştigător al unei burse parțiale oferite de SIF Moldova, lucrează în domeniul energiei regenerabile ca Business Development Manager. Este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar în prezent locuieşte şi lucrează în Braşov. După ce a petrecut 8 ani în industria de petrol și gaze în companii precum OMV Petrom și Halliburton, a decis să se alăture Alpin Sun, o companie globală de succes din domeniul energiei regenerabile, mai ales a celei solare. Vlad este activ pe piața regenerabilă internațională, dezvoltând proiecte solare la scară largă. Este interesat şi preocupat de dezvoltarea energiei verzi şi doreşte să contribuie la sustenabilitatea acestui domeniu şi în România.

Andrew Taylor, directorul Transilvania Executive Education şi membru în comisia de evaluare a burselor a fost surprins de diversitatea profesională a candidaților, precum şi de ideile inovative ale acestora. „Au aplicat atât persoane din domeniul organizațiilor non-guvernamentale şi sectorului artistic, cât şi persoane din domeniul tehnologiei, persoane care dețin un doctorat şi au multă experiență managerială, cât şi persoane mai tinere, la început de drum în mediul antreprenorial. Planurile de business dezvoltate în cadrul aplicațiilor şi ideile prezentate de aceştia sunt extrem de interesante şi cred că avem multe de învățat de la ei. În timpul procesului de evaluare aveam impresia că aceşti candidați sunt aici ca să ne ofere o lecție despre inovație şi business şi că acest program s-a transformat peste noapte într-un incubator de afaceri! Toată această experiență mă face să cred că există extrem de mult potențial şi că putem face mult mai mult pentru a susține aceste idei pe lângă derularea acestui program Executive MBA al Universității Hull.”

Bursa BT Roberto Marzanati oferită de Banca Transilvania în valoare de 15.000 de euro acoperă taxele de școlarizare pentru cei 2 ani de studiu la programul Executive MBA, 100% britanic, derulat de Universitatea Hull în Cluj-Napoca, în timp ce fiecare dintre cele două burse parțiale oferite de SIF Moldova de câte 7.500 de euro fiecare, acoperă jumătate din costul programului. Cei care au aplicat pentru burse au trimis în competiție un plan de afaceri, indicând beneficiarii, sustenabilitatea afacerii și cum poate fi scalată, alături de CV și o scrisoare de recomandare.

Ca în fiecare an, au fost peste 10 aplicații/pe bursă. Cei care au aplicat ocupă poziții de top şi middle management în companii din domenii variante: IT, automotive, ONG, energie, aviație, medical-farmaceutic, sector public, telecomunicații, turism, financiar-bancar, start-up-uri, educație și training şi provin din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Tg. Mureș, Constanța, Baia Mare, Craiova, Pitești, Alba Iulia, Brașov,) și Republica Moldova (Chișinău).  Câştigătorii se vor alătura celei de a șaptea grupe de cursanți care va începe cursurile în 30 iulie a.c.

 

Anunțăm câștigătorii celor 3 burse pe 20 iulie!

Înscrierea în cea de-a șaptea competiție pentru bursele Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca s-a încheiat pe 12 iulie a.c. Cei care au aplicat pentru burse au trimis în competiție un plan de afaceri, indicând beneficiarii, sustenabilitatea afacerii și cum poate fi scalată, alături de CV și o scrisoare de recomandare. Ca în fiecare an, au fost peste 10 aplicații/pe bursă. Cu ajutorul parteneriilor noștri, Banca Transilvania și SIF Moldova, vom acorda pentru grupa care începe cursurile în 30 iulie 3 burse în valoare de 30000 euro.

Până in 19 iulie a.c., comisia de examinare formată din reprezentanți ai mediului de afaceri și academic, parte din boardul TEE, alături de un reprezentant al alumnilor EMBA din Cluj-Napoca, va analiza aplicațiile trimise, stabilind un clasament în funcție de punctajul obținuț pe aplicație, iar mai apoi la interviu.

 

"Fiecare campanie de burse ne oferă o ocazie excelentă de a cunoaște candidați cu experiență profesională și de viață foarte interesante. Anul acesta le-am cerut candidaților să creeze un plan de afaceri în formatul oferit de TEE. Ne bucurăm să vedem că mulți manageri și antreprenori se gândesc la afaceri din domeniul mediului și al sustenabilității, fie din sfera gestionării deșeurilor, al energiei regenerabile, al agriculturii sau al inițiativelor sociale. Procesul de desemnare a câstigatorilor devine tot mai dificil de la an la an. Dar acesta este motivația din spatele fiecărei campanii de burse, să identificăm aceste persoane dornice să inoveze în domeniul lor, să producă schimbări pozitive și să fie permanent interesate de educația executivă.”, ne-a declarat Andreea Vornicu, Learning Executive al TEE.

 

Informații cheie despre cei care au aplicat pentru campania de burse:

- au poziții de top și middle management în companii din domenii variante: IT, automotive, ONG, energie, aviație, medical-farmaceutic, sector public, telecomunicații, turism, financiar-bancar, start-up-uri, educație și training.

- provin din România (Cluj-Napoca, București, Iași, Tg. Mureș, Constanța, Baia Mare, Craiova, Pitești, Alba Iulia, Brașov,) și Republica Moldova (Chișinău).  

- raportul de gen: 75% vs 25% în favoarea bărbaților. 

 

Anunțarea câștigătorilor se va face în data de 20 iulie 2020, prin newsroom BT, pe siteul EMBA University of Hull (România), social media şi prin intermediul partenerului media al competiției din acest an, Republica.ro.

Business Design Webinars

Business Design Webinars

The current crisis reveals that businesses are neither linear nor easy to predict. Moreover, this pandemic has disrupted global markets, pushing companies and entrepreneurs in situations that they have not experienced before. It is, therefore, important to understand how to transform your business and become more resilient.

We invite you to a series of two webinars on design thinking, business transformation, and strategies for resilience. 

To register, simply click here. 

Key Benefits:

  • Learn how to ask the right questions;
  • Locate alternative business strategies and learn about future business models that will make your company successful and resilient;
  • Identify the core competencies of your business;
  • Use three lenses of design thinking to light the innovation spark;
  • Learn how to connect: business, strategy, and design and develop your own path out of this crisis.

Program

May 20th, 5 pm [1h]: Business Design Outline, delivered by Cristian Păun & Mitch Belsley

Cristian Paun is a change maker, an innovator with strong storytelling abilities that inspires growth mindset. He is an international speaker covering business design, business transformation, and technologies such as AI, RPA, IoT. A passionate Senior Executive from the Chemical / Private Equity / Insurance / FMCG / Banking / Telecommunications industry. He has focused on the connection between IT and successful business outcomes, both with bringing top-line growth as well as cost reduction programs. He has a significant track record in the delivery of technologies like RPA, AI, IoT to solve real business problems. Lead globally Innovation, M&A, integration, and separation programs. He crafted procurement and vendor strategies that allowed him to achieve multimillion EUR savings.

Topics covered during the webinar:

  • Business Design & Business Transformation:
    • Today (the model used today by most of the companies);
    • Tomorrow (the future model used by few and most successful companies);
    • How the firm of the future will look like;
    • Connecting Business, Strategy & Design;
  • How to Design a Smarter Business:
    • The Double Loop,
    • The 3 Lenses of Design Thinking;
    • Case Studies, reasons for change and business design;
  •  Presentation of The Experience Manager platform by Mitch Belsley
  • Q&A session 

May 21st, 5 pm: The Leaders approach - A Holistic approach to Operational Excellence, delivered by Cristian Matei & Mitch Belsley

Cristian Matei has served as Senior Leadership & Management Advisor, Coach, and Consultant having extensive experience in working on all continents with Boards & Executive Teams of Global rapid-growth companies requiring expert assistance with evaluating and managing the forces that drive organizational performance. Cristian has taught Leadership, Strategy Development & Deployment, Organizational (re)Design & Business Transformation, Business Process Reengineering and Management, Lean Six Sigma and Design for Lean Six Sigma in different Universities and Multinational Companies having more than 5000 top executives, managers, specialists, and quality & improvement experts trained, coached, mentored and certified all over the world. He is the Co-Founder and President of Advanced Thinking.

In difficult times, the difference between leaders and managers comes to light. Managers are just increasing the pressure by placing additional requirements on the existing non-performing organizations – countries, governments, companies of any kind - without any serious change in their minds. On the other hand, leaders have the courage to unlock the human potential to radically rethink the way we operate our organizations and finally our planet. Leaders realize that the root cause for which we are in this situation is the way we are (dis) organizing ourselves, while managers still thrive to prop up these existing systems that brought us to this situation.

Topics covered during the webinar:

  • The moment of truth: why the digitalization efforts fail? The digitalization trap.
  • Business Design, Business Execution, and Business Improvement – how are they synchronized? Zoom in on Business Improvement.
  • Human Capital Development – how to align it to Stakeholders' needs?
  • Presentation of The Experience Manager platform by Mitch Belsley
  • Q&A Session 

The presentation will include inserts from the Veolia Case Study - the Best Business Transformation Project in the world in 2019 (IQPC/PEX Awards, OPEX World Business Transformation Summit). The Book had just entered the list of the ”5 Business Books You Should Read on World Creativity & Innovation Day”

 “DARE! Behind the scenes of the best business transformation project in the world” describes the Veolia Apa Nova Bucharest Project that won the Best Business Transformation Project in the world title at PEX Awards 2019 and became in February 2020 the #1 Amazon Best Seller on Business Process Reengineering, Change Management and Project Management categories. More details

The two webinars will be moderated by Andrew Taylor, Managing Director at Transilvania Executive Education. Andrew is a business consultant with more than 20 years of experience and published co-author - People, Place, and Global Order; Foundations of a Networked Political Economy, Routledge, 2019. More details about TEE on our website. 

Special Webinar Series on COVID-19 - Week 3 by HU Business School

Special Webinar Series on COVID-19 - Week 3 by HU Business School

The Hull University Business School continues the Special Webinar Series on COVID-19 for the 3rd week, bringing a new set of sessions with free and open access so you may share the link with colleagues and friends. If you missed the last weeks' webinars, check out this link with the recordings. 

Exercising from Home with Minimum Equipment - 15th of April, 12 PM [RO time]

The Sports & Fitness Centre at the University will be demonstrating and providing useful tips and activities to exercise when working remotely from home. They will be giving useful exercises that anyone can do, with minimum equipment. We strongly believe that physical wellbeing is important when working in an isolated environment and helps to provide a healthy, positive attitude for teams and employees. To register simply click here

 

Podcast: Innovation Through Forced Disruption - 16th of April, 3 pm [RO time]

The special guest of the podcast is Prof. Christopher Bovis, who will explore how organisations, societies, and governments are being forced to innovate in how they operate as a result of the global pandemic. When our environment changes beyond the geopolitical spheres of control, how do organisations adapt, which ones survive and which ones disappear.  Prof. Bovis is a Professor of International Business Law at the University of Hull. He is an internationally renowned specialist in public sector management, public procurement, and public-private partnerships. His fields of expertise cover international business, EU law, competition, energy, transport, and telecommunications. His research has influenced parliamentary debate, scrutiny and brought responsible change at government level. 

Please check out the Hull University Business School Linkedin page for the link to this podcast. 

Working From Home With Children - 17th April, 2 PM [Ro time] 

The last webinar this week will touch a challenge that many of our EMBA students and alumni are facing: working with children in the house. Many employees are having to handle dual roles, their professional ones, and that of teacher/educator/entertainer. The webinar will be delivered by the Deputy Director of the Business School, Dr Claire Hookham as she discusses some top tips and advice on how to work from home with children around. To register simply click here

Recession Survival Kit

Recession Survival Kit

Critical Thinking. Analytical Models. Descriptive examples

 

As SARS-COV-2 spreads throughout the world, businesses are gearing up to adapt. More than ever, we need to become skilled in creative problem-solving.

To try and do our bit to help, we have created a compact, practical, business survival toolkit which provides analytical tools to structure your thinking/planning and examples of organisations that have successfully adapted to rapidly changing external conditions, so that you can future-proof your business in the challenging weeks and months ahead.

We propose to you three main analytical models, that will help you navigate through the current challenging situations. In order to better understand these models, we selected for you several examples that illustrate how businesses can become resilient, innovative and adaptive.

 

1. Ask the right questions and adapt for resilience

Double Loop Learning

In contrast to single-loop learning (which is often used for predictable and stable environments), which asks people how to do things right, double-loop learning asks what are the right things. Double Loop Learning is associated with a far more fundamental question, which invites us to reconsider our basic assumptions and think beyond acting within simple patterns.

Picture source: https://doublelooplearning.co.uk/about/

TIPS: Single-loop learning stands for optimisation and efficiency, while double-loop learning stands for adaptation and resilience.

Read more: Argyris C., ‘Teaching Smart People to Learn’, Harvard Business Review, May – June 1991

 

2. Identify your Core Competencies

In order to become resilient, it is important to understand your core competencies. 

Core competencies are those things that you do for your customers better than your competitors. Knowing these allows you to ask yourselves how they could be transferred into new, more distant marketplaces. It is time to adapt, not optimise.

Core competencies have three primary characteristics:

“First, a core competence provides access to a wide variety of markets […] Second, a core competence should make a significant contribution to the perceived customer benefits of the end product… Finally, core competence should be difficult for competitors to imitate.” Prahalad, C. K. & Hamel, G., 'The Core Competence of the Corporation', Harvard Business Review, May-June, 1990

TIPS: Consider asking and involving your employees, customers, suppliers, etc. in identifying your core competencies. 

 

Read more: Prahalad, C. K. & Hamel, G., 'The Core Competence of the Corporation', Harvard Business Review, May-June, 1990 

 

3. Use Associative Thinking 

Whilst managers are good at using a better understanding of their core competencies to identify opportunities that are cognitively close to their business, managers need to learn to recognise similar underlying patterns in distant markets and make the cognitive leap.

What core competencies do you have that are transferable to other markets? 

For example, FujiFilm applied the Ansoff Matrix to leverage their photographic film knowledge to enter new medical and telecom devices markets.

TIPS: check out the response from the defense and automotive industries in producing medical equipment for healthcare systems.  

Picture source: https://corporatefinanceinstitute.com/resources/knowledge/strategy/ansoff-matrix/

Read more:  

Gavetti, G., ‘The New Psychology of Strategic Leadership’, Harvard Business Review, July-August 2011
HBR Video on The Explainer: Core Competence https://hbr.org/video/5146717725001/the-explainer-core-competence 

 

4. Make sense of where you are and identify suitable practice

The Cynefin Framework 

It provides a framework for defining the nature of the problem, adding new dimensions for sense-making other than the usual tendency to simplify, standardize and create best practices. In a crisis, adopting a simple approach may push the business into a chaotic space, where recovery is very expensive.

TIPS: check out Dave Snowden’s video for how to use the framework. 

Read more: Cynefin St David’s Day 2019 articles on Cognitive Edge blog [picture source]

 

Becoming resilient beyond COVID-19 [examples]

  • Farmec Cluj has leveraged its core competence in Over The Counter (OTC) pharmaceuticals and FMCG healthcare products to launch hand sanitizer brands, supplying first-line health care workers and other public servants. Aware that this crisis presents an opportunity to familiarise customers with their products and embed new brands to grab market share. Cosmetic Plant and Dacia Plant have also launched new hand sanitizer brands.
  • Dyson (famous for their hand dryers) is using their innovative consumer engineering competencies to develop and manufacture new types of ventilators that will enable them to develop a footprint in the medical devices market.
  • Ventila TM project is connecting medical professionals and academics using 3D technologies provided by a start-up based in Timisoara to produce ventilators.  Can somebody use this experience, beyond the COVID-19 crisis, to create value and enter new markets?
  • Representatives from the Romanian automotive industry (Dacia Renault and Ford) are working on prototypes for mechanical ventilators, to make use of engineering competence and surplus production capacity. Can they make the cognitive leap beyond this crisis and establish new revenue streams?
  • An energy Co. from Targu-Mures was fast to design, test & certify a mechanical ventilator in partnership with the Targu-Mures University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology (UMFST).

 

Early Learning from Corona situation 

  • The end of Retail? After huge growth in online shopping will we go back to the traditional shops?  Retailers will find innovative ways to leverage their core competencies or wither and die.
  • Property value. Do we need to be in the office, the gym, or the mall physically?  Gyms & trainers using online platforms to offer interactive classes and provide new services such as nutrition and well-being services e.g. 7 Card opened an online video hub for fitness and leisure activities. Companies like Emag are looking at office space more carefully, as remote working is having a positive impact on productivity for them. How many physical spaces will be replaced by Zoom, Skype, WhatsApp, Signal, Hangouts, etc.? See how 8x8.vc are defining this crisis as an opportunity to create demand.
  • Try new things. Viziere.ro is a national platform aggregating competencies and resources for the production and distribution of face shields. Similarly, the University of Hull is working with a local molding company to produce essential face shields to protect medical staff.  Can any of those involved use this experience, beyond the COVID-19 crisis, to create value and enter new markets?
  • Technology enables the associative leap. Giants like Apple and Google developing apps to trace the spread of infection, as a means of establishing credibility in new medical markets. Streaming is turbo-charging the convergence of tech & globalisation around media channels like TV.

 

Communicate with customers

  • Use online platforms in order to connect customers to better leverage the existing use of core competencies. Eg. online baking courses delivered by bakery shops, wine tasting courses, online cooking shows delivered by restaurants, online tours and materials promoting holiday destinations. Hatfield House Bar in Belfast started delivering draught beer directly to their customers’ front door, as have producers of bio/organic food.
  • Explore new types of products to keep your customers loyal. eg. vouchers, membership cards, etc 
  • Ask Customers to help you identify core competencies and where associative product and market opportunities could be leveraged.
  • The commitment shown during the crisis represents an opportunity to reach beyond price if you can connect your brand(s) to customers' intrinsic needs, beyond any transactional value.
  • Give. If you are able to help customers in a time of need it is likely to be unusual and may be transformational.  Many will not forget….

 

How we can help you?

In this recession survival kit, we have shown how the use of 4 analytical models together can inform your decision making and enable you to thrive. Transilvania Executive Education encourages and enables interconnected thinking, and nurtures responsible leadership. We help companies and businesses to employ models of critical and analytical thinking and apply them locally in order to become more resilient and adaptive in the face of complex challenges.

If you need help in using these models for your business, please Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. We look forward to helping you.

TEE team [Andy, Andreea, Bianca, Ovidiu]

 

Useful websites to continue the research:

Hull University Business School Special Webinar Series on COVID19 impact

The Economist

Financial Times

Harvard Business Review 

Ziarul Financiar 

Ministerul Finantelor Publice 

 

Week 2 of Special Webinar Series on COVID-19 by Hull University Business School

Week 2 of Special Webinar Series on COVID-19 by Hull University Business School

The University of Hull remains committed to its mission during this unprecedented time continuing the series of seminars dedicated to the understanding and analysis of the impact of COVID-19 on our societies, economy, health systems, and wellbeing. 

The lectures and contributions coming from scholars and experts in public health, sports, business and politics, accounting and management are aimed to help us understand the numerous implications that this current pandemic and associated economic slowdown has on our health, professional life, business, as well as our society and economic and political system.  

This time the webinars will tackle topics such as the implications that working from home might have on health, the impact of COVID-19 on the health care system and management, risk management and decision management aimed at building resilience in businesses. The webinars are free and open access and the link can be shared with friends and colleagues. 

Health & Wellbeing: Working from Home - 7th of April, 12 PM [RO time]

The first webinar of this week continues with the topic of health and wellbeing. It will explore the topic that every business is having to adapt to: working remotely. Join this one hour webinar as the University of Hull will bring colleagues from the Sports Science team at the University to discuss the importance of exercise and posture when working remotely. To register simply click here

 

Panel Session: Health Care Management & It’s Future Beyond COVID-19 - 8th of April, 3 pm [RO time] 

The second webinar will be on Wednesday and it will cover the topic of health care management and its future under COVID-19. It will take place as a Panel Session where academic and industry experts are invited to discuss the impact COVID-19 is having on the global health care system. The panel will be answering your questions on how to manage a national emergency, how to face challenges & obstacles and discuss the future outlook to this sector. To register simply click here.

Panelists:

Dr. Nicholas Snowden - the MBA Academic Director, who is teaching the Exec. MBA modules belonging to the Organisational Behaviour and Human Resources Management group of the Exec. MBA programme delivered in Cluj-Napoca.

Dr. Amanda Lee - Associate Dean (International), Faculty of Health & Social Care 

NHS: to be confirmed 

 

Resilience & Leadership - 9th of April, 2 PM [RO time]

This webinar will introduce the role of risk management and decision analytics in restoring normalcy and building resilience among businesses of all types during these periods of uncertainties. Companies are changing business priorities and being agile managing risks helps to allocated assets efficiently. The University of Hull business and management experts will be joined by the Director & CEO of OSL Risk Management Lt UK. To register simply click here.

Special guests: 

Dr Rexfored Attah-Boakye – Lecturer in Accounting 

Dr Elvis Hernandez-Perdomo – CEO OSL Risk Management

 

Together with our educational partners, the University of Hull, we will continue to keep you informed and up to date on all the learning and educational events we are organising throughout this period.  

Răspunsul TEE la situația COVID19

Răspunsul TEE la situația COVID19

Suntem foarte întristați de actuala evoluție a evenimentelor, dar sănătatea și siguranța dvs. reprezintă cele mai importante aspecte pentru noi. Din acest motiv am pregătit câteva măsuri pentru a depăşi următoarea perioadă și a continua livrarea programului Executive MBA University of Hull și a celorlalte proiecte educaționale în întregime în mediul online, fără ca standardul de calitate al acestora să fie afectat în vreun fel, asigurându-ne în acelaşi timp că studenții noștri, profesorii Hull University Business School și personalul nostru rămân în siguranță și sănătoși.

Echipa Hull University Business School lucrează intens la pregătirea unei alternative on-line pentru programul Executive MBA pe care îl livrează la Cluj-Napoca din 2015. În acest sens, toate modulele programate până în august 2020 sunt livrate acum online, fără ca nivelul de calitate al predării să fie afectat de această tranziție. Ne vom întoarce la predarea față în față de îndată ce interdicțiile de călătorie vor fi ridicate. Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul lor. 

Dorim să-i anunțăm pe cei care doresc să se alăture următoarei grupe Executive MBA care va începe în august 2020 că mai avem câteva locuri rămase disponibile. Echipa Transilvania Executive Education continuă procesul de înscriere alături de Universitatea Hull, chiar dacă aceste procese s-au mutat în întregime în mediul onlineSesiunile Exec. MBA gratuite pe care le oferim celor interesați să se alăture programului EMBA sunt înlocuite cu video conferințe online în care puteți discuta cu profesorii Universității Hull care predau în cadrul programului și cu studenții noștri care vă vor răspunde oricăror întrebări pe care le aveți şi vă vor împărtăşi experiențele lor de predare şi învățare. Pentru a participa la aceste video conferințe şi pentru a intra în contact cu noi vă rugăm să utilizați același formular disponibil pe site-ul nostru.

Universitatea Hull organizează în următoarele săptămâni o serie specială de webinarii pe tema COVID19. Experți din domeniul academic și consultanți ai Hull University Business School sunt gata să vă împărtășească expertiza lor și să vă ofere sfaturi cu privire la provocările cu care se confruntă mediul de afaceri în această perioadă. Pentru mai multe detalii vă rugăm să consultați site-ul nostru (secțiunea blog). Lucrăm la un plan pentru a organiza următoarele sesiuni de conferințe Executive Talks în format online. Ne propunem ca împreună cu absolvenții și partenerii noștri să dezbatem cele mai relevante subiecte şi probleme cu care se confruntă în prezent mediul de afaceri şi să folosim expertiza comunității noastre Executive MBA pentru a depăşi criza actuală.

Întâlnirile Teach Yourself Business s-au mutat în mediul online, prima ediție în acest format având loc pe 30 martie, cu aproape 20 de participanți care s-au alăturat grupului pentru a discuta despre cartea Affluenza de James Oliver. Vă vom ține la curent cu următoarele sesiuni online pe care le organizăm. Dacă sunteți interesați să participați, avem rugămintea să ne trimiteți un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ne propunem să fim un hub de idei și expertiză pentru societatea civilă și comunitatea de afaceri. Organizăm sesiuni online cu comunitatea noastră tocmai pentru a facilita schimbul de idei și a contribui la găsirea soluțiilor la problemele tot mai diverse din mediul de business. 

Special Webinar Series on COVID-19

Special Webinar Series on COVID-19

The new Coronavirus – COVID-19  is challenging us to search for answers and solutions for a way out of this crisis and provides us with the time and opportunity to reflect and analyse. Academics and universities are trying to contribute to the development of solutions and roadmaps that could take us out of this difficult situation more resilient and prepare to face future pandemics and global crises.

In this vein, our educational partner, the Hull University Business School, is organizing in the upcoming period a series of webinars which tackle the challenged derived from this crisis by bringing to the forefront some of their key experts on human resources management, finances, and economy, strategy and leadership as well as psychology and law.

These webinars will focus on a wide range of topics, from Resilience Management, Healthy working, Impact to Supply Chain and special panel sessions with key experts from across the globe. These webinars are free and open access so you may share the link with colleagues and friends.

 

Health & Managing Stress: Working from Home / 1st of April, 1 PM (RO time)

The first webinar is this Wednesday, in collaboration with the Sports Science colleagues and the Centre for Human Factors. The topic for this session is How to manage stress: working remotely. The invited specialists will be presenting on the importance of nutrition, posture and exercise when working remotely, plus the risks of isolation & managing stress with remote teams. The webinar will take place on the 1st of April, from 1 pm (Romanian time). To register simply click here

 

COVID-19: Special Panel Session on impact to Business & Economy / 1st of April, 4 PM (RO time)

Following the popular Question Time format, the Hull University Business School will be hosting a unique Panel Session of academic and research experts to field a variety of hot topics and questions related to the impact of COVID-19. Submit your questions to the panel when you register for the webinar. This will take place on the 1st of April, from 4 pm (Romanian time). To register simply click here.  

Panellists

Professor Richard Barnes - Associate Dean of Research, Maritime Law expert

Dr Matt Beech - Political Scientist & Historian 

Dr Peter Andrews - Senior lecturer in Digital Marketing

Professor Robert Hudson - Professor in Finance

Dr Yilmaz Guney - Expert in corporate finance & governance

 

Resilience & Leadership / 2ns of April, 4 PM (RO time)

This webinar will focus on resilience management in times of crisis. We will be hearing from one of the University of Hull expert academics that have worked with high profile brands in managing disruption and mitigating risk in the face of extreme challenges. We’ll be discussing what it means to be resilient during these times and how to be an effective leader remotely. Thie webinar will take place Thursday, 2nd of April, from 4 pm (Romanian time). To register simply click here

We will keep you informed on any new events we are organising in order to support you through this period. 

 

 

Premiul pentru performanță în cadrul programelor postuniversitare ale Universității Hull merge anul acesta la unul dintre absolvenții programului EMBA din Cluj-Napoca

Premiul pentru performanță în cadrul programelor postuniversitare ale Universității Hull merge anul acesta la unul dintre absolvenții programului EMBA din Cluj-Napoca

Suntem foarte bucuroşi să vă anunțăm că unul dintre cele două premii pentru recunoașterea rezultatelor remarcabile realizate în programului EMBA Off-Campus al Universității Hull de-a lungul perioadei august 2018-iulie 2019 i-a fost acordat lui Alin T. Băiescu, absolvent al grupei 2017-2019 EMBA din Cluj-Napoca. Alin a înregistrat rezultate excelente pe parcursul programului și a absolvit cu calificativul „Distinction”, marcând încheierea acestui parcurs academic cu coordonarea şi publicarea  primului volum colectiv realizat de cursanții programului EMBA în România, volum care cuprinde cele mai bune lucrări de cercetare realizate în ultimii ani de studenții români ai programului EMBA al Universității Hull, institulat "In Search of Tomorrow: Critical Thinking about the Romanian and International Business Environment". 

În prezent, Alin este membru al consiliului de administrație și director comercial al Polaris Medical din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Facultatea de Economie și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Din ianuarie, Alin este reprezentantul comunității de absolvenți în cadrul întâlnirilor boardului TEE. 

Alin a lucrat anterior în industria asigurărilor și a fondat o companie de consultanță în asigurări. A obținut o diplomă în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și doctoratul la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. A publicat cărți și lucrări academice despre asigurări și afaceri în România și a obținut mai multe premii pentru activitatea sa în domeniul asigurărilor. Este autorul unor materiale inovatoare menite să îmbunătățească nivelul de educare al populației din România cu privire la domeniul asigurărilor, lansând primul blog personal din România despre asigurări și afaceri și dezvoltând primele filme de desene animate care au drept scop conștientizarea beneficiilor polițelor de asigurare şi importanța încheierii polițelor de asigurare la timp şi într-o manieră informată. Ultima sa publicație este volumul colectiv pe care l-a coordonat „In Search of Tomorrow: Critical Thinking about the Romanian and International Business Environment”, apărut în 2019 la Presa Universitară Clujeană.

Alin Băiescu: "Sunt mai mult decât încântat să primească acest premiu. Cu toate acestea, consider că în ciuda caracterului nominal al acestei distincții, performanțele mele nu ar fi fost posibile fără suportului oferit de colegii din programul EMBA, fără sprijinul Universității Hull din Marea Britanie și al echipei Transilvania Executive Education din Cluj şi al întregii atmosfere de lucru din cadrul programului. Consider că  sunt dovada vie că un astfel de mediu stimulant din punct de vedere intelectual şi suportiv din punct de vedere emoțional are capacitatea de a debloca potențialul studenților EMBA și de a-i ajuta să crească atât la nivel profesional, cât și personal, și poate să îi ajute să îşi descopere resurse necunoscute care să-i conducă la rezultate deosebite."

Andrew Taylor, Directorul TEE: "Echipa Transilvania Executive Education este mândră de Alin, care a reuşit prin performanțele sale academice să reprezinte dezideratul acestui MBA, de a încurajara dezvoltarea „gândirii interconectate” printr-un program educational livrat la standarde globale. Implicarea sa personală şi efortul depus în cadrul acestui program, atât în activitățile academice cât şi în cele extra-curriculare, combinate cu activitățile de cercetare precum coordonarea editării unui volum colectiv cu cele mai bune eseuri ale studenților sunt un exemplu clar a ceea ce Universitatea Hull numește „leadership responsabil”. Acest premiu reprezintă dovada vie a faptului că spiritul cultivat de Universitatea Hull, acela de a încerca în mod constant să îți depăşeşti limitele şi să ținteşti mereu către lucruri care îți depăşesc așteptările, este îmbrățisat în mod asumat de către studenții noștri."

 

Cum a fost 2019 pentru Transilvania Executive Education

Cum a fost 2019 pentru Transilvania Executive Education

Prin colaborarea cu companii, profesioniști, universitari și experți din întreaga lume, ne propunem să devenim un spațiu care încurajează schimbul constructiv de idei și sa contribuim la consolidarea unui mediu de afaceri rezilient și creativ în Transilvania și România.

În acest sens, eforturile noastre din ultimul an s-au concentrat în direcția conectării mediului de afaceri, comunității academice și a mediului non-guvernamental cu rețeaua noastră de educație executivă prin evenimente și întâlniri stimulative intelectual precum modulele din cadrul programului de Executive MBA, atelierelor de discuții și lansărilor de carte, conferințelor Executive Talks, evenimentelor de networking şi a unui masterclass cu doi dintre cei mai importanți experți globali în știința sistemelor.

Împreună cu principalul nostru partener educațional, Universitatea Hull din Marea Britanie, am organizat în Cluj-Napoca 14 module Executive MBA, care au constat în peste 430 de ore de predare efectuate de profesori și experți ai Universității Hull, cu experiență practică și academică în mediul internațional. În decursul ultimului an ni s-au alăturat 35 de studenți noi în cadrul celor două clase EMBA începute în acest an, în timp ce 20 de absolvenți au finalizat programul după doi ani de studii și pregătire susținută. Am ajuns astfel la o nouă etapă din istoria acestui program, cu peste 130 de oameni de afaceri și antreprenori înscriși și 65 de absolvenți de la lansarea programului în Cluj-Napoca. Cu ajutorul partenerilor noștri, am reușit să oferim 5 burse anul acesta celor care s-au înscris în programul EMBA.  

În efortul nostru de a conecta organizațiile de afaceri, academice și non-guvernamentale din Cluj și România cu rețeaua noastră de educație executivă, am organizat 14 conferințe Executive Talks cu peste 230 de participanți. La acest conferințe au participat în postura de key note speaker profesioniști și lideri importanți din mediul de afaceri local şi international precum: Alin Băiescu - alumni EMBA University of Hull, director comercial la Polaris Medical, Mirela Oprea - proprietar și fondator al Dream Management, Sorin Stan - Managing Director la Fluentech, Nadia Oanea - Specialist Fiscal și Partener la Grant Thornton România, Doru Droscaru - Chief Product Officer la Youkno, Răzvan Drăgoi - Chief Development Officer la Fan Courier, Mircea Hoțoleanu, consultant în managementul afacerilor pentru industria software și fost director al Shared Services Emerson România, Doru Șupeală - alumni EMBA University of Hull, marketer și fondator al școlii de marketing SPOR, Daniel Mihai - director al Proposals Europe pentru Emerson Automation, Andrei Roth - manager Cluj Office UiPath, și Andrew Taylor, director general al Transilvania Executive Education și fondator al Connect CEE, care ne-au provocat să ne gândim la evoluțiile digitale actuale și la viitorul afacerilor și modului de producere a valorii adăugate.

Pe lângă modulele și conferințele Executive Talks organizate în mod regulat, ne-am concentrat eforturile pe articularea dialogului și schimbului de idei dintre comunitatea de afaceri românească şi experții globali prin organizarea de discuții şi întâlniri concentrate asupra transformărilor produse de convergența tehnologiei și a globalizării. În luna iulie am organizat o conferință despre viitorul securității cibernetice în parteneriat cu Evozon, la care l-am avut ca invitat pe Dionysios Demetis, lector în cadrul Facultății de Business a Universității Hull și expert în combaterea strategiilor de spălare a banilor, care ne-a vorbit despre digitalizare și riscurile emergente ale atacurilor cibernetice în cadrul economiei de rețea actuale aflate în plină dezvoltare.

În noiembrie, ne-am concentrat atenția asupra ideii de leadership și strategie, aducând la Cluj-Napoca doi dintre experții de renume in domeniul științei complexității și gândirii sistemice, Yasmin Merali și Dave Snowden, pentru un workshop găzduit in parteneriat cu Steelcase. Evenimentul i-a ajutat pe participanți să dobândească combinația necesară de abilități conceptuale de clasă mondială și capacități organizaționale pentru a construi o organizație adaptativă și rezilientă, aptă să concureze și să exceleze în lumea complexă, interconectată de astăzi. Cei doi au susținut și un atelier de strategie care a abordat nevoile actorilor implicați în îmbunătățirea societății noastre, pentru a planifica și acționa strategic într-un mediu care se schimbă și evoluează rapid, cu provocări în creștere și nevoi complexe.

Mai mult, am organizat o lansare de carte a volumului „People, Place and Global Order. Foundations of a Networked Political Economy”, scris de colegul nostru Andrew Taylor împreună cu Adam Bronstone și publicat de editura Routledge Taylor și Francis Group. Am continuat în această direcție și în cadrul comunității EMBA, unde ne-am bucurat să-i ajutăm pe absolvenții celei de-a treia cohorte la publicarea unei cărți cu cele mai bune eseuri ale lor, carte care reprezinta un cadou pentru comunitatea EMBA: “In Search of Tomorrow. Critical Thinking about the Romanian and International Business Environment” [Cluj-Napoca: Cluj University Press 2019]. Această carte este rezultatul eforturilor combinate ale clasei R3 EMBA, care a adunat în acest volum colectiv unele dintre cele mai bune eseuri și studii de caz scrise în timpul celor 2 ani de studiu ale programului EMBA, pentru a le disemina în cadrul comunității academice și de afaceri din România. Eseurile acoperă o serie de subiecte care variază de la industria asigurărilor si finanțelor, HoReCa, managementul resurselor umane, IT&C, sănătate publică, producție, marketing, gestionarea operațiunilor, mergând până la înființarea de cafenele gourmet sau dezvoltarea de noi mărci pentru piața berii artizanale.

Înțelegem cât de important este să creăm un spațiu care să încurajeze un schimb constructiv de idei și să contribuie la consolidarea unui mediu de afaceri inovativ și creativ, motiv pentru care am organizat primul nostru eveniment la Sibiu, sub forma unui atelier de strategie, menit să faciliteze înțelegerea modificărilor continue din sistemul de creare a valorii economice și sa furnizeze o serie de instrumente analitice instrumentale in îmbunătățirea modelelor de afaceri locale. 

A fost un an grozav și le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul nostru, în special studenților și alumnilor noștri, a căror implicare în dezvoltarea ONG-ului nostru a fost constantă și susținută de-a lungul anilor.

Pentru anul următor intenționăm să continuăm aceste evenimente și activități. Avem de gând să organizăm evenimente de networking și conectare a comunităților de afaceri, să interacționăm cu antreprenorii și companiile din Transilvania și regiunile înconjurătoare si să continuăm seria de discuții și ateliere pe care le-am început în anii trecuți prin aducerea la Cluj și in România a câtorva dintre cei mai cunoscuți și apreciați experți globali, cercetători și manageri de afaceri de succes, care să ne inspire și să ne provoace.

Rămâneți aproape pentru a afla mai multe despre activitățile noastre!

Cea de-a treia generație de cursanți EMBA din Cluj-Napoca va avea ceremonia de absolvire în 15.11.2019

Cea de-a treia generație de cursanți EMBA din Cluj-Napoca va avea ceremonia de absolvire în 15.11.2019

În 15 noiembrie a.c va avea loc în Cluj-Napoca ceremonia de absolvire a celei de-a treia generații de cursanți ai EMBA University of Hull din România. Evenimentul va reuni alumni, cursanții actuali și partenerii singurului program Executive MBA 100% britanic din România.

 

Pentru a celebra reușita absolventilor EMBA, va avea loc o ceremonie de absolvire transmisă în direct pe pagina de Facebook a Transilvania Executive Education începând cu ora 17.00,  iar seara un eveniment de networking. Accesul la cele două evenimente se realizează pe baza de invitație. În luna iulie a.c., toti absolvenții au participat și la ceremonia de absolvire organizată de Universitea Hull în campusul din Marea Britanie.

 

Cea de a treia grupă de absolvenți formată din 19  manageri și antreprenori din România este prima grupa de absolvenți din România care va publica un volum colectiv intitulat „In search of Tomorrow. Critical Thinking about the Romanian and International Business Environment”, care însumează cele mai bune eseuri ale lor, fie ele studii de caz sau planuri de business analizate şi parcurse în cadrul programului. Aceste lucrări valorifică atât experiența practică a studenților, cât și conceptele teoretice învățate la module.  Astfel, această carte este folositoare actualilor studenți care urmează cursurile  programului Executive MBA al Universității Hull fiind un îndrumar, un sistem de referință la care se pot raporta atunci când doresc să obțină aprecieri maxime din partea profesorilor Universitatii Hull şi pe care îl pot utiliza pentru a finaliza cu succes proiectele de cercetare aferente fiecărui modul studiat. Dar se adreseaza și studenților din cadrul universităților clujene, care pot astfel să studieze lucrări scrise de practicieni din diverse zone de afaceri: IT, bancar, energie, inginerie, mediul antreprenorial. Lansarea cărții va avea loc în cadrul evenimentului de networking organizat după ceremonia de absolvire.

 

În Cluj-Napoca, şcoala de business a fost lansată în 2015, printr-un parteneriat între The University of Hull, Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania şi Electrogrup. Transilvania Executive Education, organizația care derulează programul în România, este susținută de Emerson, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Programul este acreditat internațional de The Association of MBAs și de The Association to Advance Collegiate Schools of Business. În prezent, la EMBA The University of Hull studiază peste 60 de manageri și antreprenori români și străini, din top și middle management.

 

Despre partenerii EMBA University of Hull

  • Asociația Transilvania Executive Education este o asociaţie non-profit al cărui rol este gestionarea EMBA-ului 100% britanic, derulat în Cluj-Napoca.
  • University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie. Portofoliul său cuprinde 50 de specializări, printre care management, medicină, ştiinţe sociale şi umaniste, arte etc. Anual, peste 20.000 de studenţi urmează cursurile University of Hull.
  • Universitatea Babeş-Bolyai: Înfiinţată în anul 1581, Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiţie în educaţie, cercetare şi deservirea comunităţii locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din ţară, având mai mult de 44600 de studenţi înscrişi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză, franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universităţi din România din punctul de vedere al calităţii programelor sale.
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este o universitate de elită a României, reprezentând un pol de excelență academică și științifică, unanim recunoscută în plan regional, naţional şi internațional. Structura complexă conferă universității noastre o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, brandul UTCN fiind de fapt brandul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României.
  • Banca Transilvaniaeste cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. BT are peste 8.000 de angajaţi, 500 de sedii şi peste 3 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este cel mai valoros brand românesc, conform Brand Finance 2019.
  • Electrogrup:Cu o experienţă de peste  22 de ani, Electrogrup furnizează soluții complete de infrastructură energetica, de telecomunicatii, construcții industriale și civile și smart-city, la nivel național și internațional. Compania face parte din grupul E-INFRA, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România, care cuprinde 5 companii și peste 600 de angajati, cu o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane euro.
  • Emerson este o companie de tehnologie și inginerie, fondată în 1890 în St. Louis, Missouri, USA care creează soluții inovatoare pentru clienții săi cu un impact major asupra unor domenii critice ale vieții precum: combaterea risipei alimentare, confortul locuințelor, IIoT, energie regenerabilă sau folosirea eficientă a resurselor naturale. Prezența Emerson în Cluj-Napoca din 2006, susține o gamă extinsă a operațiunilor companiei la nivel european și global - automatizare și inginerie mecanică, tehnologia informației, dezvoltare de software, achiziții, logistică, planificare strategică, finanțe, resurse umane, marketing, customer care și producție. Campusul din Cluj are 3 centre europene de afaceri multi-disciplinare și 8 unități de inginerie și producție, peste 2600 de angajați și o cifră de afaceri de 219 milioane USD estimată pentru perioada octombrie 2018 - septembrie 2019.



Noi cursanți se alătură programului Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca

Noi cursanți se alătură programului Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca

Începând de azi, programul Executive MBA University of Hull va avea 10 noi cursanți. Pentru prima dată de când derulăm acest program în Cluj-Napoca, am deschis înscrierile pentru a doua oară în decursul acestui an, ajungând astfel la aproximativ 40 de persoane care învață în Cluj-Napoca, după modulul britanic oferit de University of Hull.

 

Programul își propune să contribuie la dezvoltarea comunității de afaceri locale și să faciliteze înțelegerea dinamicilor mediului de afaceri global prin educație de calitate bazată pe dezvoltarea și aplicarea gândirii critice și asociative într-unul dintre cele mai diverse și dinamice orașe din România: Cluj-Napoca. Procesul de educație executivă dezvoltat și practicat de Universitatea Hull prin acest program se bazează pe crearea de rețele și colaborare, atât prin comunitatea de alumni, cât și prin profesorii, experții globali și expertiza educațională pe care aceștia o aduc la Cluj-Napoca în cadrul modulelor și a evenimentelor organizate aici.

 

Cei care se alătură programului au experiență în domenii precum automotive, IT, financiar-bancar, servicii de business, provenind atât din Cluj-Napoca, cât și Sibiu, Brașov sau Baia-Mare. Acești cursanți vor finaliza cursurile programului în ianuarie 2022 după parcurgerea celor 12 module și realizarea unei dizertații.

 

Școala de business din Cluj-Napoca a fost lansată în 2015 de University of Hull din Marea Britanie alături de Universitatea Babeș-Bolyai, Banca Transilvania și Electrogrup. Transilvania Executive Education, organizația care derulează programul în România, este sprijinită în acest demers de Emerson, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC)

Sesiune gratuită EMBA despre Inovație, Creativitate si Antreprenoriat

Sesiune gratuită EMBA despre Inovație, Creativitate si Antreprenoriat

Aceasta este ultima șansă din această toamnă de a participa la o sesiune gratuita și de a te familiariza cu structura și modul de livrare al Executive MBA-ului nostru. Următorul modul disponibil este Innovațion, Creativity & Enterprise (6-8 septembrie), un subiect care ar trebui să fie pe agenda fiecarei afaceri. Alatura-te cursantilor nostri și afla de la Claire Williams, profesor al Universitatii Hull si director al Parteneriatului Universității Hull cu Hong Kong (SPACE HKU),cum sa folosesti aceste 3 elemente in activitatea zilnica de manager. Locurile sunt limitate, asa ca asteptam mailul tau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana in 5 septembrie.

Claire este lector și formator senior experimentat, creativ, care s-a bucurat în ultimii zece ani (în nicio ordine specială) de cercetare, editare de carte, îndrumare, supervizare, proiectare curriculară, instruire și predare. Anterior a lucrat în marketing și vânzări internaționale. Domeniu de expertiză: managementul talentelor, excelență în predare, livrare combinată.

Studiind acest modul, studenții noștri vor înțelege natura și relațiile dintre creativitate, inovație și comportamentul antreprenorial. Aplicarea teoriilor referitoare la susținerea creativității și inovării într-o serie de contexte și analizarea critică a proceselor prin care creativitatea, inovația și antreprenoriatul pot fi gestionate, vor fi subiectul modulului de 3 zile din Cluj-Napoca. Scopul acestui modul nu este doar de a vorbi despre creativitate – scopul este de a dezvolta o abordare mai creativă a diferitelor tipuri de probleme, astfel, vom parcurge pași de soluționare a unei probleme folosind tehnici creative de învățare activă: vizualizare (desen; folosirea hărților minții); povestire (identificarea călătoriei a ceea ce se întâmplat când apare o problemă); ilustrare / exemplu folosind arta filmului.

Speakerul nostru de la acest modul este Sorin Stan, Director la Fluentech SRL. Talk-ul va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, începând cu ora 11.30. Vă rugăm să vă înregistrați aici pentru participare.

Sorin este un antreprenor și consultant IT, căruia îi place să digitalizeze companiile și să le ajute să găsească noi metode de îmbunătățire. A absolvit un MBA în Bucuresti iar în ultimii ani a participat la grupul nostru de lectură Teach Yourself Business, început cu Andrew Taylor, directorul general TEE, aici in Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre eveniment pe pagina noastră de facebook. 

Următoarea grupă de cursanți va începe cursurile în 17 octombrie. Mai multe detalii despre înscriere găsiți pe pagina de admitere de pe website.

EMBA University of Hull Cluj, la a treia generație de absolvenți

EMBA University of Hull Cluj, la a treia generație de absolvenți

Comunicat de presă

A treia generație EMBA University of Hull va absolvi astăzi cursurile școlii de business 100% britanice din Cluj-Napoca, ocazie cu care este organizată o ceremonie în Hull, în Marea Britanie. Evenimentul va putea fi urmărit live pe site-ul Universității Hull, începând cu ora 18.30. Festivitatea va fi urmată de o ceremonie similară în România, în noiembrie a.c., în Cluj-Napoca.

Absolvenții au avut ocazia să parcurgă, în decursul a 2 ani, 12 module, dintre care unul a avut loc în Marea Britanie, la The University of Hull. Cursurile au fost susținute de profesori internaționali de la aceeaşi universitate. Diploma de absolvire este internaționlă, acordată de University of Hull. Grupa de absolvenți este formată din 18 persoane care au poziții de top şi middle management în domenii precum: financar-bancar, inginerie, tehnologie, IT, construcții, educație, medicină, consultanță etc.

Dr. Andrew Taylor, directorul Transilvania Executive Education, declară: “Suntem foarte mândri de cea de a treia grupă a programului EMBA din Cluj-Napoca. Studenții au avut ocazia ca pe parcursul şcolii să ajungă în Bahrain, Marea Britanie şi Singapore – unde EMBA-ul susține, de asemenea, cursuri – și au adus o abordare internațională în cadrul grupei. Suntem foarte mândri de eforturile și realizările lor în contextul unui program de excelență recunoscut la nivel mondial. Ei au fost cu adevarat o sursă de inspirație pentru toți cei care au intrat în contact cu ei.”

Alin Băiescu, unul dintre absolvenții acestei grupe, afirmă: “În timpul modulelor EMBA am avut acces la o gamă largă de instrumente: teorii economice, strategii de management, cunoștințe valoroase ale profesorilor noștri și experiențele profesionale ale colegilor noștri. Am avut cu toții șansa de a selecta orice ingredient pentru îmbunătățirea activităților noastre de afaceri sau manageriale. Acum vine timpul să le aplicăm. Trebuie să decidem care teorie economică, instrumentul financiar sau strategie managerială să se aplice, în ce proporție, când și în ce context. Managerul trebuie să facă toate acestea cu (aproape) niciun sprijin extern pentru că pe deplin responsabil pentru toate acțiunile şi, în plus, pentru rezultatul final. Iar așteptările nu sunt deloc mici”.

Programul EMBA este acreditat internațional de The Association of MBAs şi de The Association to Advance Collegiate Schools of Business. Din acest an, programul are două specializări, General EMBA şi Tech EMBA, iar în funcție de acestea cursurile sunt: management general, mediul internațional de afaceri, consultanță, managementul proiectelor, economie, respectiv managementul infrastructurii, securitate cibernetică, managementul sistemelor software şi inovație.

În Cluj-Napoca, şcoala de business a fost lansată în 2015, printr-un parteneriat între The University of Hull, Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania şi Electrogrup. Transilvania Executive Education, organizația care derulează programul în România, este susținută de Emerson, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mai multe informații pe www.teecluj.ro

EMBA University of Hull

Despre partenerii EMBA University of Hull:

  • Asociația Transilvania Executive Education este o asociaţie non-profit al cărui rol este gestionarea EMBA-ului 100% britanic, derulat în Cluj-Napoca.
  • University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie. Portofoliul său cuprinde 50 de specializări, printre care management, medicină, ştiinţe sociale şi umaniste, arte etc. Anual, peste 20.000 de studenţi urmează cursurile University of Hull.
  • Universitatea Babeş-Bolyai: Înfiinţată în anul 1581, Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiţie în educaţie, cercetare şi deservirea comunităţii locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din ţară, având mai mult de 44600 de studenţi înscrişi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză, franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universităţi din România din punctul de vedere al calităţii programelor sale.
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este o universitate de elită a României, reprezentând un pol de excelență academică și științifică, unanim recunoscută în plan regional, naţional şi internațional. Structura complexă conferă universității noastre o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, brandul UTCN fiind de fapt brandul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României.
  • Banca Transilvaniaeste cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. BT are peste 8.000 de angajaţi, 500 de sedii şi peste 3 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este cel mai valoros brand românesc, conform Brand Finance 2019.
  • Electrogrup:Cu o experienţă de peste  22 de ani, Electrogrup furnizează soluții complete de infrastructură energetica, de telecomunicatii, construcții industriale și civile și smart-city, la nivel național și internațional. Compania face parte din grupul E-INFRA, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România, care cuprinde 5 companii și peste 600 de angajati, cu o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane euro.

Contact presă:

UBB: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | BT: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Universitatea Tehnică: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sesiune gratuita – Complexity & Network Thinking

Sesiune gratuita – Complexity & Network Thinking

Începem luna iulie cu un nou modul în cadrul programului de Executive MBA derulat de Universitatea Hull în Cluj. Modulul de Complexity and Network Thinking va fi predat de dr. Dionysios Demetis, şi va pune în discuție dintr-o perspectivă interdisciplinară tranziția la economia de rețea şi de scară și noul rol al tehnologiei în afaceri și în economie. Modulul abordează subiecte precum managementul cunoașterii în organizații, transformările produse de rețelele sociale și rețelele cibernetice, tranziția de la sistemul bancar centralizat la sistemul blockchain, schimbările în crearea de conținut și cunoaştere, dezvoltarea sistemelor adaptive complexe și schimbările produse de convergența tehnologiei și globalizării. Modulul îşi propune să-i ajute pe studenți să îşi dezvolte gândirea critică şi asociativă într-un mod aplicat, în care eforturile analitice şi cunoştințele teoretice se vor interesecta cu dezvoltarea competențele tehnologice şi înțelegerii complexității rețelelor şi economiei de rețea. Cursurile vor avea loc între 4 şi 7 iulie.

Pentru cei interesați să se alăture programului nostru, aceasta este o foarte bună oportunitate de a participa pentru 3 ore la o sesiune gratuită și de a se întâlni cu profesorii Universității Hull și cu studenții noștri. Dacă sunteți interesați să fiți studenți EMBA pentru câteva ore, vă rugăm să vă înregistrați pentru o sesiune gratuită la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Extinderea internetului și progresele realizate în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor au transformat profund sistemul economic global. Apariția economiei de rețea și economiei de scară a avut pentru multe sectoare economice un puternic efect disruptiv, schimbând în mod fundamental felul în care sistemul economic global creează valoare, reorganizând ierarhia principalilor actori economici şi structura lanțurilor de producție. Inteligența artificială și sistemele complexe au preluat multe dintre sarcinile şi activitățile realizate până acum de oameni obligând sectoare întregi de activitate şi modele de afaceri să se reinventeze şi să se reorganizeze. Toate acestea promit să aibă un impact profund asupra realității noastre socio-economice şi asupra sistemului social şi economic atât la nivel global dar şi național şi local, penetrând rapid în societățile noastre. Aceste evoluții generează oportunități dar și presiuni la adresa instituțiilor şi organizațiilor din sectorul public și privat, promițând să schimbe economia şi societatea aşa cum le cunoaştem. Felul în care luăm decizii şi felul în care ne construim strategiile de acțiune este puternic influențat de aceste noi contexte de oportunitate şi de aceste transformări sistemice importante.

Cel care ne va ajuta să navigăm prin toate aceste probleme complexe este Dr. Dionysios Demetis, lector în cadrul Școlii de Business, Drept şi Ştiințe Politice a Universității Hull (Regatul Unit al Marii Britanii) și membru al Centrului Universitar de Studii ale Sistemelor, care este de asemenea implicat activ şi în proiecte de predare și cercetare în cadrul Institutului Geolab de la Universitatea Ionică în Corfu și la școala de drept Thomas Jefferson din San Diego, California. Este licențiat în Fizică și are o diplomă de masterat și un doctorat în domeniul Sistemelor informatice, fradudelor bancare şi spălării de bani (AML) de la London School of Economics. Este deseori invitat să țină prelegeri la Conferința Internațională privind Criminalitatea Economică de la Universitatea Cambridge și co-președinte al Conferinței Anuale de Securitate organizate în Las Vegas, Nevada.

Cercetările sale despre AML și risc au fost prezentate în lista de lecturi obligatorii a Organizației Națiunilor Unite, în timp ce lucrarea sa privind „Creșterea datelor și consecințele spalării banilor” a câștigat premiul Emerald Highly Commended din Journal of Money Laundering Control. Domnul Dionysios Demetis este autorul a două cărți: „Prima greșeală a științei” (care explorează crearea paradoxurilor epistemologice), publicată de Bloomsbury Academic și „Tehnologia și spălarea banilor: o teorie a sistemelor bazate pe risc” publicată de Edward Elgar. A participat în numeroase proiecte de cerecetare finanțate de Comisia Europeană și a coordonat Grupul de coordonare a viitorului identității pentru societatea informațională (FIDIS), un proiect de 6 ani, finanțat de UE, care a reunit 25 de parteneri din domeniul academic şi al industriilor informatice din întreaga UE, inclusiv Microsoft și IBM.

Acest modul va fi legat de alte două evenimente care abordează impactul tehnologiei și al globalizării asupra societății noastre actuale și asupra sistemului nostru economic. În data de 3 iulie, vom avea primul talk din cadrul programului de Tech EMBA.

“A crystal ball reveals the future of cybersecurity! Winter is Coming!” este subiectul evenimentului din 3 iulie de la ora 17.30, organizat la sediul companiei Evozon. Prezentarea v-a fi susținută de domnul Dionysios Demetis, care va explora unele dintre cele mai fundamentale tranziții care au loc în cadrul ecosistemului informatic examinând trecutul, prezentul și potențialul viitor. În timp ce discuția explorează securitatea sistemelor informatice, provocările manageriale și socio-tehnice, domnul Demetis va introduce elemente referitoare la schimbarea fundamentală care are loc în luarea deciziilor între oameni și tehnologie, dar și ce înseamnă această schimbare pentru viitorul securității cibernetice. Discuția este destinată profesioniștilor sau celor pasionați de mediul de business. Participarea este gratuită, dar vă rugăm să vă înregistrați aici pentru a vă rezerva un loc în sală.

Cel de-al doilea eveniment, un Executive MBA Talk, va avea loc vineri, 5 iulie, de la ora 17:30 la Cluj Hub şi va fi prezentat de Doru Droscaru, director de produs la Youkno. Titlul prezentării sale este „Folosirea gândirii asociative şi a rețelelor pentru a construi echipe de neoprit” și va aborda felul în care folosim rețelele ca instrumente de lucru, de învățare și colaborare, interogând potențialul acestora de a îmbunătăți performanțele echipelor și nivelul de implicare si angajament al angajaților și clienților externi. Doru este un designer de produs cu multă experiență în dezvoltarea de aplicații, finalist al Festivalurilor de Tehnologie de la New York, cu numeroase premii la activ pentru activitatea în publicitate pe care a dobândit-o în cadrul DDB. Cel mai recent, Doru a jucat un rol cheie în reconstruirea aplicației Keek cu câteva luni înainte ca societatea pentru care lucra sa fie achiziționată într-un proces de fuziune. Evenimentul este gratuit, dar vă rugăm să vă înregistrați aici. Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lansare de carte: People, Place and Global Order: Foundations ...

Lansare de carte: People, Place and Global Order: Foundations ...

Ne bucurăm să vă invităm pe 4 iulie la lansarea celei mai noi cărți a lui Andrew Taylor, volum co-autorat împreună cu Adam Bronstone, publicată de Routledge, Taylor și Francis Group.

Pe parcursul acestui eveniment, autorii se vor angaja cu publicul într-o discuție provocatoare despre economia de rețea și despre construirea unui nou model economic care să poată crește productivitatea și competitivitatea într-un mod mai durabil și mai incluziv.

Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente organizate de echipa Transilvania Executive Education prin care încercăm să aducem în cadrul comunității de afaceri din România experți de talie globală care să ne pună în contact cu cele mai importante idei şi discuții concentrate în jurul transformărilor produse de convergența tehnologiei și a globalizării.

Evenimentul va avea loc la Cluj Hub, Sala Albastră de la ora 19.00.

Despre carte

Volumul „People, Place and Global Order: Foundations of a Networked Political Economy” discută modul în care convergența tehnologiei și a globalizării schimbă și perturbă relațiile socio-economice prin schimbări profunde ale modului de producere a valorii economice. Aceste schimbări definesc evoluția economiei globale, care se îndreaptă rapid spre un nou model de economie de scară, structurat în jurul accesului la informații și al capacității de captare, stocare și exploatare a datelor în moduri care generează  plusvaloare economică și avantaj competitiv la nivel global. Acest sistem economic este diferit de modelele economice din trecut, care erau mult mai ancorate în societățile locale și conectate de actori economici și instituționali naționali.

Economia digitală și de rețea câștigă teren și transformă procesele de producție și relațiile economice așa cum le cunoșteam cândva. Producția, consumul și alegerea politică sunt transformate și remodelate prin convergența schimbărilor tehnologice și a globalizării. Astfel de transformări penetrează rapid în societățile noastre și le afectează profund, generând schimbări pe scară largă cu un puternic impact asupra statului nostru socio-economic și asupra percepției noastre asupra lumii și mediului economic, destabilizând existența celor care sunt mai puțin pregătiți să facă competiției globale  și mai puțin dispuși să accepte schimbarea și inovația tehnologică.

Pentru a înțelege și a analiza aceste transformări, autorii ne propun o nouă conceptualizare și o nouă perspectivă analitică asupra economiei globale și a ordinii sociale. Andrew Taylor și Adam Bronstone renunță la clivajele ideologice și sociale clasice pentru a explica aceste procese sociale și economice, construind un model care transgresează vechea conceptualizare a societății în funcție de clase socio-economice. Folosind un limbaj accesibil în mod deliberat pentru studenți și publicul general, autorii readuc în discuție modele inovatoare din punct de vedere social ale organizării economice din secolul al XIX-lea pentru a propune un nou model care să reorienteze acest nou sistem economic spre o formă care să pună în primul plan binele comun și bunăstarea societății.

Despre autori

Dr. Andrew Taylor este absolvent al Universității din Hull și a obținut titlul de doctor în cadrul Universității din Cardiff. A fondat firma de consultanță Connect CEE in anul 2000. De asemenea, a contribuit la aducerea programului Executive MBA al Universitatii Hull în România în 2014 (program derulat prin Transilvania Executive Education) activând încă de atunci în mai multe proiecte de educație executivă. A lucrat extensiv în proiecte de consultanță în Europa Centrală și de Est și mai ales în România în ultimele două decenii.

Dr. Adam Bronstone, este absolvent al Universității din Manitoba, a urmat un program de masterat la Universitatea din York și a obținut titlul de doctor în cadrul Universității din Hull. Este lector în cadrul facultății de la Universitatea Wingate, unde predă economie politică comparată, concentrându-se asupra provocărilor tehnologiei și globalizării în țările occidentale. Adam a dobândit o vastă experiență în industria de consultanță și a petrecut timp în dezvoltarea economică pentru o cameră de comerț metropolitană din Statele Unite și un centru de cercetare în domeniul transporturilor și transporturilor din Canada. A publicat trei cărți.

Înregistrare

Participarea este gratuită, dar este necesară înregistrarea în avans. Vă rugăm să vă înregistrați aici.  Vă oferim posibilitatea de a pre-comanda cartea (ebook sau hardcopy). Vă rugăm să verificați formularul de înregistrare pentru detalii suplimentare.

Agenda evenimentului

19.00-19.30: Primirea participanților

19.30-19.35: Deschiderea sesiunii de evenimente: Cine sunt autorii & de ce acest eveniment la Cluj

19.35-20.15: Prezentarea cărții – Andrew Taylor și Adam Bronstone

20.15-20.30: Întrebări și răspunsuri și sesiuni de autografe

20.30-22.00: Recepție cu băuturi și aperitive

Alte informații

In timpul evenimentului se vor face fotografii. Participanților li se va cere să semneze un formular de consimțământ inaine de a intra in sala. Va rugam sa verificați politica de confidențialitate. 

Evenimentul se va desfasura în limba engleză.

Viitorul Securității Cibernetice, eveniment Tech Executive MBA

Viitorul Securității Cibernetice, eveniment Tech Executive MBA

În data de 3 iulie vă invităm la primul eveniment Tech organizat ca parte a programului de Tech Executive MBA, unde altundeva decât în inima IT-ului românesc, orașul Cluj-Napoca. Echipa Transilvania Executive Education își concentrează eforturile de a aduce mai aproape de comunitatea de afaceri din România experți din întreaga lume pentru a facilita schimbul bunelor practici și al discuțiilor concentrate asupra transformărilor produse de convergența tehnologiei și a globalizării.

Despre eveniment

A crystal ball reveals the future of cybersecurity! Winter is Coming!” este subiectul evenimentului din 3 iulie de la ora 17.30, organizat la sediul companiei Evozon. Prezentarea v-a fi susținută de domnul Dionysios Demetis, lector la University of Hull și membru al University Centre for Systems Studies (UK).

Domnul Demetis va explora unele dintre cele mai fundamentale tranziții care au loc în cadrul ecosistemului informatic examinând trecutul, prezentul și potențialul viitor. În timp ce discuția explorează securitatea sistemelor informatice, provocările manageriale și socio-tehnice, domnul Demetis va introduce elemente referitoare la schimbarea fundamentală care are loc în luarea deciziilor între oameni și tehnologie, dar și ce înseamnă această schimbare pentru viitorul securității cibernetice.

Discuția este destinată profesioniștilor sau celor pasionați de mediul de business. Participarea este gratuită, dar vă rugăm să vă înregistrați aici pentru a vă asigura locul.

Despre speaker:

Dionysios Demetis, PhD, este profesor la Facultatea de Business a University of Hull din Marea Britanie și membru al University Centre for Systems Studies, fiind implicat activ în proiecte de predare și cercetare în cadrul Institutului Geolab de la Ionian University din Corfu și la Școala de Drept Thomas Jefferson din San Diego, California. Are o pregătire în domeniul fizicii, o diplomă de masterat și un doctorat în Anti-Money Laundering (AML) and Information Systems de la London School of Economics. Este un invitat frecvent al Simpozionului Internațional privind Criminalitatea Economică de la Cambridge University și co-președinte al Conferinței Anuale de Securitate din Las Vegas, Nevada.

Cercetările sale despre AML și riscurile AML au fost prezentate în bibliografia selectată a Organizației Națiunilor Unite, în timp ce lucrarea sa privind „Data Growth and the Consequences to Anti-Money Laundering” a câștigat premiul Emerald Highly Commended din Journal of Money Laundering Control.

Este autorul a două cărți: “Science’s First Mistake” (care explorează crearea paradoxurilor epistemologice), publicată de Bloomsbury Academic și „Technology and Anti-Money Laundering: A Systems Theory and Risk-Based Approach”, publicată de Edward Elgar. A fost co-autor la un număr mare de cercetări din cadrul Comisiei Europene și a fost coordinator în proiectul Steering Group of the Future of Identity for the Information Society (FIDIS), un proiect de 6 ani, finanțat de UE, cu 25 de ani participanți academici și din industrie din întreaga UE, inclusiv Microsoft și IBM.

Eveniment susținut de Evozon

Evozon este o companie de dezvoltare software și consultanță din Cluj-Napoca, cu peste 500 de specialisti în domeniul IT. Tehnologiile lor preferate sunt Java, .Net, PHP, Node.js, JavaScript, C ++, Python și React Native, utilizate împreună cu propriile framework-uri de dezvoltare rapidă, comerciale și open-source. Dezvoltă sisteme software dedicate și oferă consultanță în UX, eCommerce, publicații, aplicații mobile, management de cloud, e-Learning, știri, telecom, marketing, industrial, travel, logistică și multe altele. Excelența, tehnica și spiritul antreprenorial îi fac partenerul ideal pentru dezvoltarea de produse soft în diverse industrii.

Mai multe detalii: https://www.evozon.com/

Despre Transilvania Executive Education

Transilvania Education Executive reprezintă un parteneriat între mediul academic și cel de business și derulează programele educaționale oferite celor cu experiență în management și antreprenoriat.

Executive MBA University of Hull consolidează și dezvoltă abilitățile participanților pentru roluri principale de conducere, într-o serie de contexte organizaționale. Programul oferă instrumentele și noțiunile necesare care permit participanților să identifice și să gestioneze problemele organizaționale într-o manieră creativă, etică și sustenabilă. Începând cu anul 2019, EMBA are 2 specializari: General Management & Technology Management.

Specializarea General Management adresează natura complexă și ambiguă a lumii moderne prin module ce abordează inovația, creativitatea și întreprinderea, afacerile internaționale și managementul proiectelor.

Specializarea Technology Management se adreseaza celor care conduc într-un context tehnologic, incluzând module care examinează managementul infrastructurii, securitatea cibernetică și adaptabilitatea organizațională, alături de sistemele de întreprindere și inteligență economică.

Pentru mai multe detalii accesați www.teecluj.ro sau email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Sesiune gratuită EMBA despre Project Management

Sesiune gratuită EMBA despre Project Management

Te așteptăm luna aceasta să încerci una din sesiunile gratuite din cadrul următorului modul, pentru a descoperi ce are de oferit programul Executive MBA University of Hull și a fi informat atunci când decizi să te înscri într-un astfel de program! Următorul modul de Managementul Proiectelor are loc în perioada 23-26 mai. Participă la dezbateri interesante, studii de caz, discuții și networking prin înscrierea la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Despre modul:

Evaluarea și aplicarea principiilor de management al proiectelor în diverse contexte se dovedește a fi o abilitate cheie de stăpânit pentru cei ce vor să reușească să atingă succesul atât pe plan personal cât și în cadrul unei companii.

Modulul de Managementul Proiectelor are loc în perioada 23-26 mai și se axează pe discutarea și evaluarea planificării de proiect și analizarea critică a problemelor contemporane în managementul proiectelor. Participanții vor dobândi o înțelegere a modului în care managerii de proiect abordează și rezolvă problemele prin cercetare, studiu și practică, precum și problemele cheie care afectează practica proiectelor și a comunităților globale, naționale și locale. Distincția acestui modul provine din modul în care integrează aspectele filozofice, etice și metodologice relevante pentru managementul proiectelor în afaceri. Modulul este conceput pentru a încuraja o abordare reflexivă a conducerii, ajutând participanții să fie manageri de proiect de succes.

Profesorul care se alătură ca tutore al acestui modul este dr. Ashish Dwivedi, liderul modulului de Complex Project Management livrat în cadrul programului de Executive MBA în Marea Britanie, Bahrain, Hong Kong și Singapore. El a fost investigatorul principal pentru o serie de proiecte de cercetare finanțate recent, printre care „Crearea lanțurilor de aprovizionare agricolă durabile”, „Educația întreprinderilor sociale” și „Rețeaua de comunicare și diseminare pentru practicieni, utilizatori de servicii și mediul academic pentru crearea lanțurilor de aprovizionare agricole durabile”. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în șase cărți editate, 11 articole, 9 capitole de carte și 22 de lucrări de conferință.

Modulul va include o nouă ediție de Executive Talk, avându-l ca invitat pe Răzvan Drăgoi, Chief Development Officer la FanCurier. Răzvan are experiență în managementul dezvoltării afacerilor, proiecte noi, inovație și educație, alături de o vastă expertiză în managementul strategiei de afaceri, antreprenoriat, intrapreneurship și start-up-uri. Discuția va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 14:00. Participarea este gratuită, dar înregistrarea este necesară aici: https://forms.gle/xgtMKxmhh59i61ebA

Operațiuni și chain management. Sesiune gratuita EMBA & Executive Talk

Operațiuni și chain management. Sesiune gratuita EMBA & Executive Talk

sesiune gratuita de 3 ore in cadrul unui modul EMBA va poate oferi

Managementul resurselor umane. Sesiune gratuita și discuții

Managementul resurselor umane. Sesiune gratuita și discuții

Odată cu crearea condițiilor pentru dezvoltarea unei economii de piață și a integrării

International Business. Sesiune gratuita & Executive MBA Talk

International Business. Sesiune gratuita & Executive MBA Talk

Economia românească a cunoscut o globalizare accentuată în ultimele două decenii

Aproape 30 de manageri şi antreprenori încep ...

Aproape 30 de manageri şi antreprenori încep ...

Aproape 30 de manageri şi antreprenori încep cursurile programului EMBA University of Hull din Cluj-Napoca

Managementul strategic. Sesiune gratuita EMBA

Managementul strategic. Sesiune gratuita EMBA

Care e strategia ta și a afacerii tale pentru 2019?

Contactați-ne:

+40 747 752 825

Termeni si condiții