Cum a decurs procesul de evaluare în cadrul competiției pentru una din cele 4 burse EMBA

Competiția pentru una dintre cele 4 burse parțiale oferite de Banca Transilvania și Evergent Investments la TEE Executive MBA a adunat anul acesta 17 aplicații care au intrat într-un proces complex de evaluare în care au fost implicați alumni ai programului Executive MBA, reprezentanți ai celor doi sponsori, profesori din cadrul programului dar și reprezentanți ai mediului de afaceri.

 

Cele mai bune 10 aplicații au fost selectate pentru evaluarea finală, etapă urmată de interviuri online cu fiecare candidat finalist. Am punctat credibilitatea, inovația și viabilitatea planului de afacere, originalitatea și argumentele aduse în cadrul eseului, calitatea scrisorii de recomandare, iar pentru experiența profesională am punctat complexitatea rolului, implicarea socială, experiența educațională, dar și rolulul business-ului în societate.

O atenție suplimentară am oferit-o interviurilor cu cei mai buni 10 candidați, acolo unde i-am cunoscut pe finaliști, am aflat motivația din spatele ideii de a se înscrie în acest program și povestea parcursului lor profesional.

 

Le mulțumim membrilor comisiei de evaluare pentru implicarea avută în acest process. Am avut alături de noi lideri din diverse domenii care zi de zi identifică și evaluează talente și afaceri care devin staruri ale mediului de business din România. Câteva rânduri despre experiența din acest rol: 

 

- Andrew Taylor, Directorul programului TEE Exec. MBA: „În fiecare an primim aplicații tot mai interesante, foarte bine scrise, cu atenție la detalii care ne fac să credem că cei care le scriu își doresc să câștige. Ce urmărim cu interes? Vrem să vedem rezultate bune în afaceri, dar și dorința de învățare și implicare socială, recomandări detaliate și eseuri bine scrise de candidații care sunt la curent cu contextul geopolitic și înțeleg imaginea de ansamblu a unui business. Interviurile ne-au oferit ocazia să trecem dincolo de informațiile scrise și să aflăm poveștile candidaților, pasiunile lor și mai ales de ce vor să studieze un Executive MBA alături de noi. 

 

- Alina Maria Negru, EMBA, Director General Emerson Cluj și alumna a programului Executive MBA: Mă bucur că am avut șansa să citesc aplicațiile candidaților pentru bursele Executive MBA, a fost o experiență interesantă. Am fost impresionată de răspunsurile la întrebarea din eseu legată de provocările pentru 2023, provocări la care cu siguranță câștigătorii vor găsi răspunsuri prin studierea acestui program. Felicitări tuturor celor care s-au înscris, apreciez efortul depus în redactarea aplicației. Cu siguranță a fost un exercițiu interesant, iar pasiunea și implicare s-a văzut.”

 

- Aurel Bernat, CEO BT Assets Managements, alumnus al programului Executive MBA și profesor al modulului Economie și antreprenoriat în cadrul programului TEE Exec. MBA: M-am bucurat să fac parte din comisia de evaluare a aplicațiilor din acest an. A fost o plăcere să văd CV-uri și planuri de afaceri extrem de bine pregătite de la candidați cu experiență solidă. Am văzut planuri de afaceri pe care sper ca cei patru câștigători le vor dezvolta în cadrul programului.”

 

- Catalin Iancu, Director general adjunct al EVERGENT Investments, partener al programului din 2015 și sponsorul celor două burse parțiale: Am remarcat încă din start o abordare detaliată și riguroasă a criteriilor de departajare. Parcurgerea planurilor de afaceri ale candidaților a fost o experiență particulară. Diversitatea backgroundurilor s-a reflectat din plin în intervalul de idei, dar și în formularea sau susținerea lor. Mai mult decat atat, am remarcat entuziasmul candidaților și dorința evidentă de a-și continua educația antreprenorială.”

 

- Ioan Alin Nistor, conferențiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai, alumnus al programului Executive MBA și profesor în cadrul modulului de Finante și contabilitate pentru manageri al TEE Exec. MBA: Fiecare generație aduce ceva în plus, este mai matură atât din punct de vedere educațional, cât și din perspectiva dezvoltării profesionale și a spiritului antreprenorial. Ideile de afaceri structurate în planurile prezentate vin cu idei inovatoare sau îmbunătățiri de procese demne de a fi luate în considerare de companii. A fost o reală plăcere să particip la procesul de selecție și să observ, de asemenea, profesionalismul candidaților în abordarea realităților din mediul economic actual. Îi felicit pe toți și abia aștept să ne vedem în sala de curs, precum și în mediul de business.”Cei 4 câștigători vor fi anunțați în 9 decembrie, și vor face parte din cea de-a 9-a generație de cursanți Executive MBA din Cluj!