De ce să aplici pentru un program Executive MBA în Cluj-Napoca?

Dezvoltarea carierei, oportunitățile internaționale, comunitatea de business din cadrul programului sunt doar câteva dintre avantajele studierii unui program Executive MBA. Cu atât de multă informație la un click distanță și cu un program încărcat la muncă, suntem conștienți de nevoia unui program educațional structurat și adaptat transformărilor din mediul de business.

TEE Executive MBA este organizat în 12 module predate față-în-față o dată la 6 săptămâni (joi - duminică, timp de 36 de ore) de experți internaționali și români cu experiență atât în mediul academic cât și în cel de business. Noul program Executive MBA acreditat de Universitatea Buckingham va începe în februarie 2022. Detalii despre module și competiția de burse deschisă până în 27 decembrie se găsesc pe website-ul teecluj.ro la secțiunea Executive MBA. 

 

De ce au ales absolvenții noștri să studieze un program Executive MBA în Cluj-Napoca?

 

1. DEZVOLTARE PROFESIONALĂ

"Programul Executive MBA mi-a permis să-mi dezvolt cariera și să-mi extind rețeaua profesională. Varietatea exemplelor practice împărtășite atât de colegii cât și de profesorii mei au fost cu adevărat uimitoare.” Marius Moldovan, Director Campus @Regina Maria.

TEE oferă un program de General Management, având o curriculă aplicată și interactivă, orientată atât spre dezvoltarea carierei, a rolului tău ca lider (cu module precum “Leadership and Organisational Change”, “Economics and Entrepreneurship”, “Systemic Management: Seeing the Big Picture”), cât și spre îmbunătățirea performanței afacerii sau a companiei pe care o administrezi (cu module despre “People and Performance. Talent Management in action”, “Strategy and Value Creation”, “Disruptive Innovation: Practices and Processes”, “Management Consulting: the Projects’ Driven Mindset”, “Governance and Business Ethics”, etc). 60% dintre absolvenții de Executive MBA din Cluj au avansat în carieră în mai puțin de un an de la absolvire.

 

2. OPORTUNITĂȚI INTERNAȚIONALE

“Programul Executive MBA a fost o oportunitate extraordinară de a înțelege mediul de business din mai multe perspective, diferite de înțelegerea tehnică pe care o aveam. În retrospectivă, pot spune că acest program a reprezentat fundația pentru dezvoltarea carierei mele.” Radu Orghidan, VP Cognitive Computing @Endava.

Programul facilitează accesul la oportunități internaționale și te ajută să îți formezi vocabularul de business necesar pentru înțelegerea dinamicilor economice actuale. Folosind un model de tip “Fly-in faculty”, TEE a creat o comunitate de profesori și experți internaționali care vor preda în Cluj-Napoca, aducând cu ei o viziune globală a mediului de afaceri. În cadrul programului, vor fi implicați peste 30 de experți internaționali din 8 țări (Europa, America de Nord și Asia).

 

     

Vezi detalii despre competiția de burse

 

3. COMUNITATEA DE BUSINESS

 "Am devenit parte a unei familii mai mari de absolvenți, unde pot conta pe sprijin și sfaturi atunci când am nevoie. Programul Executive MBA a fost o experiență de anvergură, o provocare și o bucurie în același timp.” Teodor Băbuț, Group COO @E-Infra.

Fiind un program dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Buckingham și comunitatea de business din România, vei avea acces la rețeaua de alumni și la oportunitățile antreprenoriale pe care le oferă această comunitate. În cei 7 ani de activitate, TEE a format în cadrul programelor educaționale pe care le-a facilitat o comunitate de peste 200 de absolvenți care ocupă poziții de top și middle management în peste 50 de companii din România si Europa.

 

4. ABILITĂȚI DE LEADERSHIP

Programul MBA a reprezentat o experiență complexă de dezvoltare atât profesională, cât și personală și un mijloc de formare excelentă în leadership.” Călin Codarcea, Director Sucursală, @Lisam Systems România

Programul îți îmbunătățește abilitățile de leadership pentru a lua decizii de business informate și pentru a gestiona cu responsabilitate provocările contextului actual de business. Atât prin intermediul curriculei, cât și prin experiența profesorilor și a invitaților din mediul de business, aducem cât mai aproape de studenți exemple și conversații cu sens prin intermediul cărora îi provocăm să reflecteze la rolul unui lider într-o organizație și la mijloacele prin care chiar ei își pot îmbunătăți stilul de leadership.

 

5. GÂNDIRE STRATEGICĂ

Programul Exec. MBA este o oportunitate excelentă de a-ți structura modul de gândire, iar mie, mi-a schimbat cu siguranță mentalitatea (abordarea problemelor, luarea deciziilor și implementarea schimbărilor).”Cristinela Velicu, Director Politici de vaccinare, Key Markets Europe & Canada, @MSD România

Ceea ce face acest program special este accentul pus pe transferul de instrumente și aptitudini care să ajute cursanții să gestioneze luarea deciziilor într-o economie complexă, digitalizată și interconectată. Mai mult, programul dezvoltă gândirea sistemică -  cum să vezi imaginea de ansamblu. Acest lucru este datorat modului de predare (folosind studii de caz, dezbateri, lucrul în echipă), dar și temelor de curs pe care fiecare modul le are, concepute pentru a dezvolta conexiuni între contextul actual de business, teorie și experiența personală, justificând deciziile de business ca rezultat al evaluării critice. Prin gândirea critică se promovează găsirea de idei/soluții noi și originale.

 

6. PERSPECTIVĂ GLOBALĂ 

Viziunea mea despre lumea de business a devenit mai clară pe măsură ce expunerea mea la alte domenii a crescut. Acest lucru este datorat atât profesorilor care ne-au predat o mare varietate de module, precum și colegilor mei de clasă care proveneau din diferite industrii."  Alin Băiescu, Broker Manager @Aegon România.

Bazat atât pe experiența practică, cât și pe nivelul academic ridicat al profesorilor și experților implicați în predare, programul oferă instrumentele și infrastructura necesare pentru a fructifica oportunitățile oferite de economia globală și pentru a lucra în organizaţii şi contexte multiculturale. Cu fiecare generație de cursanți am adus în aceeași clasă persoane din top și middle management din departamente și companii din industrii diverse, tocmai pentru a avea posibilitatea de a vedea o afacere din mai multe unghiuri. Media de vârstă a celor care studiază un Executive MBA în Cluj este de 35 de ani, iar cea de experiență într-un rol de conducere de 10 ani. (detalii despre industrii și pozitia pe care o ocupă absolvenții în infograficele de mai jos)