Finance and Accounting for Business - urmatorul modul EMBA

Acum cinci luni am început cursurile acestui Executive MBA în parteneriat cu Universitatea Buckingham, și deja suntem nostalgici. Cum a zburat timpul atât de repede? Odată cu modulul de Finance and Accounting for Business, studenții noștri intră în a doua jumătate a studiilor din acest an. Iar în timp ce ei încă pregătesc temele pentru modulul de Marketing, echipa noastră este nerăbdătoare să împărtășească cu voi detalii despre următorul capitol al acestei experiențe educaționale.

 

Pe parcursul modului de Finance and Accounting for Business, studenții vor explora rolul contabilității și cel al finanțelor într-o organizație printr-o analiză a contextului contabilității, a modului în care situațiile financiare pot influența procesele de luare a deciziilor și a datelor de contabilitate care pot ajuta atât în acest proces, cât și la planificare și control. Mai mult, vor trece în revistă practicile care ajută la conducerea și coordonarea companiei și conflictele care apar atât în relațiile dintre acționari și conducere (management), cât și între cele cu clienții, furnizorii și comunitatea în sine.

 

Ca toate celelalte module pe care le-am avut până în prezent, și acesta va aborda domenii precum mediul înconjurător și problemele existente, comportamentul etic, strategii corporatiste sau managementul riscului. Până la sfârșitul modulului, studenții vor înțelege procesele contabilității, metodologia, principiile și instrumentele din domeniul finanțelor, rolul pe care acestea le au în business, terminologia specifică domeniilor și abilitatea de a interpreta și evalua informația primită.

 

Modulul va fi predat în Cluj-Napoca între 28 și 31 iulie de către Prof. Ioan Alin Nistor. Înregistrează-te acum la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a participa la o sesiune gratuită de 3 ore în timpul acestui modul! Este o oportunitate de a întâlni cadrele didactice și actualii studenți, de a te implica în discuții, de a avea acces la materialele livrate în clasă și de a afla direct de la studenți ce a însemnat acest program pentru dezvoltarea lor.

Image

Ioan-Alin Nistor este Profesor de Finanțe la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Prezența lui este foarte simțită atât în mediul academic, cât și în cel de business. După ce a obținut titlul de Doctor în finanțe de la Universitatea Babeș-Bolyai, prof. Nistor a urmat un program postdoctoral la Universitatea Kobe din Japonia. Mai târziu, acesta a urmat programul de Executive MBA la Universitatea Hull din UK.

 

Rolul lui ca analist și consultant pe anumite proiecte din cadrul companiilor este esențial. În cadrul academic, prof. Nistor este cercetător în domeniul finanțelor și predă la universități internaționale din Europa și Asia. În 2019, acesta a primit titlul de Profesor Onorific de la Universitatea Internațională Heilongjiang, China. El este și fondatorul Centrului Cultural Japonez din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

 

Timp de 8 ani, prof. Nistor a fost Decanul Facultății de Business și membru al comitetului administrativ al Universității Babeș-Bolyai. În prezent, acesta este membru al comitetului BT Asset Management și BT Leasing, două departamente din Banca Transilvania Group.

Image

Tana Foarfă va fi invitatul nostru special din cadrul modulului de Finance and Accounting for Business.

 

Tana este consilier pe afaceri economice, monetare și fiscale în cadrul Parlamentului European, în cabinetul europarlamentarului Dragoș Pîslaru, Renew Europe. În cadrul activității sale, este responsabilă de monitorizarea priorităților legislative a comisiilor ECON și FISC din Parlamentul European. Tana a reprezentat Parlamentul European în negocierile tehnice la nivel european privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, cel mai mare instrument financiar din istoria UE, precum și în negocierile privind Instrumentul European de Asistență Tehnică.

 

Tana a obţinut licenţa în Știinţe Politice la Université Libre de Bruxelles și deține un Master în Studii Europene la KU Leuven, specializarea ei fiind Relaţiile Externe ale Uniunii Europene. În plus, a urmat Aspen Custom Leadership Seminar – New Economy and Society Program. La doar 25 de ani, aceasta a devenit director al Europuls  – Centrul de Expertiză Europeană, organizație care, sub conducerea ei, a fost desemnată în 2022 câștigător național al Premiului Charlemagne pentru tinerii europeni. Este autoarea a peste 30 de articole publicate în presa națională și europeană.

Consultați website-ul nostru pentru a afla mai multe despre programul modulului și procesul de admitere!