Economia românească a cunoscut o globalizare accentuată în ultimele două decenii
Multe dintre companiile de pe piața locală ajungând să opereze la nivel internațional și să fie integrate în schimburi și fluxuri globale de capital. În timp ce companiile multinaționale prezente astăzi pe piață aveau deja o poziție globală la intrarea în România, companiile locale au fost nevoite să își dezvolte propria strategie de internaționalizare și să treacă prin schimbări importante pentru a face față mediului de afaceri global.
Dacă vrei să afli mai multe despre mediul de afaceri care influențează și afectează astfel de planuri, te invităm la o sesiune gratuită de 3 ore în cadrul modulului de International Business desfășurat in Cluj-Napoca in perioada 28 februarie – 3 martie. Acest modul face parte din programului Executive MBA al Universității Hull. Înregistrează-te acum prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., apoi haide să vezi despre ce e vorba pentru a decide dacă programul te poate ajuta în dezvoltarea carierei și companiei tale.
Modulul abordează procesul de internaționalizare și subiecte conexe precum comerț internațional, fluxuri de investiții, rolul regularizării și strategii de business. Cursul urmărește să ofere o înțelegere holistică a sistemelor și dinamicilor globale ce structurează mediul de business actual și să răspundă întrebărilor care ne pot ajuta să îmbunătățim procesele economice globale și să creăm noi oportunități.
Modulul va fi predat de profesor Dr Robin Pearson de la Universitatea Hull. Acesta a publicat extensiv articole legate de inovația serviciilor financiare, industria de asigurări britanică și europeană, acumularea de capital, guvernanță corporativă, networking și dileme etice și morale în business într-un număr de reviste de specialitate precum Economic History Review, Business History Review, și Business History. A lucrat în proiecte internaționale finanțate de companii importante, printre care Swiss Re din Zurich și Dai-ichi Life Insurance Company din Japonia. Publicațiile sale au fost premiate cu Newcomen-Harvard Article Award for Business History în 2002, Wadsworth Prize for Business History în 2004 și Ralph Gomory Prize for Business History în 2013.
Invitatul special al acestei ediții Executive Talk este Daniel Mihai, Director Proposals Europe al Emerson Automation Solutions. Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea aici.
Daniel Mihai: M-am nãscut în 1968 în Ploieşti, Romania, într-o familie cu traditie in domeniul stiintelor, parintii mei fiind profesori şi ingineri, fiind în felul acesta încurajat încã de mic sã descopar acest domeniu. De-a lungul copilăriei mele am fost fascinat de știință și tehnologie, şi, fiindcã am fost educat să caut și să descopăr încontinuu cauzele profunde ale mișcări şi ale fenomenelor fizice din jurul nostru, am ales încă din liceu calea unei educații tehnice, optând pentru o clasã cu profil de inginerie. Am studiat ingineria electrotehnică, absolvind în anul 1992 cu o specializare în Ingineria Laserelor. Imediat după absolvire, am început să lucrez ca inginer într-o companie locală de inginerie; în termen de 2 ani m-am mutat într-o companie internațională de EPC, mutare care a însemnat începutul carierei mele internaționale. În următorii 15 ani am lucrat în principal în proiecte de energie, asumându-mi provocări tot mai mari și sarcini complexe care au venit cu ocuparea unor poziții superioare în alte mari companii internaționale. Începând cu 2008, m-am alăturat companiei Emerson în Rijswijk ca Manager Internațional de Proiect, apoi am mutat în zona de Vânzări prin preluarea Strategic Proposals Europe. În 2013 m-am reîntors în tara și m-am stabilit la Cluj. În afara vieții mele profesionale, am fost mereu un fan al sportului, în special al baschetului, pe care îl joc cu orice ocazie. Îmi place sã petrec timp în aer liber, așa că, ori de câte ori este posibil, mă duc să alerg, pornesc in drumeții sau în plimbãri lungi cu bicicleta, în timp ce în timpul iernii aștept cu nerăbdare orice oportunitate de a merge la schi sau la patinaj.