Lansare de carte: People, Place and Global Order: Foundations ...

Ne bucurăm să vă invităm pe 4 iulie la lansarea celei mai noi cărți a lui Andrew Taylor, volum co-autorat împreună cu Adam Bronstone, publicată de Routledge, Taylor și Francis Group.

Pe parcursul acestui eveniment, autorii se vor angaja cu publicul într-o discuție provocatoare despre economia de rețea și despre construirea unui nou model economic care să poată crește productivitatea și competitivitatea într-un mod mai durabil și mai incluziv.

Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente organizate de echipa Transilvania Executive Education prin care încercăm să aducem în cadrul comunității de afaceri din România experți de talie globală care să ne pună în contact cu cele mai importante idei şi discuții concentrate în jurul transformărilor produse de convergența tehnologiei și a globalizării.

Evenimentul va avea loc la Cluj Hub, Sala Albastră de la ora 19.00.

Despre carte

Volumul „People, Place and Global Order: Foundations of a Networked Political Economy” discută modul în care convergența tehnologiei și a globalizării schimbă și perturbă relațiile socio-economice prin schimbări profunde ale modului de producere a valorii economice. Aceste schimbări definesc evoluția economiei globale, care se îndreaptă rapid spre un nou model de economie de scară, structurat în jurul accesului la informații și al capacității de captare, stocare și exploatare a datelor în moduri care generează  plusvaloare economică și avantaj competitiv la nivel global. Acest sistem economic este diferit de modelele economice din trecut, care erau mult mai ancorate în societățile locale și conectate de actori economici și instituționali naționali.

Economia digitală și de rețea câștigă teren și transformă procesele de producție și relațiile economice așa cum le cunoșteam cândva. Producția, consumul și alegerea politică sunt transformate și remodelate prin convergența schimbărilor tehnologice și a globalizării. Astfel de transformări penetrează rapid în societățile noastre și le afectează profund, generând schimbări pe scară largă cu un puternic impact asupra statului nostru socio-economic și asupra percepției noastre asupra lumii și mediului economic, destabilizând existența celor care sunt mai puțin pregătiți să facă competiției globale  și mai puțin dispuși să accepte schimbarea și inovația tehnologică.

Pentru a înțelege și a analiza aceste transformări, autorii ne propun o nouă conceptualizare și o nouă perspectivă analitică asupra economiei globale și a ordinii sociale. Andrew Taylor și Adam Bronstone renunță la clivajele ideologice și sociale clasice pentru a explica aceste procese sociale și economice, construind un model care transgresează vechea conceptualizare a societății în funcție de clase socio-economice. Folosind un limbaj accesibil în mod deliberat pentru studenți și publicul general, autorii readuc în discuție modele inovatoare din punct de vedere social ale organizării economice din secolul al XIX-lea pentru a propune un nou model care să reorienteze acest nou sistem economic spre o formă care să pună în primul plan binele comun și bunăstarea societății.

Despre autori

Dr. Andrew Taylor este absolvent al Universității din Hull și a obținut titlul de doctor în cadrul Universității din Cardiff. A fondat firma de consultanță Connect CEE in anul 2000. De asemenea, a contribuit la aducerea programului Executive MBA al Universitatii Hull în România în 2014 (program derulat prin Transilvania Executive Education) activând încă de atunci în mai multe proiecte de educație executivă. A lucrat extensiv în proiecte de consultanță în Europa Centrală și de Est și mai ales în România în ultimele două decenii.

Dr. Adam Bronstone, este absolvent al Universității din Manitoba, a urmat un program de masterat la Universitatea din York și a obținut titlul de doctor în cadrul Universității din Hull. Este lector în cadrul facultății de la Universitatea Wingate, unde predă economie politică comparată, concentrându-se asupra provocărilor tehnologiei și globalizării în țările occidentale. Adam a dobândit o vastă experiență în industria de consultanță și a petrecut timp în dezvoltarea economică pentru o cameră de comerț metropolitană din Statele Unite și un centru de cercetare în domeniul transporturilor și transporturilor din Canada. A publicat trei cărți.

Înregistrare

Participarea este gratuită, dar este necesară înregistrarea în avans. Vă rugăm să vă înregistrați aici.  Vă oferim posibilitatea de a pre-comanda cartea (ebook sau hardcopy). Vă rugăm să verificați formularul de înregistrare pentru detalii suplimentare.

Agenda evenimentului

19.00-19.30: Primirea participanților

19.30-19.35: Deschiderea sesiunii de evenimente: Cine sunt autorii & de ce acest eveniment la Cluj

19.35-20.15: Prezentarea cărții – Andrew Taylor și Adam Bronstone

20.15-20.30: Întrebări și răspunsuri și sesiuni de autografe

20.30-22.00: Recepție cu băuturi și aperitive

Alte informații

In timpul evenimentului se vor face fotografii. Participanților li se va cere să semneze un formular de consimțământ inaine de a intra in sala. Va rugam sa verificați politica de confidențialitate. 

Evenimentul se va desfasura în limba engleză.