Managementul resurselor umane. Sesiune gratuita și discuții

Odată cu crearea condițiilor pentru dezvoltarea unei economii de piață și a integrării

în Uniunea Europeană, economia românească a devenit mai complexă și mai diversă, dezvoltând noi sectoare economice și industrii și creeând noi oportunități economice. Această evoluție a însemnat crearea de noi locuri de muncă și apariția unor profesii noi care nu existau acum câteva decenii. Datorită resursei umane bine calificate și talentate România a reușit să fructifice aceste oportunități și să țină pasul cu provocările și oportunitățile aduse de tehnologiile și sistemele inteligente și să realizeze în cele din urmă tranziția către o economie complexă și competitivă. În multe cazuri, resursa umană bine pregatită și managementul inteligent al resurselor umane au adus companiilor care operează pe piața românească beneficii enorme și le-au ajutat să depășească momentele dificile și criză economică gravă din urmă cu câțiva ani.

Cu timpul, managementul inteligent al resurselor umane s-a dovedit a fi o componentă cheie a dezvoltării și o strategie de succes pentru companiile care doresc să rămână pe piață. Cât de valoroasă este resursa umană pentru dumneavoastră? Cât de multă atenție ar trebuie să acordăm managementului resurselor umane? Cum ar trebui să avem grijă de angajați? Înțelegerea felului în care strategia de management a resurselor umane trebuie adaptată contextelor economice, politice și sociale globale și felul în care aceste sunt conectate reprezintă principalele teme de discuție a următorului modul EMBA. Între 22 și 24 martie beneficiați de posibilitatea de a vă înscrie pentru o se sesiune gratuită de 3 ore în cadrul programului Executive MBA al Universității din Hull predat la Cluj-Napoca. Pentru a afla dacă oferta noastră educațională corespunde nevoilor dumneavoastra de dezvoltare, înregistrați-vă pentru una dintre sesiunile noastre gratuite prin trimiterea unui e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Modulul HRM abordeazã problemele contemporane în managementul resurselor umane. Reunește teoria, tendințele și practicile academice din domeniu, cu accent pe experientele individuale și colective, în încercarea de a ajuta la înțelegerea naturii și a elementelor-cheie ale HRM si de a evalua contribuția HRM la eficacitatea organizațională. Caracteristicile distinctive ale modulului constă în faptul că acesta poziționează disciplina managementului resurselor umane într-un context academic și vocațional, discută critic o serie de practici cheie în domeniul HRM și permite studenților să dezvolte abilități interpersonale cheie inerente practicii HRM (ex. muncă de echipă, negociere, comunicare etc.).

Profesorul care preda acest modul este Prof. Hugh Scullion, o figură importantă în managementul internațional al HRM și Global Talent Management, cunoscut prin numeroase cărți, publicații în reviste de vârf, colaborări cu cercetători internaționali și numeroase citări. Este fondatorul și președintele AIASM – Asociatia de Management al Talentului, cel mai important forum de cercetare din domeniu. Este permanent implicat în proiecte de consultanță pentru organizații și companii din Europa și Asia și are o vastă experiență la nivel internațional în domeniul educației executive. Activitatea academică a profesorului Scullion a atras peste 6000 de citări, atingând în ianuarie 2018, potrivit Google, unul dintre cele mai ridicate niveluri de citare din Marea Britanie în domeniul său.

Modulul HRM va fi însoțit de mult aşteptatul Executive MBA Talk care va avea loc vineri, 22 martie, începând cu ora 17:00 la Cluj Hub (Green Room). Invitatul acestui Executive MBA Talk este Doru Șupeală care va aborda subiectul managementului inteligent și responsabil în cadrul prelegerii „Managementului H.R. 4.0. Un upgrade al marketingului pentru HRM, menținerea, angajarea și creșterea capitalului uman”. Din pacate pentru acest eveniment am ajuns la capacitate maxima cu locurile disponibile si nu se mai fac inscrieri.

Doru Șupeală este directorul departamentului de Comunicare și Afaceri Externe a uneia dintre cele mai importante companii de IT din Cluj (Betfair Romania Development) și se descrie în trei cuvinte: marketer, comunicator, playmaker.

A absolvit Colegiul de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov, are studii de masterat în Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Transilvania” din Brașov, este licențiat în Marketing și Master în Administrarea Afacerilor, în cadrul FSEGA, Universitatea Babes-Bolyai. A câștigat în anul 2017 o bursă în cea de-a patra grupã a programului Executive MBA a Universității Hull derulat în Cluj-Napoca.

Pe parcursul unei cariere de peste 25 de ani, a fost director de marketing, comunicare, achiziții și distribuție sau manager de investiții în mai multe companii locale sau multinaționale: Selgros România, IKEA, Ramada Brașov, Onyx Beacon, Pecan Argentina, InNuts Fund Luxemburg Inserv Holding. Pentru mai mult de șapte ani, a fost consultantul de comunicare internă al Autoliv România și timp de 12 ani a condus birourile de știri sau departamentele de marketing și de vânzări ale grupurilor media regionale sau naționale.

Pasionat de creativitate, inovatie, umor si retele sociale, scrie articole pe blogul personal (www.dorusupeala.ro) în cadrul rubricii „MarkeThink and More”, contribuie cu eseuri lunare in revista de afaceri din Brasov (www.fwdBV.ro), și a inițiat platforma de atitudine civică Maramuresenii.ro.

A scris o carte despre marketing, tehnologie și comunicații mobile cu titlul „Experiența face diferența – Marketingul proximității în epoca milenialilor și a comunicațiilor mobile” (Editura Libris, 2017) și a publicat recent un articol științific „Inspire to hire and win the war for talents”, în revista ”Marketing from Information to Decision Journal”, jurnal academic publicat de prestigioasa editură De Gruyter din Berlin – articol care este reprezintă structura prezentării sale din cadrul acestui eveniment.