Peste 30 de manageri din cele mai mari companii din România devin absolvenți ai programului Executive MBA din Cluj-Napoca

În 5 septembrie a.c. va avea loc în Cluj-Napoca ceremonia de absolvire a celei de-a patra și a cincea generații de cursanți ai EMBA University of Hull din România. Evenimentul va reuni foști absolvenți, cursanții actuali și partenerii singurului program de Executive MBA, 100% britanic din România.

Image

Reușita absolvenților EMBA din perioada 2020-2021 va fi celebrată printr-o ceremonie de absolvire, urmată de un eveniment de networking restrâns. Din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică, în 2020 nu a fost posibilă organizarea unei ceremonii, astfel că ceremonia de anul acesta reprezintă un moment simbolic pentru ultimele 2 generații de absolvenți.

 

Cei 34 de manageri și antreprenori din România, Republica Moldova și Marea Britanie au parcurs programul în perioada 2018-2021, studiind un modul în UK, iar pe perioada pandemiei cursurile au fost organizate online. Jumătate dintre cei care au finalizat cursurile în această generație au obținut “Distinction” - cel mai înalt calificativ oferit în cadrul programului.

 

Evenimentul de absolvire va avea loc la sediul companiei Emerson, unul dintre susținătorii acestui program, ca parte din seria de evenimente aniversare cu ocazia celor 15 ani de activitate în Cluj.

 

“Pentru noi, investiția în educație reprezintă o direcție strategică continuă și un element care ne definește ca și companie. Facem acest lucru atât prin programe interne de dezvoltare, cât și prin susținerea și dezvoltarea de programe externe, în mai multe domenii precum leadership, STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), mentoring, care adresează nevoi și audiențe diferite. Peste 25 dintre colegii noștri au absolvit sau urmează în prezent programul Executive MBA al Transilvania Executive Education și suntem extrem de încântați să găzduim la sediul nostru evenimentul de absolvire pentru ultimele 2 generații de absolvenți și să susținem în continuare acest program valoros,“ declară Alina Negru, General Manager, Emerson Romania.

 

 

Absolvenții programului de Executive MBA au publicat în luna aprilie un volum colectiv intitulat “Shaping the Future. A manifesto of the Romanian future business artisans” care însumează cele mai bune disertații ale lor. Aceste lucrări valorifică atât experiența practică a studenților, cât și conceptele teoretice învățate la module. Astfel, această carte este folositoare atât actualilor studenți care urmează cursurile  programului Executive MBA al Universității Hull fiind un bun punct de plecare pentru realizarea proiectelor aferente programului, cât și studenților din cadrul universităților clujene, care pot astfel să studieze lucrări scrise de practicieni din diferite domenii: strategie, oameni si organizații, tehnologie și antreprenoriat, inovare si etică.

 

Andrew Taylor, Managing Director, Transilvania Executive Education (TEE):

“Suntem foarte mândri de cele două generații de absolvenți. Jumătate dintre ai au absolvit cu “distinction”, fapt ce indică seriozitatea managerilor din România și dorința lor de a excela. Mai mult, unul dintre studenții noștri a primit un premiu pentru cea mai bună disertație nu doar din România, ci și din cadrul tuturor programelor de EMBA ale Universității Hull. În plus, în fiecare grupă am avut studenți care au primit pe durata studiilor diverse premii pentru activitatea lor academică. Asta ne face să avem sentimente de bucurie și de satisfacție atunci când vedem hotărârea managerilor români de a se ridica la standardele de excelență globale. Acesta este motivul pentru care TEE își continuă efortul de a menține standardele ridicate și de a crea oportunități educaționale pentru managerii români”.

 

În Cluj-Napoca, şcoala de business a fost lansată în 2015, printr-un parteneriat între The University of Hull, Universitatea Babeş-Bolyai, Banca Transilvania şi Electrogrup. Transilvania Executive Education, organizația care derulează programul în România, este susținută de Emerson, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerț Româno-Olandeză (NRCC) și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Programul este acreditat internațional de The Association of MBAs și de The Association to Advance Collegiate Schools of Business. În prezent, la EMBA The University of Hull studiază peste 30 de manageri și antreprenori români și străini, din top și middle management.

Mai multe informații pe www.teecluj.ro

 

Despre partenerii EMBA University of Hull

  • Asociația Transilvania Executive Education este o asociaţie non-profit al cărui rol este gestionarea EMBA-ului 100% britanic, derulat în Cluj-Napoca.
  • University of Hull are aproape 90 de ani de tradiţie. Portofoliul său cuprinde 50 de specializări, printre care management, medicină, ştiinţe sociale şi umaniste, arte etc. Anual, peste 20.000 de studenţi urmează cursurile University of Hull.
  • Universitatea Babeş-Bolyai: Înfiinţată în anul 1581, Universitatea Babeş-Bolyai este cea mai veche universitate din România cu o lungă tradiţie în educaţie, cercetare şi deservirea comunităţii locale. În prezent, UBB este cea mai mare universitate din ţară, având mai mult de 44600 de studenţi înscrişi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, în 516 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză, franceză. Universitatea a fost clasată între primele trei universităţi din România din punctul de vedere al calităţii programelor sale.
  • Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este o universitate de elită a României, reprezentând un pol de excelență academică și științifică, unanim recunoscută în plan regional, naţional şi internațional. Structura complexă conferă universității noastre o puternică dimensiune regională, ceea ce o personalizează și diferențiază în mod esențial față de alte universități din țară, brandul UTCN fiind de fapt brandul tehnicii, cercetării științifice avansate, inovării și creației artistice în această zonă a României.
  • Banca Transilvaniaeste cea mai mare bancă din România, în funcţie de active. BT are peste 8.000 de angajaţi, 500 de sedii şi peste 3 milioane de clienţi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, cum este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este cel mai valoros brand românesc, conform Brand Finance 2019.
  • Electrogrup:Cu o experienţă de peste  22 de ani, Electrogrup furnizează soluții complete de infrastructură energetica, de telecomunicatii, construcții industriale și civile și smart-city, la nivel național și internațional. Compania face parte din grupul E-INFRA, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România, care cuprinde 5 companii și peste 600 de angajati, cu o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane euro.
  • Emerson este o companie de tehnologie și inginerie, fondată în 1890 în St. Louis, Missouri, USA care crează soluții inovatoare pentru clienții săi cu un impact major asupra unor domenii critice ale vieții precum: combaterea risipei alimentare, confortul locuințelor, IIoT, energie regenerabilă sau folosirea eficientă a resurselor naturale. În Cluj-Napoca și la locația adițională din Gilău, compania are 3 centre europene de afaceri multi-disciplinare și 8 unități de inginerie și producție cu peste 2900 de angajați care au o expertiză vastă în multiple domenii, printre care: inginerie, cercetare și dezvoltare, IT, servicii clienți, financiar, .

 

Detalii presă:

Universitatea Babes-Bolyai: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Universitatea Tehnică: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Banca Tranvilvania: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.