Profesorii programului Executive MBA oferit de TEE - interviu cu prof. Ioan Alin Nistor

Continuăm seria articolelor utile pentru cei care vor să afle mai multe despre programul TEE Executive MBA din Cluj. Ne concentrăm de data aceasta asupra detaliilor care fac acest program unic în România

Este timpul să dăm cezarului ce e al cezarului și să vorbim despre și cu cei fără de care programul nostru Executive MBA nu ar fi același – profesorii noștri. Am adunat mai mult de 40 de experți de afaceri și academici de la 8 universități din întreaga lume pentru a proiecta și livra acest program Executive MBA. Unii dintre ei au fost de acord să vorbească despre experiența lor cu noi și să dea un mic sfat celor care își doresc să înceapă această călătorie educațională.

Următoarea clasă Executive MBA începe în februarie 2023! Vezi aici procesul de admitere!

 

Ceea ce urmează este un scurt interviu cu unul dintre cei mai apreciați profesori din România care au predat în cadrul Executive MBA-ului (conform formularului de feedback completat de studenții actuali ai programului) și care face parte din comunitatea noastră de alumni, absolvind programul Executive MBA livrat de Universitatea Hull în Cluj-Napoca – Ioan Alin Nistor (Ionuț). 

 

 

 

TEE: Povestește-ne, te rog, în câteva cuvinte, despre experiența ta academică și profesională. 

Ionuț: Sunt conferențiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Am predat la universități din Europa (Franța, Germania), dar și Asia, în special în Japonia. Sunt profesor onorific la Heilongjiang International University din China. Am fost decan al Facultății de Business timp de 8 ani.

După finalizarea mandatelor de decan, mi-am extins expertiza și în mediul privat, devenind membru în Consiliul de Administrație al BT Asset Management și BT Leasing.

Sunt Alumn al Universității Hull, din Marea Britanie, unde am terminat programul Executive MBA, precum și Fellow al Aspen Institute unde am urmat programul de Public Service Leadership. Am petrecut mai mulți ani în Japonia unde am studiat în cadrul Universității din Kobe, iar apoi am lucrat în domeniul consultanței financiare.

 

TEE: De ce ai recomanda programul Executive MBA oferit de TEE?

Ionuț: Fiecare modul din acest program este ca o unitate nouă pentru dezvoltarea cunoștințelor lor, dar și ca un tot unitar în care vor regăsi elementele de care au nevoie sau de care vor avea nevoie în cariera lor. Modulele sunt gândite de specialiști din domeniu, conținutul fiind de actualitate și pregătit special ca o întrepătrundere de prezentări, discuții, studii de caz și activități practice. Toate acestea lărgesc cunoștințele în modul de gestionare a unei companii – de la aspectele obiective, financiare, de exemplu, la cele sociale și de context cultural, la cele de gândire critică și resurse umane. Rezultatul se va vedea nu numai în dezvoltarea companiei pe care o gestionează, dar și în dezvoltarea carierei proprii.

 

TEE: Cum îi ajută modulul predat de tine pe studenții de la Executive MBA?

Ionuț: Consider că, indiferent de domeniul în care profesează, au nevoie de cunoștințe de finanțe. Chiar și pentru a-și gestiona mai bine bugetul personal sau a înțelege ce se întâmplă în mediul economic. Mai mult, atât ca antreprenor, cât și ca manager într-o firmă, a înțelege rapoartele financiare, indicatorii financiari este cel mai important pentru a înțelege starea firmei. După parcurgerea modulului de Finanțe și Contabilitate vor reuși să se uite la rapoartele financiare ale firmei și să înțeleagă ce merge și unde este nevoie de intervenția lor, să își fundamenteze decizia de investiții corect și în mod obiectiv, să facă un buget adecvat sau să analizeze care sunt posibilele surse de finanțare pentru firma lor.

 

TEE: Ce i-ai sfătui pe viitorii studenți ai Executive MBA-ului?

Ionuț: Comunicați, discutați, gândiți cu voce tare! Este locul și momentul perfect pentru a vă expune părerile și de a vă dezvolta cunoștințele și prin simpla discuție avută în timpul prezentărilor sau a pauzelor. Nu există conceptul de „întrebare greșită”. Fiecare întrebare aduce ceva în plus și vă poate ajuta în dezvoltarea abilităților personale. 

 

Modulul de Finanțe și Contabilitate este conceput pentru a-ți arăta cum să utilizați cunoștințele financiare și contabile pentru a conduce mai eficient organizația ta. În cadrul acestui modul vei explora rolul contabilității și a finanțelor în cadrul unei organizații și vei învăța cum să comunici eficient cu specialiștii din departamentele de contabilitate și financiar. La finalul acestui modul, vei înțelege procesele contabile, metodologiile, principiile și instrumentele financiare, precum și rolul pe care acestea îl joacă în afaceri. Mai mult, vei învăța terminologia utilizată în aceste domenii, precum și capacitatea de a interpreta și evalua informațiile financiare furnizate. Următorul modul va avea loc între 10 și 13 august 2023. 

 

Următoarea cohortă va începe studiile pe 15 februarie 2023.

Urmăriți blogul nostru pentru a afla mai multe despre cadrele didactice care livrează acest Executive MBA internațional aici, la Cluj.