Începem luna iulie cu un nou modul în cadrul programului de Executive MBA derulat de Universitatea Hull în Cluj. Modulul de Complexity and Network Thinking va fi predat de dr. Dionysios Demetis, şi va pune în discuție dintr-o perspectivă interdisciplinară tranziția la economia de rețea şi de scară și noul rol al tehnologiei în afaceri și în economie. Modulul abordează subiecte precum managementul cunoașterii în organizații, transformările produse de rețelele sociale și rețelele cibernetice, tranziția de la sistemul bancar centralizat la sistemul blockchain, schimbările în crearea de conținut și cunoaştere, dezvoltarea sistemelor adaptive complexe și schimbările produse de convergența tehnologiei și globalizării. Modulul îşi propune să-i ajute pe studenți să îşi dezvolte gândirea critică şi asociativă într-un mod aplicat, în care eforturile analitice şi cunoştințele teoretice se vor interesecta cu dezvoltarea competențele tehnologice şi înțelegerii complexității rețelelor şi economiei de rețea. Cursurile vor avea loc între 4 şi 7 iulie.
Pentru cei interesați să se alăture programului nostru, aceasta este o foarte bună oportunitate de a participa pentru 3 ore la o sesiune gratuită și de a se întâlni cu profesorii Universității Hull și cu studenții noștri. Dacă sunteți interesați să fiți studenți EMBA pentru câteva ore, vă rugăm să vă înregistrați pentru o sesiune gratuită la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Extinderea internetului și progresele realizate în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor au transformat profund sistemul economic global. Apariția economiei de rețea și economiei de scară a avut pentru multe sectoare economice un puternic efect disruptiv, schimbând în mod fundamental felul în care sistemul economic global creează valoare, reorganizând ierarhia principalilor actori economici şi structura lanțurilor de producție. Inteligența artificială și sistemele complexe au preluat multe dintre sarcinile şi activitățile realizate până acum de oameni obligând sectoare întregi de activitate şi modele de afaceri să se reinventeze şi să se reorganizeze. Toate acestea promit să aibă un impact profund asupra realității noastre socio-economice şi asupra sistemului social şi economic atât la nivel global dar şi național şi local, penetrând rapid în societățile noastre. Aceste evoluții generează oportunități dar și presiuni la adresa instituțiilor şi organizațiilor din sectorul public și privat, promițând să schimbe economia şi societatea aşa cum le cunoaştem. Felul în care luăm decizii şi felul în care ne construim strategiile de acțiune este puternic influențat de aceste noi contexte de oportunitate şi de aceste transformări sistemice importante.
Cel care ne va ajuta să navigăm prin toate aceste probleme complexe este Dr. Dionysios Demetis, lector în cadrul Școlii de Business, Drept şi Ştiințe Politice a Universității Hull (Regatul Unit al Marii Britanii) și membru al Centrului Universitar de Studii ale Sistemelor, care este de asemenea implicat activ şi în proiecte de predare și cercetare în cadrul Institutului Geolab de la Universitatea Ionică în Corfu și la școala de drept Thomas Jefferson din San Diego, California. Este licențiat în Fizică și are o diplomă de masterat și un doctorat în domeniul Sistemelor informatice, fradudelor bancare şi spălării de bani (AML) de la London School of Economics. Este deseori invitat să țină prelegeri la Conferința Internațională privind Criminalitatea Economică de la Universitatea Cambridge și co-președinte al Conferinței Anuale de Securitate organizate în Las Vegas, Nevada.
Cercetările sale despre AML și risc au fost prezentate în lista de lecturi obligatorii a Organizației Națiunilor Unite, în timp ce lucrarea sa privind „Creșterea datelor și consecințele spalării banilor” a câștigat premiul Emerald Highly Commended din Journal of Money Laundering Control. Domnul Dionysios Demetis este autorul a două cărți: „Prima greșeală a științei” (care explorează crearea paradoxurilor epistemologice), publicată de Bloomsbury Academic și „Tehnologia și spălarea banilor: o teorie a sistemelor bazate pe risc” publicată de Edward Elgar. A participat în numeroase proiecte de cerecetare finanțate de Comisia Europeană și a coordonat Grupul de coordonare a viitorului identității pentru societatea informațională (FIDIS), un proiect de 6 ani, finanțat de UE, care a reunit 25 de parteneri din domeniul academic şi al industriilor informatice din întreaga UE, inclusiv Microsoft și IBM.
Acest modul va fi legat de alte două evenimente care abordează impactul tehnologiei și al globalizării asupra societății noastre actuale și asupra sistemului nostru economic. În data de 3 iulie, vom avea primul talk din cadrul programului de Tech EMBA.
“A crystal ball reveals the future of cybersecurity! Winter is Coming!” este subiectul evenimentului din 3 iulie de la ora 17.30, organizat la sediul companiei Evozon. Prezentarea v-a fi susținută de domnul Dionysios Demetis, care va explora unele dintre cele mai fundamentale tranziții care au loc în cadrul ecosistemului informatic examinând trecutul, prezentul și potențialul viitor. În timp ce discuția explorează securitatea sistemelor informatice, provocările manageriale și socio-tehnice, domnul Demetis va introduce elemente referitoare la schimbarea fundamentală care are loc în luarea deciziilor între oameni și tehnologie, dar și ce înseamnă această schimbare pentru viitorul securității cibernetice. Discuția este destinată profesioniștilor sau celor pasionați de mediul de business. Participarea este gratuită, dar vă rugăm să vă înregistrați aici pentru a vă rezerva un loc în sală.
Cel de-al doilea eveniment, un Executive MBA Talk, va avea loc vineri, 5 iulie, de la ora 17:30 la Cluj Hub şi va fi prezentat de Doru Droscaru, director de produs la Youkno. Titlul prezentării sale este „Folosirea gândirii asociative şi a rețelelor pentru a construi echipe de neoprit” și va aborda felul în care folosim rețelele ca instrumente de lucru, de învățare și colaborare, interogând potențialul acestora de a îmbunătăți performanțele echipelor și nivelul de implicare si angajament al angajaților și clienților externi. Doru este un designer de produs cu multă experiență în dezvoltarea de aplicații, finalist al Festivalurilor de Tehnologie de la New York, cu numeroase premii la activ pentru activitatea în publicitate pe care a dobândit-o în cadrul DDB. Cel mai recent, Doru a jucat un rol cheie în reconstruirea aplicației Keek cu câteva luni înainte ca societatea pentru care lucra sa fie achiziționată într-un proces de fuziune. Evenimentul este gratuit, dar vă rugăm să vă înregistrați aici. Mai multe detalii gasiti pe pagina de Facebook a evenimentului.