Strategy and Value Creation - sesiune gratuită deschisă

Cel de-al șaselea modul al programului Executive MBA validat de Universitatea din Buckingham (Marea Britanie)  și creat de comunitatea TEE, va avea loc în Septembrie 2022 și este dedicat managementului strategic. Modulul va aduce în fața participanților o echipă de profesori formată din practicieni cu experiență în dezvoltarea de produse și inovare precum și profesori universitari cu experiență în cercetarea aprofundată și dezvoltarea de noi modele de strategie și analiză.

 

Modulul Strategy and Value Creation îşi propune să le faciliteze cursanților înțelegerea problemelor strategice legate de supraviețuirea, competitivitatea, inovarea și transformarea organizațiilor. Pe parcursul modulului, studenții vor analiza concepte, instrumente și modele de strategie care vor fi aplicate ulterior pentru dezvoltarea de noi modele de inovare, dezvoltare şi crearea de planuri de afaceri.

 

Într-o lume interconectată și o economie globală tot mai competitivă, supraviețuirea unei firme depinde de planul său strategic şi de capacitatea de a găsi noi forme de a produce valoare pentru clienții, angajații şi acționarii săi și de a se adapta schimbărilor din piață. Pentru a putea reuși în această competiție, o firmă se poate orienta către zone rămase neexplorate - spre o piață unde nu există prea multă concurență relevantă și unde se pot crea noi cereri, sau să reinventeze anumite procese sau produse care-i pot aduce avantaj competitiv  în raport cu ceilalți actori relevanți din segmentul său de activitate.

 

În acest sens, modulul Strategy and Value Creation include o gamă variată de studii de caz și modele teoretice și instrumente conceptuale pentru a dezvolta abilitățile analitice ale cursanților, prin care aceștia pot explora diferite modele de strategie în contexte organizaționale extrem de diverse, cum ar fi întreprinderile mici și mijlocii, corporațiile multinaționale sau organizațiile non-profit. Studiile de caz și modelele teoretice propuse vor discuta impactul factorilor de mediu precum factorii economici, politici, sociali, ecologici sau juridici asupra unei afaceri și strategiei acesteia și vor testa relevanța anumitor modele teoretice în contextul economic actual. Printre procesele studiate în cadrul modulului se numără și cel de forecasting. Prin acest proces se urmărește anticiparea condițiilor, evenimentelor și rezultatelor viitoare care pot afecta activitatea unei companii într-un anumit orizont de timp precum și integrarea informațiilor obținute prin forecasting în strategia de dezvoltare a companiei.

Modulul va fi predat la Cluj-Napoca în perioada 8-11 septembrie de către Dr. Ovidiu Bordean și Robert Lewis, MSc, co-fondator al startup-urilor de sănătate FLX Health și Fifty Four Degrees North și membru al companiei de consultanță în afaceri Edenic Group, din Marea Britanie.

Pentru a afla mai multe despre ce înseamnă strategia în afaceri, trimite-ne un email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pentru a participa la o sesiune gratuită de 3 ore în cadrul acestui modul! Participarea la sesiunea gratuită îți oferă oportunitatea de a cunoaște cadrele didactice și cursanții programului MBA, de a te implica în discuțiile din cadrul modulului, de a avea acces la materialele didactice prezentate în clasă și de a afla direct de la studenți ce a însemnat acest program pentru dezvoltarea lor profesională.

This image for Image Layouts addon
Ovidiu Bordean este conferențiar universitar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Ovidiu a fost un bursier Fulbright RAF găzduit de Universitatea din Rochester, Ain Center for Entrepreneurship. A fost lector invitat la diferite universități: Texas A&M University din San Antonio (SUA), Baden-Wuerttemberg Cooperative State University (Germania), Dongguk University (Coreea de Sud), Kajaani University of Applied Sciences (Finlanda), University of Economics in Katowice (Polonia), University of Maribor (Slovenia). El a fost vicepreședinte al Societății pentru Excelență în Afaceri și asistent editorial al revistei „Management și Marketing. Provocări pentru societatea cunoașterii”. Interesele sale de cercetare se concentrează pe domeniul strategiilor de afaceri, al educației antreprenoriale și al guvernanței corporative.
This image for Image Layouts addon

Robert Lewis este un antreprenor cu mai mult de 30 de ani de experiență în dezvoltarea de produse medicale de consum la marile companii farmaceutice, oferind servicii de consultanță în inovare, OTC și digital. A deținut poziții de conducere în cercetare și dezvoltare la o serie de companii globale, inclusiv Reckitt Benckiser, GlaxoSmithKline și Pfizer, înființând echipe de inovare și dezvoltând idei noi.

În 2016, Rob a fondat Fifty Four Degrees North Ltd., un start-up digital de sănătate care a lansat recent FLX, o aplicație axată pe sănătatea musculoscheletică. Un an mai târziu, în timp ce încă își conducea propria companie, a obținut o poziție de lider în cadrul Edenic Group ca Director al unei echipe de consultanți care a lucrat la proiecte de cercetare, insight și dezvoltare de concepte pentru branduri de top la nivel mondial, cum ar fi RB, MTV, Durex, NHS, Scholl, The Press Association, Nurofen, PaddyPower, Gaviscon, KLM Airlines, Airborne, GSK and Nestlé.